Malý ekzém. Máte, mali ste niekto niekedy niekde nejaký ekzém ? Co napríklad na tvári ? Niečo čím sa to dá liečiť nejaké prípravky z lekárne účinné cena na nezbláznenie sa, ak to stojí zato max do 35€.
najefektivnejsie je asi odstranit pricinu, vsetky kremy a neviem co su len vonkajsie krycie one, a zvacsa pomahaju len docasne, je to (vacsinou) dlhodobejsia zalezitost
upravit stravu etc., ekzemy a taketo pokozkove veci su len prejavom niecoho ineho, vnutorneho, zaspineny organizmus, psychika etc.
ak je to akutne, tak jasneze navstiv dermatologa, ale rataj s tym, ze po liecbe predpisanymi liekmi a mastickami sa ti to moze vratit znova (aspon os. skusenost); ked uz ale, zaklad je premastovat pokozku, uz spominany kokosak je celkom fajn vec, skus mozno pouzivat neparfumovanu a nedrazdivu/ prir. kozmetiku/mydla (ak uz nepouzivas), citaj zlozenia veci, co si gebris na xicht, a uz spominana uprava stravy, proste kontrolovat, co na seba a do seba davas
@8 presne tak, treba nájsť príčinu. čo je celkom ťažké. zväčša to býva práve nejaká alergia na konkrétny typ potravín. treba skúšať. zisťovať. často stačí napríklad vylúčiť mliečne výrobky, alebo obmedziť sladkosti a ekzém zmizne.
mne doktori nepomohli a mastičky a podobné blbosti neriešia príčinu ekzému. takže odporúčam zistiť, na čo môže byť tvoje telo alergické a čo treba následne vylúčiť.
ja osobne, keď som na niekoľko dní úplne vylúčila všetky mliečne výrobky, zmizol mi. no odvtedy som to flákala :/ ale musím musím vydržať!
ak ho máš alergického pôvodu, vyhýbaj sa práve tým potravinách, na ktoré si alergická. Ak si ešte nebola u alergológa tak odporúčam aspoň budeš vedieť čo treba vylúčiť zo stravy. Inak krémy a mastičky iba hypoalergénne, najlepšie neparfumované... úplne ideálna obyčajná nivea alebo podobný hydratačný krém. Koža ti nesmie zostať suchá. vyhýbaj sa umelému oblečeniu (ak máš na tele) ak na tvári radšej bez mejkapu aspoň chvíľu....
advantan mam od koznej, do dvoch dni ti zmizne vsetko.. vylucit vsetko co ho moze zapricinovat je blbost, kedze vznika aj z veci ako su zmeny pocasia alebo voda
@aventine je to dlhodobá liečba, viem o čom hovorím kortikoidovú masť mám samozrejme v zálohe aj ja ale snažím sa čo najmenej ju používať... hlavné je premasťovať kožu. je mi jasné že to každému vadí ako to vyzerá (aj ja som si tým prešla) ale dá sa to zvládnuť aj bez kortikoidov a steroidov
co pomaha mne najviac je dovolenka pri mori...a pol roka minimalne mam od ekzemu pokoj.
ale inak s nejakych masticiek a takmi nic nefunguje jedine advantan
@holandskasalama a to môže byť aj ked som doposial alergická nebola na nič ? problém so žiadnou kozmetikou ani najmenší ani na stravou a teraz žeby to spôsobovalo t, fú ale ja jem vela vecí to neviem či nato tak skoro prídem. Ak to môže robiť psychika s tým by som súhlasila momentálne.
@vlcica1989 tu okrúhlu obyčajnú niveu ak myslíš mám a počula som že nie je najvhodnejšia a vysúša pokožku tak neviem, alergiu nemám na nič al k alergologovi asi zájdem dík za radu ak to pomôže objednám sa..
@eutanazia každodenne pleť čistím niveou vodou + vat.tampon a okrúhly nivea krém je hustý mastný ale neviem či to nie je jeden z tých čo tak vysúša pleť. Ked doteraz mi nič nikdy zle nerobilo takže príčinu hľadať budem pre mna to najťažšie asi, u kožnej som bola ale nepredpísala mi nič len takú kyslastú vodu v sklenenej flaši z lekárne a smradľaví sivý krém v bielej tube tiež nemá názov. Kúpila som si nejaké dve masti v lekárni na ekzémy vraj ich ľudia pochvalujú tak vyskúšam, ked nie tak pôjdem asi k tomu alergologovi ked kožná mi nepomohla a povedala mi len že to môže byť z hocičoho, a čo ja teraz s takýmito slovami.
@chanteuse tiež máš na mysli vylúčiť to čo by mi mohlo škodiť ? Alebo myslíš zdravé stravovanie ? . Lebo ja netuším čo mi robí zle a netuším ani ako to idem zistiť :3
@drobec186 podľa mňa určite, hocikedy ti to môže začať a hocičo to môže spôsobovať. a asi ten alergológ bude najlepšie riešenie... neviem ako je to s tou psychikou, ale určite má aj to na to svoj vplyv...držím palce!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
Skusil by som kokosovy olej + doktora.
upravit stravu etc., ekzemy a taketo pokozkove veci su len prejavom niecoho ineho, vnutorneho, zaspineny organizmus, psychika etc.
ak je to akutne, tak jasneze navstiv dermatologa, ale rataj s tym, ze po liecbe predpisanymi liekmi a mastickami sa ti to moze vratit znova (aspon os. skusenost); ked uz ale, zaklad je premastovat pokozku, uz spominany kokosak je celkom fajn vec, skus mozno pouzivat neparfumovanu a nedrazdivu/ prir. kozmetiku/mydla (ak uz nepouzivas), citaj zlozenia veci, co si gebris na xicht, a uz spominana uprava stravy, proste kontrolovat, co na seba a do seba davas
mne doktori nepomohli a mastičky a podobné blbosti neriešia príčinu ekzému. takže odporúčam zistiť, na čo môže byť tvoje telo alergické a čo treba následne vylúčiť.
ja osobne, keď som na niekoľko dní úplne vylúčila všetky mliečne výrobky, zmizol mi. no odvtedy som to flákala :/ ale musím musím vydržať!
ale inak s nejakych masticiek a takmi nic nefunguje jedine advantan