bohovské možnosti .... no. bola som "pravidelným" (3x za sebou)... no vyhodili ma v apríli...a ešte dosť dlho nebudem môcť.. ... a darovať krv nie je to nič hrozné, ani pre tých čo sa boja!
bola som raz a už mi ubehli 4 mesiace, lenže som stratila kartičku darcovskú tak som sa tam bála ísť a teraz som moc pracovne vyťaženýňá (vtipne to znie a v takomto horku sa mi tam nechce trepať... ale isto pôjdem do pár týždňov )
@lawey Jasné, že sa to dá dokonca sme boli s kamoškou a obom nám povedali, že nemôžeme darovať ... ja mám dlhodobejšiu anémiu a ona mala zvýšenú tvorbu leukocytov (čiže o pár dní dostala chrípku ...)... ale tak nepovoľujú darovať pre kadejaké veci. jednu vyhodili lebo jej tatko mal pred polrokom (možno viac? neviem.) žltačku... a tak... ale určite je darovať krv fajn nielen pre pocit urobenia KONEČNE niečoho osožného, ale je to fajn aj pre organizmus
@somslavka nooo...tak trebárs jednak ti urobia kompletný krvný obraz, ktorý je podrobnejší ako pri preventívnej prehliadke u všeobecného lekára... mne trebárs takto zistili chudokrvnosť (dosť debilná vec pred maturami a prijímačkami to bola )... a hej, zistila by to aj moja všeobecná, ale nešla by som k nej s tým, že som každé poobedie zbitá ako pes...
a po druhé... regeneruješ si organizmus... polopate povedané - budeš mať novú(é) krv(inky) ...
a ďalšie výhody, že v prípade, že ty stratíš väčšie množstvo krvi, tak tvoj organizmus to znesie oveľa lepšie ako u pravidelného nedarcu a ešte tuším som čítala v letáčiku, že to znižuje možnosť srdcovocievných ochorení...
v každom prípade je to fajn pre organizmus, aj keď sa to spočiatku nezdá
@gabika81 ta chudokrvnost to je ze mas malo zeleza? a beries nato nieco? lebo ja mam tiez podozrenie ze som chudokrvna.. tiez som unavena ,taka bleda stale.a zacala som brat zelezo
@iwuss hej,hej... a čo si začala brať? kúp si tardyferon. ja som ich mala na predpis, no myslím, že sa dá kúpiť aj tak... + si kúp vitamín C, ten podporuje vstrebávanie železa poprípade aj vodu s vyšším obsahom železa pi. určite pomôže a tá únava je zabijak!!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
a po druhé... regeneruješ si organizmus... polopate povedané - budeš mať novú(é) krv(inky) ...
a ďalšie výhody, že v prípade, že ty stratíš väčšie množstvo krvi, tak tvoj organizmus to znesie oveľa lepšie ako u pravidelného nedarcu a ešte tuším som čítala v letáčiku, že to znižuje možnosť srdcovocievných ochorení...
v každom prípade je to fajn pre organizmus, aj keď sa to spočiatku nezdá
čo sa týka vzdialenosti 3možnosti D Martin,Žilinu a Bánsku Bystricu .D