Kupujete si nátierky z obchodu, alebo si robíte vlastné domáce? Ako často ich jedávate a kedy (raňajky, desiata, večera..) Akú máte najradšej? Môžete sem prihodiť aj recept, rada sa inšpirujem
málokedy... väčšinou keď si nestihnem do roboty urobiť jedlo alebo keď neočakávane idem niekde na výlet alebo čo a tiež si nestihnem urobiť jedno a najradšej syrovú, bryndzovú zvolenskú smotanovú a domácu rybaciu od dedka
obchodovu lubim akurat Banovecku ....a z domacich klasika syrova alebo rybacia (aj ked to smrdi jak rit)...a prave som dostala chut na natierku, ked som si povedala ze sa zacnem zdravo stravovat (opät) a uz vecer nepapam
ja milujem jednu čo si doma robievame... hlavnou zložkou je slnečnica (dajme tomu 1 šálka), polka cibule, 2/3 červenej papriky (môžeš pridať aj orechy, ale tie tam nie sú potrebné) + soľ, príp. nejaké korenie a to všetko sa zmixuje dokopy
kupujem si sem tam banovecku, alebo tesco bryndzovu/cesnakovu/vajickovu/oskvarkovu (su fakt paradne), ale inak si vacsinou robim vlastne natierky.. bryndzovu, oskvarkovu, cesnakovu, tuniakovu atd...
domáce, najviac tuniakovú: 1 konzerva tuniaka (naj na pomazánku sú tie z lídlu) maslo, tak od oka, babmino, asi 1/2 toho čreva, a asi 1/2 väčšej cibule. cibuľu nakrájaš nadrobno a všetko zmiešaš
potom niekedy kupujeme v tescu alebo v bille také akési francúzske nátierkové maslá, iné mi z obchodu nechutia.
Nikdy nevieš, čo v tej paštéte je. Čo všetko sa tam pomlelo a nemalo To mi pripomenulo, keď nám hovorili, že v pekárni prvé čo počuješ keď zapnú stroje na cesto piskot myší, ktoré to tam začne drtiť, fujky.
ja osobne si robím vajíčkovú - 5 vajec uvaríš na tvrdo, žltka potom vyberieš, zmiešaš s maslom a horčicou, bielka si nastruhaš/nakrajaš, nakrajaš cibulu, zmiešať, osoliť, okoreniť a jesť
inak mamina robieva ešte rybaciu a bryndzovú, ale už dlho ich nerobila a práve si mi urobila straašnu chuť na natierky
nekupujem, radšej robím vlastné, do ktorých presne viem, čo ide
obľúbená mrkvovo syrová, rozumej nastrúhaš mrkvu, nastrúhaš tvrdý údený syr,spravíš majonézu...len toľko, aby to držalo pokope a nadrbeš do toho cesnaku koľko sa ti ľúbi ....to je raj
alebo sa mi ešte pozdáva niečo, čo moja teta volá falošná treska ale netuším, ako sa to robí, s určitosťou tam však je tvaroh, mrkva a cibuľa a nejaké ďalšie veci
alebo avokádová, ktorú moja rodina nenávidí (roztlačíš avokádo, našľaháš trochu masla, nech jej je viac, ale nikdy nie viac masla ako avokáda, čierne korenie a cesnak podľa ľubovôle)
alebo tuniaková s cibuľou (maslo, tuniak, cibula, korenie, citrón)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
a doma si robim vsetko mozne a jem to pocas celeho dna
najradšej mám jednoznačne rybaciu od starej mamy... tá ma vždy dostane ale recept neviem, no musím si už od starkej niekedy zistiť
potom niekedy kupujeme v tescu alebo v bille také akési francúzske nátierkové maslá, iné mi z obchodu nechutia.
inak mamina robieva ešte rybaciu a bryndzovú, ale už dlho ich nerobila a práve si mi urobila straašnu chuť na natierky
a v tescu si sem tam kúpim nivovú
vajcová
bryndzová
oškvarková
rybacia
šošovicová
fazuľová
cícerová
z medvedieho cesnaku
a to som na nejaké zabudol ešte asi
z kupovaných napr. MANA chrenová
obľúbená mrkvovo syrová, rozumej nastrúhaš mrkvu, nastrúhaš tvrdý údený syr,spravíš majonézu...len toľko, aby to držalo pokope a nadrbeš do toho cesnaku koľko sa ti ľúbi ....to je raj
alebo sa mi ešte pozdáva niečo, čo moja teta volá falošná treska ale netuším, ako sa to robí, s určitosťou tam však je tvaroh, mrkva a cibuľa a nejaké ďalšie veci
alebo avokádová, ktorú moja rodina nenávidí (roztlačíš avokádo, našľaháš trochu masla, nech jej je viac, ale nikdy nie viac masla ako avokáda, čierne korenie a cesnak podľa ľubovôle)
alebo tuniaková s cibuľou (maslo, tuniak, cibula, korenie, citrón)
koniec kulinárskeho okienka