Ahojte, cital alebo cita niekto knihu Ortodoxia od Chestertona? Ide mi iba o to, aby som si o nej podiskutovala. Citam citam, ale vela veci mi nedava zmysel, resp.tusim ze to ma nejaku myslienku, ale neviem si ju prelozit do svojho jazyka Na webe sa mi
Ja som tú knihu čítal a mal som z nej podobný pocit ako ty. Tiež mi v nej veľa vecí nedávalo zmysel, ale boli tam aj pasáže, ktoré sa mi páčili. Preto sa k tej knihe plánujem ešte niekedy vrátiť. Viem, že sa tam Chesterton snažil dokázať, že byť kresťanom je rozumné, ale neviem/nepamätám sa ako to zdôvodnil. Môžem sa ťa opýtať, ktorú kapitolu práve čítaš?
@ryborg docitala som Vecnu revoluciu...este som snad necitala knihu tak dlh tak napr. pointu tejto kapitoly vidim v tom, ze vlastne to ze svet ako taky je nedokonaly, je vlastne tym co ho zenie vpred k dokonalosti (ktoru aj tak nikdy nedosiahne) - a prepojenie s katolickou vierou? katolici vyznavaju ze su hriesne bytosti, neustale si kladu nove a nove predsavzatia, ktore aj tak stale porusuju a predsa to ma nakoniec pozitivny efekt. mozno ze krestanstvo dava tu nadej a povzbudenie ze padat je ok, ale to neznamena ze sa netreba snazit...no asi tak nejak ale mozno aj nie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
6 komentov