Nad psychlologiou, zial, vacsinou najviac uvazuju ti, ktori sa nou nikdy nezaoberali, ale ked studuju zoznamy vysokych skol, tak im to pride lahsie a zaujimavejsie ako pravo ci medicina. Ti, co vedia, ju radsej studuju po domacky ako konicek, lebo im je jasne, ze na slovensku so psychologiou dieru do sveta neurobia. Zozente si nejake knihy o NLP, reci tela, grafologii a nehrajte sa na psychologov, uraza ma to
Nechoď tam. Pokiaľ sa o to nezaujímaš aj vo svojom voľnom čase. Takto vyštuduješ hovadinu, s ktorou sa aj tak neuplatníš a budeš si trieskať hlavu o múr.
Alebo.
Choď tam, ak ťa nútia rodičia alebo ak ti ide iba o titul.
@unteachable co trepes?...ako neviem s cim chces urobit dieru do sveta na slovensku..!...a psycholog moze byt hockto kohoo to bavi a ma nato dake predpoklady...mna urazaju zas ludia ako ty ..psycholog nemusi len klasicky riesit dake problemy ale ma to milion vyuziti
@anetaaa takto sa ta opytam, co vies o psychologii a o odvetvovych strukturach psychologie u nas? A samozrejme psychologia ma milion vyuziti a mozno este viac, ale u nas ti za ne nikto nezaplati, skus si urobit nejaky prieskum trhu, ked ta bavi sediet v skolskej kancelarii a radit deckam pre aky odbor maju predpoklady, tak v pohode, ale podla mna psychologia je prilis tazka a prilis zaujimava na to, aby si s nou potom robila nieco totalne lahke a nezaujimave. Keby som mal pocit, ze na to mam, isiel by som studovat do svedska alebo do kanady, kde sa tym ludom naozaj venuju. A v jednom sa mylis - psycholog nemoze byt kazdy koho to bavi a ma na to nejake predpoklady. Na to treba mat omnoho viac. Samozrejme zavisi to od toho, co povazujes za psychologa, lebo diplom a pracu moze dostat fakt kazdy.
@unteachable a ty si si robil prieskum ze si taky mudry?kludne mozes byt klinicky psycholog ,manazer,v reklame robit,personalistika ..v podstate vsade..a ak si dobry myslim ze sa aj na slovensku mozes dost dobre uplatnit ..problem je mozno v malo ambicioznych ludoch ale ja som zastancom toho ze ked chces a fakt tvdo makas tak ti to vyjde
@anetaaa nerobil som ho ja, ale blizky rodinny prislusnik. To vsak neznamena, ze ja nie som mudry Samozrejme ze mozem robit klinickeho psychologa, manazera aj poradcu pre frustrovane ondatry, ale to nema so psychologiou nic spolocne. Skratka tuto problematiku studujem dopodrobna a som nou nasiaknuty. Nemyslim, ze zmyslom psychologie je vediet ojebat cloveka aby si kupil tvoj produkt a podobne, ako sa to casto deje v zamestnaniach, ktore si menovala. Bud zastancom coho len chces, ja ostanem psychologom a vy ostatni chodte robit do reklam a do firiem. Peace
@unteachable len vravim ze je to vsestranne vyuzitie ..ze nemusi sediet len dakde v skole a riesit hyperaktivne deti...to uz zalezi na cloveku...ale myslim ze psychologia zmysel ma a urcite bude mat coraz lepsie vyuzitie ..teda studujes a kde?
@anetaaa kde studujem? Doma Mam toho najlepsieho ucitela a nemusim sa strachovat o znamky Comu konkretne sa ty ohladne psychologie venujes, alebo co ta tak najviac zaujima?
no akurat som si poslala prihlasky na rozne skoly a cakam na odpoved..a teraz akoze nic nestudujes a len uvazujes o tom alebo popri ako hobby?...kto ta uci? ....jaaj to ti ja neviem ..najradsej by som skusila vsetky mozne prace spojene so psychologiou a nejako ju kreativne vyuzila ..pretoze mna vzdy bavilo tak vsestranne sa zaujimat a vsetko vediet...ale mozno sa na skole zo mna cosi vykrystalizuje..ale kebyze si musim vybrat zacala by som tou personalistikou to je zaujimave dost
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
č.1 pre gymnazistov, ktorí ani po 4 rokoch nevedia čo zo sebou.
HATE Psychology
a ako ďalšie štúdium to je podľa mňa samo choré na hlavu
Alebo.
Choď tam, ak ťa nútia rodičia alebo ak ti ide iba o titul.
(píšem z vlastnej skúsenosti )