Ja som (nielen) kvoli anglictine isiel do skotska. Bolo s tym dost otravovania a administracie, ale nakoniec to stoji za to.
Kto ma na to odvahu, mal by vyrazit prec zo Slovenska, za podobny cash clovek dostane v zahranici ovela ovela viac - jazyk, skusenosti so samostatneho zivota, kontakty po celom svete a hlavne diplom, ktory bude mat trocha lesku aj v zahranici...
Idem na výšku do čiech kedže mam odtial frajerku Konkrétne brno IT technologie A chcem skusiť bratislava reziu mozno aj v prahe reziu alebo kameru ale tu by som riesil externe ak by sa dala
Studium v zahranici mi plne vyhovuje, človek sa nemusí otravovat s byrokraciou a obavat sa ci skola dostane akreditaciu etc. Plus človek spozná novú krajinu a ludi.
keby som na to mala financie išla by som kdekoľvek, ale bohužial niesom z tých ktorým rodičia môžu dať mesačne 500 € len tak aby sa nepovedalo na botičky.
Jednoducho idem študovať na slovenskú vysokú školu a som na to hrdá lebo si to zaplatím sama, dostanem sa tam sama bez obálok a budem vedieť že to čo som dokázala som dokázala sama a o to to bude cennejšie.
@studiumuk to bola len priblizna suma nic smerodatne. Viem si predstavit ze zivotne naklady su tam tiez vacsie. Ide o to ze chcem byt uplne nezavisla a samostatna a to ej treba mat aj nieco do zaciatku
ja som si odmakal zo dve leta v zahranici, z toho som zaplatil mastra, teraz tu zijem z ca 600e ktore zarobim za mesiac, ziaden zazrak ale da sa, ak nahodou potrebujem viac, precerpam ucet, v lete to potom v pohode doplatim.
A hlavne, s britskym diplomom sa da v UK zohnat uz seriozna praca, nastupne platy su cez 20000 rocne, takze sa to pomerne rychlo vrati...
neviete jak je to s univerzitami v austrálii? lebo vygoogliť sa dá maximálne nejaká vyjebané študentská agentúra a tam ponúkajú maximálne jazykové kurzy a nejaké štúdium ezoteriky
chcela by som ísť NYU...už som si prešla pár papierov a pomaly aj zbieram informácie, takže možno by boli aj nejaké možnosti ako to zariadiť ..zatiaľ je to len môj obrovský sen
@Narazuvzdornaa - nie je to az taky problem. Ak si vezmes undergraduate v skotsku, neplati sa ziadne skolne, len zivot. to je tak 5-8000libier rocne. ak si hodis part time cez skolu a full time cez (aspon cast) leto, da sa to...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Ja som (nielen) kvoli anglictine isiel do skotska. Bolo s tym dost otravovania a administracie, ale nakoniec to stoji za to.
Kto ma na to odvahu, mal by vyrazit prec zo Slovenska, za podobny cash clovek dostane v zahranici ovela ovela viac - jazyk, skusenosti so samostatneho zivota, kontakty po celom svete a hlavne diplom, ktory bude mat trocha lesku aj v zahranici...
Kto nevie ako na to, mrknite sem » studiumuk.sk/...
Studium v zahranici mi plne vyhovuje, človek sa nemusí otravovat s byrokraciou a obavat sa ci skola dostane akreditaciu etc. Plus človek spozná novú krajinu a ludi.
Jednoducho idem študovať na slovenskú vysokú školu a som na to hrdá lebo si to zaplatím sama, dostanem sa tam sama bez obálok a budem vedieť že to čo som dokázala som dokázala sama a o to to bude cennejšie.
A hlavne, s britskym diplomom sa da v UK zohnat uz seriozna praca, nastupne platy su cez 20000 rocne, takze sa to pomerne rychlo vrati...