Ja mám dotykový Nokiu neviemkoľkočíselzatým a som spokojná aj napriek tomu, že si často robí čo chce a občas netrafím to, na čo som pôvodne chcela trafiť, tým pádom sem-tam vymažem aj to čo nemám
Mám ružový samsung star a zatiaľ som s ním spokojná.. pred rokom som mala F480-tku ale s ním som nebola spokojná lebo asi po 2 mesiacoch nereagoval na prvý dotyk tak som zvedavá ako dlho mi vydrží tento...
nie že by bol dotykový displej na hovno, ale mne maximálne nevyhovuje... ja potrebujem klávesnicu čo cítim, a radšej sa pohybujem v menu obyčajnými tlačítkami ako ošahávať displej ale na prezeranie netu, kreslenie v skicári a hranie solitaire je dotykový fajn
Inak nieje dotykovy ako dotykovy. Starsie typy kde tukas palickou na miniaturne objekty su niekedy nahovno, ale tie ovladane uz len prstami su o niecom inom.
Mám dotykový Samsung (číslo si nepametám) ale radšej by som iný.
Za 1. keď si chcem vymeniť pamäťovku tak muím vypnúť mobil a vybrať baterku lebo sa mi tam pamäťovka dáva pod tým kritom.
Za 2. keď som si minule označila pojednom cca 200 obrázkov a potom som asi na minútu odišla tak sa mi všetky obrázky odoznačili (Čo sa mi na mojom staručkom dobrom SE nemohlo stať) + keď si posielam obrázky do PC a keď sa mi doposielajú tak sa mi ZNOVU zruší označenie (Ani toto sa mi na starom mobile nemohlo stať)
Za 3. už mám oškretý celý display lebo stále doňho ťukám (Jasné možem použiť aj obal ale komu sa chce vláčiť mobil vo vrecku aj s obalom že ??
Za 4. keď si prezerám fotky a trochu mobil nakloním do strany tak sa mi obrázky prerolujú asi o 20 fotiek dopredu alebo dozadu.
Za 5. dlhšie píšem SMS-ky lebo sa mi zle do toho ťuká (Ale to si snáď zvyknem hoc ho už mám cez 4 mesiace)
Za 6. Stále mi tam dáko blbne pozadie.
Za 7. Nedá sa mi tam nastaviť ako na starom mobile témy
Po 8. Pomali mi to fotí
+ ešte dáke nevýhody by som určite našla len si neviem spomenúť...
ak dotykovy tak potom ten SE alebo Nokiu...proste nejaku lepsiu znacku. tie dotykove LG a Samsungy sa mi vobec nepacia. hlavne vselijake ruzove a podobne blbosti
na môj štýl nie je dotykovy prakticky.. nemožem snim narabať po slepiačky, dakde keď som kde mobil nechcem vyberať (napriklad v škole) si najdem v strede bodky na 5 a potom viem čokoľvek nájsť , kdekoľvek ísť..
@13 to by ma naozaj zaujímalo čo je to za Samsung. Keby si na prenášanie používala k tomu priložený kábel a nie BT (ako si zrejme spravila), mala by si to oveľa rýchlejšie a všetko označíš jednoducho myškou. Naklonením telefónu "preleješ" obrázky, no ak si nacvičíš pohyby, pri ktorých ti to prehodí len po jednej, už s tým nie je problém. Nemusíš používať obaly, stačí priehľadná fólia odolná voči škrabancom (invisibleSHIELD - doživotná záruka, technológia používaná na vrtule v armáde). Témy sa nastaviť dajú - mali by - stačí si nájsť nejaké na nete (nezmyselné kupovanie aplikácii nepodporujem). Pri písaní sms aspoň nie je počuť, takže pod rúškom noci nikto netuší, či už spíš alebo smskuješ. Ten prvý bod - áno, je to chyba výrobcu, mohlo to byť lepšie.
Dotykové mobily sa čoraz viac stávajú našou súčasťou a každý sa chce pochváliť aký má pokrokový mobil, či mp3-jku. Vyberaj si hlavne podľa kritérií, ktoré veci potrebuješ najviac a na čo ho chceš používať.
Mne stačí klasický telefón (+pokročilejšie aplikácie) a tebe?
Ja mozem dotykovu technologiu len odporucit- presiel som zo samsungu U600(ktory mal styri dotykove tlacidla a tiez fungovali citlivo a bezchybne) na dotykovy telefon a je to perfektne... ja sa na ovladanie nestazujem, keby som mal displej o rozmere napr. 2,5 palca tak by to problem bol, ale moj displej je obrovsky, takze s triafanim nemam problem. satio nekupuj, se su celkovo predrazene a ak dotykovy samsung tak HD-cko, OMNIU II alebo star. Ale radsej by som doporucil nejaku Nokiu(sam ju sice nemam, ale nebudem doporucovat pridrahe telefony, kedze nepoznam tvoju financnu situaciu), v ziadnom pripade nie LG.
ja dotykový nemám, ale mala som požičaný od uja a je to haluz, nevýhoda je v sms-kách, ale keďže ja používam T9 tak to nie je problém, ujo má SE a ja pomaly šetrím tiež naň, len ja mobily dosť často hádžem o zem takže by mi asi dlho nevydržal
dotykovy displej a tie dotykove tlacidla .. sa nedajua bsolutne proovnavat.. spoluziaci co maju dotykove nokie tak oproti iphonu reakcie citlivost a celkvo pocit z ovladania telefonu oproti iphonu velmi zly to iste aj pre samsungy plati Lg som neskusal .. tka ti tu encem pisat neico co som envyskusal ..
ale celkovo ak je kvalitny displej a dobry operacny system nejaky android tak ...
@kikusiceq zlatá moja ak sa budeš v živote riadiť iba názormi iných tak to budeš mať ťažké akože je dobre sa opýtať ale tak určite ťa od dotykového telefónu odhovárajú tí ktorý ešte dotykový mobil nemali ani v ruke. Ja mám Nokiu 5800 ExpresMusic a aj iPhone a môžem ťa ubezpečiť že sú to skvelé mobily a nie že na hovno jedno je pravda že ak ti pár krát spadne a dosť blbo a poškodí sa displej tak vtedy fakt stoja za hovno ale ak ti telefóny vydržia v pohode tak si ho kúp.
Všimol som si že tu poniektorý vyššie uvádzali že na SMS - je nepraktický musím poopraviť určite to závisí od toho aký je to dotykový mobil tie nové si myslím že tam je to lepšie ako u klasického mobilu, písať SMS. Napr: Ja teraz využívam Nokiu 5800 no ja SMS - nepíšem, radšej telefonujem V tejto Nokií si môžem vybrať aký štýl písania chcem používať. Mám tu 4 typy písania:
1)Písanie rukou to znamená že si zoberiem stylus (pero na dotykový displej) a píšem klasicky ako na papier buď tlačeným písmom alebo písaným a každé písmeno sa mi zobrazuje na displeji a tvorím slovo a vety.
2) Miniklávesnica QWERTY to je klávesnica kde je každé písmeno osobitne ale už ako z názvu je malá čiže bez stylusu to nejde písať.
3)QWERTY na celý displej to je pohodlné písanie ukazovákom ako na klávesnici na PC bez problémov
4)Alfanumerická klávesnica čiže klasika ako na mobiloch s tlačidlami, ba dokonca ešte lepšie sa píše lebo veľkosť tlačidiel na displeji je cca 1cm x 0.5cm.
mám Nokiu 5800xp a zo začiatu som si musela zvyknúť občas sa mi stalo, že som omylom stlačila niečo iné a pod. ale po pol roku čo ho mám stále pracuje super, mám na ňom fóliu takže škrabance nemám, pár krát mi spadol na chodník, parkety a stále v pohode a písanie sms bez problémov povedala by som, že som sa naučila na ňom písať ešte rýchlejšie než na normálnom. Všetko je len o zvyku
ked dotykovy, tak ale nech ma aj qwerty klavesnicu napr tak ako nokia n97... v inom pripade asi nie... a ked hej tak jedine so stylusom lebo srat sa s prstom kym napisem jednu sms na debilnom dotykovom displeji je pre mna fakt utrpenie
Dotykove displaye sú vpoho ale niekedy sa netrafiš atd. Mám iTouch a celkom v pohode ja ale mladom nároky na funkcie a nelen na display a taktez je dobre ak je multi touch toto píšem na iPode a celkom dobre sa dá na landscape móde treba si zvyknúť
Stretavam sa stym kazdy den na dotzkove mobily pisuje asi kazdy je to novodoba rakovina nas vsetkych a tohto byrokratickeho systemu je to nanic vec vlastne strata casu vsade a vzdy...naspat stare klasicke mobily ...rychle ovladanie bezproblemova prevadzka....dakujem..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
Nekupil by som si iný,jedine dotykový.
ak máš niekoho v okolí, tak si vyskúšaj, ako sa na tom pracuje
Inak nieje dotykovy ako dotykovy. Starsie typy kde tukas palickou na miniaturne objekty su niekedy nahovno, ale tie ovladane uz len prstami su o niecom inom.
Za 1. keď si chcem vymeniť pamäťovku tak muím vypnúť mobil a vybrať baterku lebo sa mi tam pamäťovka dáva pod tým kritom.
Za 2. keď som si minule označila pojednom cca 200 obrázkov a potom som asi na minútu odišla tak sa mi všetky obrázky odoznačili (Čo sa mi na mojom staručkom dobrom SE nemohlo stať) + keď si posielam obrázky do PC a keď sa mi doposielajú tak sa mi ZNOVU zruší označenie (Ani toto sa mi na starom mobile nemohlo stať)
Za 3. už mám oškretý celý display lebo stále doňho ťukám (Jasné možem použiť aj obal ale komu sa chce vláčiť mobil vo vrecku aj s obalom že ??
Za 4. keď si prezerám fotky a trochu mobil nakloním do strany tak sa mi obrázky prerolujú asi o 20 fotiek dopredu alebo dozadu.
Za 5. dlhšie píšem SMS-ky lebo sa mi zle do toho ťuká (Ale to si snáď zvyknem hoc ho už mám cez 4 mesiace)
Za 6. Stále mi tam dáko blbne pozadie.
Za 7. Nedá sa mi tam nastaviť ako na starom mobile témy
Po 8. Pomali mi to fotí
+ ešte dáke nevýhody by som určite našla len si neviem spomenúť...
Ale ináč fajn mobil
Dotykové mobily sa čoraz viac stávajú našou súčasťou a každý sa chce pochváliť aký má pokrokový mobil, či mp3-jku. Vyberaj si hlavne podľa kritérií, ktoré veci potrebuješ najviac a na čo ho chceš používať.
Mne stačí klasický telefón (+pokročilejšie aplikácie) a tebe?
Podľa mňa aj dotykový displej aj klávesnica má svoje plusy a mínusy, ťažko porovnať, čo je lepšie.
dotykovy displej a tie dotykove tlacidla .. sa nedajua bsolutne proovnavat.. spoluziaci co maju dotykove nokie tak oproti iphonu reakcie citlivost a celkvo pocit z ovladania telefonu oproti iphonu velmi zly to iste aj pre samsungy plati Lg som neskusal .. tka ti tu encem pisat neico co som envyskusal ..
ale celkovo ak je kvalitny displej a dobry operacny system nejaky android tak ...
vytecne,,,
Všimol som si že tu poniektorý vyššie uvádzali že na SMS - je nepraktický musím poopraviť určite to závisí od toho aký je to dotykový mobil tie nové si myslím že tam je to lepšie ako u klasického mobilu, písať SMS. Napr: Ja teraz využívam Nokiu 5800 no ja SMS - nepíšem, radšej telefonujem V tejto Nokií si môžem vybrať aký štýl písania chcem používať. Mám tu 4 typy písania:
1)Písanie rukou to znamená že si zoberiem stylus (pero na dotykový displej) a píšem klasicky ako na papier buď tlačeným písmom alebo písaným a každé písmeno sa mi zobrazuje na displeji a tvorím slovo a vety.
2) Miniklávesnica QWERTY to je klávesnica kde je každé písmeno osobitne ale už ako z názvu je malá čiže bez stylusu to nejde písať.
3)QWERTY na celý displej to je pohodlné písanie ukazovákom ako na klávesnici na PC bez problémov
4)Alfanumerická klávesnica čiže klasika ako na mobiloch s tlačidlami, ba dokonca ešte lepšie sa píše lebo veľkosť tlačidiel na displeji je cca 1cm x 0.5cm.
No ja mám dotykový Samsung a som spokojná
Aj keď sa tam dosť zle nastavuje pozadie..
Nokia 2610
&+
Samsung J700i
1) Ked 90% casu pisem SMSky a zvysnych 10% casu telefonujem, tak mi mobil s fyzickou klavesnicou asi bude vyhovovat viac.
Ale ked pisem SMSku raz za mesiac a robim ine veci, tak viac vyuzijem vacsi displej, ktory nie je vacsi na ukor velkosti telefonu.
2) Nejde ocakavat, ze nejaky lacny model za 50e bude mat rovnaky displej ako kvalitny model za 400-500e
Mam Samsung Jet, ale odkedy som zazil displej na iphone a HTC Desire HD, tak je to fakt utrpenie.
Je to ovela nepresnejsie a ergonomicky neprivetivejsie ako spominane dva modely.