som lenivá ti to hľadať, lebo som rada, že už mám rok od školy pokoj, ale zmeny farbičiek vedia byť pekné... napríklad, čo zvládneš aj s vybavením na strednej škole a zároveň sa pri tom pravdepodobne neotráviš (ak si nečuchneš k myslím hydroxidu amónnemu ako sa to podarilo raz mne, proste bezpečnosť pri práci v labáku level over 9000 ), by malo byť stanovovanie tvrdosti vody, na nete nájdeš postup keď budeš hľadať stanovenie pomocou titrácie.
ďalšia pekná, ale jednoduchá a pomerne bezpečná vec je chromatografia, len to zas chvíľku trvá, tak to asi stratí zatiaľ čaro...
sklamem ťa, ale hoci som študovala napol chemický odbor sme veľa výbuchov a zaujímavých pokusov nerobili trošku strata času keď sa človek potrebuje naučiť robiť tie podstatné veci v labáku...
bengálske ohne sú super aj efektné, alebo KMnO4 so sírovkou a hocičo organické je úplne super prípadne ak máš trochu prax s pipetou a zvládneš podvrstvenie, tak aj blesky v skúmavke, ale záleží aj na tom, čo ti učiteľka dá do ruky
mne sa páčilo, keď raz na chémii pančelka doniesla také mini akvárko, napustila ho vodou, dala tam fenoftaleín a malinký kúsok sodíku a on začal po celej hladine behať ako besný a sfarbovalo sa to do ružova :happy:
nikdy na to nezabudnem a pritom úplne stupídna primitívna vec
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
ďalšia pekná, ale jednoduchá a pomerne bezpečná vec je chromatografia, len to zas chvíľku trvá, tak to asi stratí zatiaľ čaro...
sklamem ťa, ale hoci som študovala napol chemický odbor sme veľa výbuchov a zaujímavých pokusov nerobili trošku strata času keď sa človek potrebuje naučiť robiť tie podstatné veci v labáku...
toto je brutálne
nikdy na to nezabudnem a pritom úplne stupídna primitívna vec