Nemáte nejaký typ ako by som schudla cca tak za 2 mesiace? pijem aj čaj na chudnutie,moc necvičím možno tak menej ako polhoďku za týždeň. Keď si dám cieľ že nebudem už jesť po 6stej vydržím max dva dni potom ma to prestane baviť a proste jem kedy dostanem
Ahoj,
musis sa vela hybat, jedz menej a castejsie, vecer vynechaj sacharidy ako(chlieb, zemiaky, a mucne jedla).
A samozreje a este raz pohyb.
Spreje a ani lieky neber, to urcite nefunguje. Nieje to o tom, ze musis nieco vydrzat, proste to ber ako normalnu vec. Robis to pre seba.
Kamarátka schudla od marca do teraz dákych 30 kilo ... Je to workout, správna strava a dostatok spánku... Prepáč, ale čisto diéty sú hlúposti, vždy tam musí byť pohyb. To, že si lenivá zdvihnúť svoju riť od počítača ti naozaj nepomôže. Nebudeš jesť, schudneš, začneš jesť a priberieš dvakrát tak. True Story.
priama umernost-menej jest, viac cvicit, jest zeleninu najma, kuracie maso, ovocie, tmave pecivo.. a 4 x do tyzdna kardio trening( bicykel,behanie) na tep cca 140-150, to je este relativne v pohode sportovci idu na 180..a aspon 45 minut 4 x do tyzdna.. nejest v ziadnom pripade po 19:00 uplne najneskor. nepit alkohol, maximalne obcas pohar vina, pivo v ziadnom pripade!!!
ak by si mesiac dodrzovala to co pisem vyssie 100 percent ti garantujerm ze nie 2 ale 5 minimalnme mozno aj 6-7 kil by si schudla za mesiac
inak podla fotky sa velmi cudujem lebo zena 170 cm 78 kg je fakt dost a na fotke vizeras dost dobre
@maryleennroll aj ja poznmam chlapca teraz bude mat 20 od detstva mal velku nadvahu, mal 112 kg na vysku 178 cm.. takze fakt ze .... absolutne zmenil zivotny styl a za pol roka schudol 33 kil. teraz vizera ako uplne normalny clovek.
Pevná vôľa je základ všetkého. Neviem, prečo tu píšeš, že ti máme poradiť. Keď sama nedodržuješ svoje predsavzatia, nemôžeš si nič zobrať ani z našich rád, keď mi ti radíme presne to- proste nejedz tučné jedlá a ovocie poobede, po siedmej nejedz a začni cvičiť, inak sa nedopracuješ k výsledku, fakt nie...
tu nič ine nepomôže len pevna vôľa, ak ju máš, tak aj schudneš, ináč ti je zbytočne chudnúť, lebo za mesiac to znova naberieš...
tzv. jojo efekt...
v prvom rade treba u lekára zistiť dôvod prečo priberáš a potom si spraviť denný režim na jedlo, telocvik, odpočinok, spánok...
proste vojenský režim, ktorý ak budeš dodržiavať ti zabezpečí štíhlu líniu...
nezabudní pevna vôľa!!!!!
nechápem čo tu píšete somariny že po 6/7 nejedz.. nemyslím si že keby si dala o 9 zeleninový šalát tak by to bol kardinálny prúser. sú jedlá ktoré sa môžu jesť aj večer. a myslím že tie veci ako Cottage chesse sú v norme..
ty vole, tak na rovnakú výšku mám o cca 18 kilo menej než ty, a mám pocit že som tlstá, čiže diki za zdvihnutie sebavedomia
inak, mne sa vždy podarilo schudnúť tým že som proste menej jedla, čiže neviem čo riešiš
ale si TLSTA, tam nie je co formovat, tam treba zhodit 20kg .
Hlavna je strav, musis dodrziavat kaloricky prijem, kardio je len bonus + dobre pre cievy, pripadne svalstvo aj u teba.
Budes zrat neschudnes aj ked bude sportovat a to jedenie po XX hodine su picoviny. Zaklad je spravny kaloricky prijem, optimalne rozlozeny v zdravej strave. Ak sa nenaucis stravovat, tak navzdy budes tlsta.
A este k tomu kardiu, co tu bolo spominane. Ak nesportujes pravidelne tak pri tepe 140-150 nevydrzis a vlastne je pre kazdeho moc. Nato aby kardio spalilo nejaky tuk treba ist medzi 120-140 a dlho ! 30min je nato kratko. To treba aspon 1hod vkuse... + Napr. taka hodina behu ti spali mozno jeden stogramovy keksik, tak si rozmysli
@sajsi nenechaj sa zlakat ich komentami. na prvom mieste je strava, vysoko nad cvicenim. Ak nebudes mat dobru stravu a zacnes poctivo cvicis, kus sa to zlepsi ale malo a zastavi sa to skoro. Cvicit mas hlavne kvoli zdraviu cievneho systemu, svalstva atd.
A stravu sa mi nechce rozoberat, lebo to je na dlho, len vacsina co tu popisali su dost blbosti
@bress som vo svojom zivote uz raz behal 80 minut na treningu, som malk taku specialnu vec na monitorovanie srdca a za 80 minut som mal priemerny tep 179 takze co je oproti tomu 45 minut na 140.
@hadimistr 179 je strane moc pri dlhodobom kardiu, tolko by si ani nemal vydrzat. Kazdy dobry trener ti povie, ze idealne frekvencia na chudnutie je medzi 120-140 pri dlhodobejsom kardiu, u starsich ludi aj menej. Ja 180 dosiahnem mozno tak pri sprinte alebo pri velmi tazkom silovom cviceni na 1-4.opak a u bezneho cloveka by to ani inak nemalo byt
@subarnica to rozhodne nehovorim, ten koment nejec, myslel som nim len to ze pri chudnuti je ovela dolezitejsie spravne jest a menej ako cvicit. z 80 percent je to o jedle, cvicenie kardio je len doplnok k chudnutiu ktory ale urcite dost pomoze ale dolezitejsie je to jedlo
zaujmi sa niecim inym nez jedenim. mne vzdy najviac pomohlo, ked doma nebolo nic, cim by sa dalo prezrat a mala som co robit. a dost je dobre chodit niekam, lebo v spolocnosti nemas myslienky na jedlo...cvicenie je dobre, ale aby ta to bavilo a nemusela si po niekolkych mesiacoch preklinat hodinu, kedy je cas na to...
po siedmej večer nejedz len v prípade, že ideš skoro spať, ak ideš spať neskôr, tak môžeš aj neskôr jesť.
a podľa mňa hlavné je jesť čo najčastejšie a nie veľa, aby si veľmi nevyhladla, lebo potom príde záchvat hladu - a keďže to, že si už najedená si uvedomíš až po nejakom čase, tak toho zješ priveľa.
a pokiaľ keď si hladná dostávaš chuť na sladkosti, tak o dôvod viac nevyhladnúť aby si tie sladkosti nejedla.
@hadimistr no tak si to mal povedať všetko je o strave.. aj keď som ja začínala cvičiť tak iba čisto cvičenie mi dalo dole kilo.. ale keď som v znormalizovala pitný režim a stravu tak hneď išli dole ďalšie 4 kg.. takže aj tu baba by mala zmeniť stravu
Menšie dávky jedla, CCA každé 2hodiny (aby mal organizmus prísun energie a aby sa nestalo, že by si bola hladná a prijala veľkú dávku kalórii naraz, tvoja denná dávka môže byť tak 1500 ak chceš schudnúť, samozrejme treba pohyb, pohyb, pohyb), vynechať pečivo, múčne výrobky, cestoviny, sladkosti... Musíš prepísať jedálniček: huby sú veľmi dobré pri chudnutí, nízky obsah kalórii a zasýtia. Kuskus, zelenina a jablká (vysoký obsah vody). Samozrejme nechces zavodniť organizmus, takže musíš vykonávať veľa pohybu. Beh/Bicykel (bicykel aspoň 45minút, najlepšie do kopca) alebo iná fyzická námaha. Ak to zvládneš a nevzdáš sa po tom čo po týždni neuvidíš výsledky tak ver mi, že do dvoch mesiacov schudneš... Napísal by som ti tu aj jedálnik, ale momentálne sa mi to nechce, som príliš lenivý, sorry.
boze ja sa nato nemozem pozerat, co mate vsetci s tym castym jedenim. Nekomu vyhovuje tak nekomu inak a jest kazde 2hod to je uz uplny extrem, dobre na dojebanie traviaceho traktu...
Len tak pre informaciu v tele mate len v glykogene ulozenych bezne tak aspon 2000kcal, co su viac menej hned dostupne bez toho aby sa nieco muselo stiepit. A pocit hladu sa navodzuje zvykom, lebo vela zato moze napr. hormon ghrelin, kt. produkuje zaludok a ten vytvara v mozgu pocit hladu. Aby si pri tom bola co najmenej hladna, treba jest podobne davky v podobny cas a za par dni tyzdnov si nato telo zvykne, len samozrejme musia byt dobre nastavene a kedze chudnes a ides pod kaloricky prijem ten hlad tam obcas bude ale aj nato sa da zarat, ze naplnis zaludok zeleninou a to velmi pomoze.....
Ja nechapem.. ja aj keď som neviem ako strašne chcel schudnúť nikdy ma nenapadla taka kktina ako spreje na chudnutie či jaka maria bohova.. a do zdravej stravy sa nerozumiem tak som jednoducho prestal jesť sladké rano rožok s maťkom, kubkom, miškom abo hocičim inym na obed čo navarila mama a na večeru tiež a cvičil som každý deň hodinu ale nikdy som nerozmýšľal nad tými tabletkami, sprejmi a nevm čím.. a teraz už necvičím prežieram sa vidím že som pribral dosť a aj tak nemyslím na žiadne tabletky a spreje
@bress prepáč, ale nepríde ti trochu bezcitné napísať si TLSTÁ? Ako máš pravdu v tých radách hej, ale trošku súcitu by nezaškodilo. Ja si ako tlstého predstavujem človeka čo má obezitu a nie nadváhu a také hrubé výrazy písať mladej babe je pekný začiatok budúcej anorexie napríklad..
keď chceš schudnúť základ su kvalitne ranajky, potom nebudes zbierat do seba počas celeho dna ale potom pocas dna len trosku, to je zaklad a potom behaj a ak sa velmi nudis tak skus aj cinky ale hlavne behaj bicykluj atd...
@skingril94 vobec mi to tak neprijde. Keby som napisal, ze je hnusne vyzrate prasa, potom mozno. Ale tlsta je stav jej tela. Ja nemam za potreby nahovarat jej ako to robi vacsina tucnejsich zien a pripadne muzov, ze ma "krivky" alebo ine sracky. Ludia jej v zivote spravia ovela horsie veci ako narovinu povedia, co je
Ja som napisal, co ma spravit aby schudla tak aby to bolo najjednuduchsie, najviac prisposobive. Ked chce nieco si o tom pocita a mozno sa zmeni, ked nie tak nie. Vacsina sa na to i tak celkom skoro vyserie, lebo neprekonaju zavilost na jedle ( hlavne sladkom a vysoko kalorickom)
ja tvdrim ze ten co chce schudnut musi kompletne zmenit svoj zivotny styl i nahlad na svet, to znamena, ze nielen koli postave ale i svojmu telu zelenina, ovocie, samozrejme maso, proste sproste co najrozsiahlejsi zaber stravy nech mas a jedz casto cez den, v mensich mnozstvach ale tak aby si nebola hladna. Ked si budes postupne znizovat davky nebude to sok pre telo ako diety a nebude sa snazit ubrat ti zo svalov do tukovych zasob. Uplnym zakladom pre spevnenie tela je sport, sprav si z toho zvyk, psychicku ocistu, najdi si hobby ktore budes milovat a zit s tym, od boxu, brusnych tancov ci fitka po kalanetiku, dnes mas tych moznosti naozaj dost. Ked niesi prachata mas youtube tutorialy bez pohybu neschudnes zdravo a dlhodobo (nik nevydrzi dietovat vecnost a nasledne prijde jojo efekt). chce to v prvom rade zmenu v hlave a nasledne prijde i zmena na tele, len musis chciet zmenit nieco a nasledne pre to nieco urobit. Clovek je tvor zvyklosti rpeto trva az 3 tyzdne kym budes schopna dodrziavat radostne nejaky typ rutiny ako napr kuk na facebook a mojevideo alebo polhodinka behu, preco nestihnut oboje a ja som si na sebe vsimla prvu vyraznejsiu zmenu nie na vahe ale na obleceni po mesiaci a pol pokusov so stravou a pri pravidelnom pohybe.
a najesť sa môžeš kludne aj o polnoci.... ale záleží podla toho čo... keď si udusíš nejakú zeleninu je rozdiel ako keď si dáš zemiaky s masom alebo biely chleba s maslom a šumkou
ako a na primárne schunutie by som vaic apelovala na stravu ako na cvičenie...áno cvičenie je dôležité ale bohvieako ti nepomôže keď sa pred cvičením nakotíš nejakých sacahridov, cvičením ich spáliš a si tam kde si bola...
ja teraz akorát chodím (aj keď veľmi vela... ale to nemá priamo vplyv na spalovanie tuku), minulý týždeň som cvičila iba raz lebo fakt nemám čas a zhodila som za dva týždne cez 4 kg... a tak
Ved to nie je také ťažké schudnúť Ale musíš samozrejme aj niečo robiť! nie len povedať, že nevieš čo. Keď cvičíš pol hodky týždenne, tak to nestačí. Choď veľa veľa pešo, to vážne pomáha a neprejedaj sa na večer, obmedz sladkosti a koláče. Ak vážne chceš schudnúť rýchlo, tak makaj proste, nič iné ti nepomôže, takže cvič, zdravo jedz a hlavne maj k sebe pozitívny vzťah
ahojte,skuste si pozriet stranku, mne to pomohli schudnut kolko som potreboval a nebola to nejaka dieta ale naopak ,zacal som sa zdravsie stravovat s pomocou toho,citim sa lepsie,zdravsie a mam ovela viac energie ktoru som nevyhnutne potreboval,a dokonca sa mi aj trochu zlepsila plet,uz po prvom tyzdni isli moje tazke kila dole,nasiel som tuto stranku na nete: » www.chudnete.sk/zdravoafit...
a vyplnil som tam akysi dotaznik a oni mi pomohli na ceste k mojej vysnivanej postave ODPORUCAM!!!!!!!!!!!
Pol hodinka týždenne nie je cvičenie Každý večer alebo aspoň každý druhý si zacvič aspoň nejaké 12 minútové video na youtube (a obmieňaj partie- čiže necvič furt iba brucho napr. ale radšej pondelok brucho utorok nohy štvrtok ruky sobotu celé telo a nedeľu si choď zabehnúť na polhodinku alebo tak). Ďalej prestaň piť čaj na chudnutie, jesť tabletky a kupovať si podobné blbosti, len si míňaš peniaze a ono to aj tak nemá účinok A to že ješ aj po šiestej nie je problém, problém je ČO ješ Nakúp si nejaké zdravé veci domov, pozri zdravé recepty, nakúp zeleninu a podobne. Zároveň nezabudni že je veľa zdravých obmien normálnych jedál napríklad namiesto vyprážaných hranoliek pečené zemiaky, namiesto krupice plnej kakaa ovsené otruby s troškou stévie, namiesto obyčajné cukru trstinový alebo stévia alebo agávový syrup a podobne. Namiesto hnusných komerčných musli plných zlých vecí existujú zdravé varianty ktoré často chutia ešte lepšie a tak Skús navštíviť nejaký bio obchod a nakúp si tam zdravé obdoby toho čo najradšej jedávaš A ak chceš viac rád napíš mi
A to prečo necvičiš veď polhodina za týždeň to je tragédia. Problém je v tom že máš príjem a skoro žiadny výdaj, treba sa hýbať a ako to už je na tebe aký typ cvičenia ti vyhovuje hocičo pomôže.Tabletky ešte nikomu k chudnutiu nepomohli inak by sme boli všetci chudí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
musis sa vela hybat, jedz menej a castejsie, vecer vynechaj sacharidy ako(chlieb, zemiaky, a mucne jedla).
A samozreje a este raz pohyb.
Spreje a ani lieky neber, to urcite nefunguje. Nieje to o tom, ze musis nieco vydrzat, proste to ber ako normalnu vec. Robis to pre seba.
ak by si mesiac dodrzovala to co pisem vyssie 100 percent ti garantujerm ze nie 2 ale 5 minimalnme mozno aj 6-7 kil by si schudla za mesiac
inak podla fotky sa velmi cudujem lebo zena 170 cm 78 kg je fakt dost a na fotke vizeras dost dobre
ako niesom tlstá len chcem schudnuť trochu a spevniť
tzv. jojo efekt...
v prvom rade treba u lekára zistiť dôvod prečo priberáš a potom si spraviť denný režim na jedlo, telocvik, odpočinok, spánok...
proste vojenský režim, ktorý ak budeš dodržiavať ti zabezpečí štíhlu líniu...
nezabudní pevna vôľa!!!!!
nejem tučné jedlá,iba kuracie iné nezjem je to asi tým sladkým :/
tolko som "pred nedávnom" ešte mala
inak, mne sa vždy podarilo schudnúť tým že som proste menej jedla, čiže neviem čo riešiš
Hlavna je strav, musis dodrziavat kaloricky prijem, kardio je len bonus + dobre pre cievy, pripadne svalstvo aj u teba.
Budes zrat neschudnes aj ked bude sportovat a to jedenie po XX hodine su picoviny. Zaklad je spravny kaloricky prijem, optimalne rozlozeny v zdravej strave. Ak sa nenaucis stravovat, tak navzdy budes tlsta.
A este k tomu kardiu, co tu bolo spominane. Ak nesportujes pravidelne tak pri tepe 140-150 nevydrzis a vlastne je pre kazdeho moc. Nato aby kardio spalilo nejaky tuk treba ist medzi 120-140 a dlho ! 30min je nato kratko. To treba aspon 1hod vkuse... + Napr. taka hodina behu ti spali mozno jeden stogramovy keksik, tak si rozmysli
súcitivo napísané ale ďakujem
A stravu sa mi nechce rozoberat, lebo to je na dlho, len vacsina co tu popisali su dost blbosti
120 to ani neviem ci by vobec sa zapotila..
a podľa mňa hlavné je jesť čo najčastejšie a nie veľa, aby si veľmi nevyhladla, lebo potom príde záchvat hladu - a keďže to, že si už najedená si uvedomíš až po nejakom čase, tak toho zješ priveľa.
a pokiaľ keď si hladná dostávaš chuť na sladkosti, tak o dôvod viac nevyhladnúť aby si tie sladkosti nejedla.
Len tak pre informaciu v tele mate len v glykogene ulozenych bezne tak aspon 2000kcal, co su viac menej hned dostupne bez toho aby sa nieco muselo stiepit. A pocit hladu sa navodzuje zvykom, lebo vela zato moze napr. hormon ghrelin, kt. produkuje zaludok a ten vytvara v mozgu pocit hladu. Aby si pri tom bola co najmenej hladna, treba jest podobne davky v podobny cas a za par dni tyzdnov si nato telo zvykne, len samozrejme musia byt dobre nastavene a kedze chudnes a ides pod kaloricky prijem ten hlad tam obcas bude ale aj nato sa da zarat, ze naplnis zaludok zeleninou a to velmi pomoze.....
Ja som napisal, co ma spravit aby schudla tak aby to bolo najjednuduchsie, najviac prisposobive. Ked chce nieco si o tom pocita a mozno sa zmeni, ked nie tak nie. Vacsina sa na to i tak celkom skoro vyserie, lebo neprekonaju zavilost na jedle ( hlavne sladkom a vysoko kalorickom)
!
a najesť sa môžeš kludne aj o polnoci.... ale záleží podla toho čo... keď si udusíš nejakú zeleninu je rozdiel ako keď si dáš zemiaky s masom alebo biely chleba s maslom a šumkou
ako a na primárne schunutie by som vaic apelovala na stravu ako na cvičenie...áno cvičenie je dôležité ale bohvieako ti nepomôže keď sa pred cvičením nakotíš nejakých sacahridov, cvičením ich spáliš a si tam kde si bola...
ja teraz akorát chodím (aj keď veľmi vela... ale to nemá priamo vplyv na spalovanie tuku), minulý týždeň som cvičila iba raz lebo fakt nemám čas a zhodila som za dva týždne cez 4 kg... a tak
TO SI MOJ IDEAL!
Obezita
Strach, potreba ochrany, útek pred citmi, neistota, zavrhovanie seba samého.
a vyplnil som tam akysi dotaznik a oni mi pomohli na ceste k mojej vysnivanej postave ODPORUCAM!!!!!!!!!!!