Takže prvýkrát som bol vo Francúzsku v Port Grimeau. Tam som bol dokonca dvakrát. Potom som bol v Taliansku na Elbe, v Chorvátsku, tam mám najromantickejší zážitok, a ešte som bol v Grécku. Všade bolo krásne a ešte by som tam išiel znova. A ty, Petiky, kde si bola? :op
Ja som myslela ze najromantickejsi zazitok je z talianska Takze 1543 krat v Taliansku a Izraeli, 1 Francuzsko, Rakusko, 1 Chorvatsko, u susedov, aj u tych juznych, aj severnych ale tam len na trhu a nerada spominam na cestu do polska. A nemecko
Takze ja som bola v Cesku,Polsku,Madarsku,Nemecku,Luxembursku,Francuzsku,Velkej Britanii,4 krat v Tunise,3 krat v Turecku,v Egypte,2 krat na Krete,...mam toho v plane este velmi vela,bohuzial zatial mam len 15,takze destinacie nevyberam ja..a najviac sa mi pacia arabske krajiny,takze asi tunis a Egypr,ostatne krajiny tiez niesu spatne ale napriklad Velka Britabia nieje pre mna az taka zaujimava
Takže: Čierna Hora, Bulharsko, Zakynthos(tam bolo najlepšie), Kréta(tam bolo oničom), Francúzko - Remeš(odtiaľ pochádza môj dedo), Maďarsko(cez leto som tam skoro každý druhý deň), Poľsko a Rusko
Sonia_al: Na kréte sa mi nepáčilo preto lebo sme boli v blbom hoteli. Kde sme museli 1/2km šlapať k moru a potom sme museli prejsť cez rušnú cestu. A v mori som sa kúpal len asi dva krát, pretože boli extrémne obrovské vlny.
Ja ked som bola prvy krat na krete ,boli sme v Staurose,to stredisko uz ponuka malokto,aj mi sme mali apartman,ktory bol pri utese a pekne krasne na plaz sme museli sliapat,asi takych 15 min. ale bola to moja uplne prva dovolenka,pametam si ju dodnes,a bolo tam uplne super,takisto aj u nas boi velke vlny,priam obrovske no o par krokov dalej bola zatoka kde neboli ziadne vlny,...a na plazi nas bolo dokepy asi 10 ludi...super a lakave,ze? ...P3tula...kde je to blizsie??lebo mi to vobec nic nehovori
Grecko,Taliansko, momentalne som v Anglicku,ale najviac sa mi paci asi doma / v horach..ale aj tu je krasne..same luky,pasienky,ovecky,koniky,kravicky..ale zase aj to more ma nieco do seba
chorvatsko... hm nie je tam zle, len ta kamenista plaz no mam dost... podla mna plaz bez piesku nie je plaz ak chapete co tym myslim... to je strasne potkynat sa o kamene na plazi, vytahovat si ich zpod chrbta pri opalovani, a odierat si o ne nohy pri chodzi je pravda ze piesok pali a ze sa dostane uplne vsade, ale radsej sa od neho poumyvam a pohodlne si lahnem ako keby som mala vyberat kazdy kamen zpod seba
Najviac vo mne zostal ten Egypt... Mám navstívené tiez Tunisko, väčšiu cast chorvátska.. od Istrie po Dalmáciu, Rakúsko, Slovéniu, Polsko.... Ale sa este chystám navstívit Taliansko, ktorý ma nejakým spôsobom k sebe priťahuje
Od kedy som sa dozvedela ze existuje nejake Francuzsko a nejaky Pariz, odvtedy bol moj najvacsi sen tam ist..a tento rok v lete sa mi to splnilo..bola som v Besancon-e a Parizi..parada, hovorila som si konecne sa mi splnil najvacsi sen na svete..aale ked som dola do Pariza, ktory mi samozrejme ucaroval a urcite sa tam planujem este niekedy vratit, nieco mi na nom nesedelo..vsetci rozpravaju "boze Pariz, pomaly najkrajsie mesto na svete..mesto mody a blablaa" som asi preto cakala od neho nieco ine..hmm nemozem povedat ze by ma sklamal alebo co..bola som aj na eiffelovke, presla celu Champs-elyseés atd..ale proste nebolo to to mesto o ktorom som tolko pocula a citala..no este raz na zaver, niesom sklamana, len zaskocena..nesplnilo to moje ocakavania..asi som cakala od toho moc vela
no takze taliansko karneval to bolo fajn, grecko taliansko,2x chorvatsko a brac, bulharsko v tom bulharsku asi bolo najlepsie lebo tam som bola s frajerom len my dvaja takze to bolo fantasticke a potom este rakusko, cesko - dobre sa tam pije xixi, madarsko - to bola haluy na entu a na plane mam rusko a ameriku. arabske krajiny ma moc nelakaju skor to rusko a amerika...
mne pariz pripadal hlavne dost spinavy a klasika francuzi po anglicky spikovat nechcu,ale inak celkom pohoda, ale z francuzska sa mi viac pacili take tie male dedinky vinarske, vsetci usmievaví a krasne prostredie
Ja som bola v Madarsku(tam som v lete casto), Rakusku,Chorvatsku, Taliansku 2krat, Bulharsku, Grecku, Turecku a tento rok v lete sa chystam do Tunisu na Djerbu ale vsade sa mi paci, no najkrajsie bolo to Grecko, ostrov Kos.. uzasne krasne modre more, plaze, ludia, proste skvele
Noo v Madarsku nespocetne krat... to bude asi tym, ze od neho byvam nejaky kilometer V Cesku som bola na lyziarskom, v Chorvatsku 2x, celkom fajn, ale s rodicmi ziadna slava A na skolskych vyletoch v Nemecku, Belgicku, Holandsku - tam este raz chcem ist a Luxembursku.
Takze si idem rozsirit repertoar o Svajciarsko, Taliansko,Lichtenstajsko a ak nasporim niekolko tisic tak o rok hor sa Afrika
potom Chorvacko-Brac- to bolo na mesiac, akoze uplne perfektne , taka som prisla cokoladova, a plaz,pieskova sa mi nepaci, lebo je potom more spinave, nalicke kamienky,ake boli na Bole v chorvacku, mno perfekto
potom zase chorvacko, to bolo na 2 tyzdne
praha- tu mam strasne rada, velmi pekne mesto,ludia mili priatelsky, sak tot cechy
Mnichov-pocas Masjstovsiev vo futbale 2006 ,akoze v zivote som nevidela tolko peknych chalanov v jadnom meste
PARIZ-no ten som si zamilovala, mozem povedat ze tam som nechala svoje srdce, to mesto je pre mna uplne uzasne, a jj pravda, ony nespikuju a haluz, ked na vas civi cela trieda jak si to tam v metere parlevujete (rozpravate) z najcokoladovejsim cernochom po francuzky, vazne haluz
Vieden- ta je tei prekrasna
La- taka stoka , ale tiez sa mi na tom neco paci
San Frnacisco- bombicka
mno momentalne som na 10 mesiacov v Californii, cize sa mi tu docela paci
pokial si spominam tak som bola v taliansku (torino, benatky, bibione a dake dedinky), xorvatsku (v dubrovniku a umagu), bosne a hercegovine , parkrat v cesku, v rakusku (vela raz vo viedni), svajciarsku (bern, bazilej, biel a okolie), grecko (rodos), malta, nemecko (kolin n.r.), belgicko (brusel), francuzsko (pariz), spanielsko (andaluzia), britania (londyn, bath, exeter, dartmoor atd.) a kanada (montreal, quebec city, toronto, niagarske, 1000 ostrovov...) a toto leto by som rada do usa alebo spanielska
Ja toho mam tiez trochu precestovaného, moja noha vstúpila na všetky kontinenty (alebo svetadiely, teraz neviem ktoré) okrem antarktídy a arktídy(teda ak sa rusko počíta do ázie)
Cize bola som v rusku - moskva a petrohrad, uuplna špica
potom v europe som bola v česku rakúsku a anglicku, mojom milovanom taliansku a grécku, chorvátsku.
Potom v Egypte (ale nevidela som piramídy
a tunisku (som bola aj na sahare, tam bolo super)
a tiez som bola v kanade (toronto, a tiez niagara falls)
a ešte Austrália
tam bolo tak bezva, mi to aj chýba, tu sa mi najviac páčilo ale aj v taliansku a rusku a vlastne všade, to sa tažko posudzuje...
a tento rok v lete by som chcela ísť do francúzska
ja mam zatim Cesko, Madarsko, Rakusko, Nemecko, Francuzsko, Spanielsko, Anglicko, Polsko, Slovinsko, Chorvatsko, Dansko, Svedsko, Egypt, Lichtenstajnsko, Svajciarsko, Kanada a na nejakych 5 minut ilegalne aj USA
teraz v lete som chcel rozsirit o UAE, ale nevyda .. tak snad pridam Grecko alebo Tunis ...
Francúzsko - asi 4x vlastne 6x keď sa počíta aj tá 1 hodina čo sme stáli na pumpe do anglicka a speť , ďalej v londýne (každý rok zo školy) dovolenku bežne trávime v Španielsku, asi 2x v taliansku, milión krát v Nemecku (nechce sa mi počítať) 2x v USA, Poľsko, Fínsko, Maďarsko (3x) Egypt, Japonsko, India, Montenegro, Chorvácko, Albánsko (do ňho sme šli na 1dňový výlet keď sme boli na dovči v Montenegru - Čiernej hore) Jój a na budúcu jar idem konečne prvý krát do Česka
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
polsko: krakow 10 dni, kotlina gloczka 10 dni + na trhu
chorvatsko: 10 dni
holandsko: 7 dni
nemecko: hamburg 6 hodin
portugalsko: 10 dni - 50m od mora
rakusko: vo Viedni par krat
s cestovkou som bol iba s mamou v chorvatsku...
rad by som niekedy skocil do pobaltskych krajin alebo nejake arabske by bodli
bol si v bulharsku na dovolenke ale aj nie pri mori, myslim niekde vo vnutrozemi, napr sofia
Takze si idem rozsirit repertoar o Svajciarsko, Taliansko,Lichtenstajsko a ak nasporim niekolko tisic tak o rok hor sa Afrika
prva zahranicna dovolanke bola Talinansko-10 dni
som mala nak 6
potom Chorvacko-Brac- to bolo na mesiac, akoze uplne perfektne , taka som prisla cokoladova, a plaz,pieskova sa mi nepaci, lebo je potom more spinave, nalicke kamienky,ake boli na Bole v chorvacku, mno perfekto
potom zase chorvacko, to bolo na 2 tyzdne
praha- tu mam strasne rada, velmi pekne mesto,ludia mili priatelsky, sak tot cechy
Mnichov-pocas Masjstovsiev vo futbale 2006 ,akoze v zivote som nevidela tolko peknych chalanov v jadnom meste
PARIZ-no ten som si zamilovala, mozem povedat ze tam som nechala svoje srdce, to mesto je pre mna uplne uzasne, a jj pravda, ony nespikuju a haluz, ked na vas civi cela trieda jak si to tam v metere parlevujete (rozpravate) z najcokoladovejsim cernochom po francuzky, vazne haluz
Vieden- ta je tei prekrasna
La- taka stoka , ale tiez sa mi na tom neco paci
San Frnacisco- bombicka
mno momentalne som na 10 mesiacov v Californii, cize sa mi tu docela paci
FINSKO : Helsinki 4 x som bol
ESTONSKO : Tallinn a Tartu 5 x som bol
CHORVATSKO : Dubrovnik 2x som bol
MADARSKO : Budapesšt a Eszterghom tam som každy rok
RAKUSKO : Vieden 3 x som bol
ČESKO : Praha a Brno ale v brene len 2 až 3 hodinky hehe tam som bol 2 x
Cestou do Estonska som prechadzal POLSKOM,LITVOU,LOTYSKOM tam som stal v RIGE asi 5 hod.... a to je všetko všade bolo nádherne !!!
Cize bola som v rusku - moskva a petrohrad, uuplna špica
potom v europe som bola v česku rakúsku a anglicku, mojom milovanom taliansku a grécku, chorvátsku.
Potom v Egypte (ale nevidela som piramídy
a tunisku (som bola aj na sahare, tam bolo super)
a tiez som bola v kanade (toronto, a tiez niagara falls)
a ešte Austrália
tam bolo tak bezva, mi to aj chýba, tu sa mi najviac páčilo ale aj v taliansku a rusku a vlastne všade, to sa tažko posudzuje...
a tento rok v lete by som chcela ísť do francúzska
a precestovať ceeeeeely svet
A najviac sa mi pacila jednoznacne ta afrika a potom anglicko, hlavne koli tym ludom od ktorych by sa slovaci mohli hodne ucit.
teraz v lete som chcel rozsirit o UAE, ale nevyda .. tak snad pridam Grecko alebo Tunis ...
2. europska cast Ruska nieje Azia