Baby máte prosím vás s tým skúsenosti?dnes mi zistili že mám cysty na vaječníkoch a tak sa chcem spýtať ak ste to mali ako ste to riešili a či ste teraz už v pohode.
Mala som na jednom, 12cm... keďže som zaanedbala prevenciu, zistili to až pri takýchto rozmeroch a riešilo sa to operáciou (dievčatá, fakt ku gynekológovi chodievajte, mohli by ste na to doplatiť..)
mne na to pomáha antikoncepcia... bez nej sa mi robia malé cysty ale je ich osemsto (obrazne ), bolí ma brucho a svoje dni mám aj 20 dní v mesiaci -.- nie som šťastná, že beriem antikoncepciu, ale bez nej to bol horor
nemusíš stresovať, dostaneš od doktora hormóny a bude dobre je to bežná vec
Mne sa robili pravidelne cysty veľké, pätnásť centimetrové a ako mi nasadili tabletky, tak sa robia menšie, prípadne vôbec. Cyklus na piču, momentálne mám krámy už 14 deň a bolesti sú strašné, ale tiež je to oveľa lepšie, ako keby som bola bez tabletiek.
inak skúsenosť mám takú, že keď som mala prvýkrát cystu ma zobrali do nemocnice, že slepák... samozrejme krv im nič neukázala a keďže ma bolesti prešli, poslali ma domov (námestovská nemocnica, čo som čakala)... odvtedy sa to opakovalo každých 9 mesiacov, záchranku som si už nevolala, vedela som, že to po 2-5 hodinách prebolí a potom mi to aj doki nejak náhodou pri vyšetrení potvrdil, že "máte tu prasknutú cystu" - reku dobre, aj som si myslela...
Ďakujem ste super najprv som bola vystrašená že čo teraz bude ale je to celkom bežná vecko som zistila .... @kitty7 veď toto mňa tiež najprv poslali na vyšetrenia že slepak, si ma pohadzovali jak horúci zemiak po všetkých oddeleniach ale nakoniec mi len predpísali antiku a snáď sa to stratí samo
@nikichan uvidíš, ja som tiež teraz mala na tri mesiace HAK (nie kvôli cystám), možno aj mne sa to teraz reštartuje a prestane to, ktovie, lebo to bolo až strašidelné, že presne každých 9 mesiacov každopádne takéto cysty sú fakt normálne... polycystické vaječníky sú druhá vec, ale to sa prejavuje aj inak...
Doktorka mi jednu 5x5cm našla a poslala ma k inému gynekológovi, ktorý dvakrát nenašiel nič, tak snáď to bude ok.
Závisí aj od typu - napr. dermoidné treba laparoskopicky vyoperovať, iné samy zmiznú, prípadne nasadia hormonálnu liečbu. Horšie je to s polycystickými vaječníkmi.
Ja som mala tiez cystu a pomerne velku uz. Lekár mi povedal , aby som nejaky cas este pockala, ze by mohla zmiznúť. No
žial nezmizla. Musela som ísť na operáciu. Neželám nikomu, mala som vtedy 19.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
nemusíš stresovať, dostaneš od doktora hormóny a bude dobre je to bežná vec
Mne sa robili pravidelne cysty veľké, pätnásť centimetrové a ako mi nasadili tabletky, tak sa robia menšie, prípadne vôbec. Cyklus na piču, momentálne mám krámy už 14 deň a bolesti sú strašné, ale tiež je to oveľa lepšie, ako keby som bola bez tabletiek.
inak skúsenosť mám takú, že keď som mala prvýkrát cystu ma zobrali do nemocnice, že slepák... samozrejme krv im nič neukázala a keďže ma bolesti prešli, poslali ma domov (námestovská nemocnica, čo som čakala)... odvtedy sa to opakovalo každých 9 mesiacov, záchranku som si už nevolala, vedela som, že to po 2-5 hodinách prebolí a potom mi to aj doki nejak náhodou pri vyšetrení potvrdil, že "máte tu prasknutú cystu" - reku dobre, aj som si myslela...
@kitty7 veď toto mňa tiež najprv poslali na vyšetrenia že slepak, si ma pohadzovali jak horúci zemiak po všetkých oddeleniach ale nakoniec mi len predpísali antiku a snáď sa to stratí samo
Závisí aj od typu - napr. dermoidné treba laparoskopicky vyoperovať, iné samy zmiznú, prípadne nasadia hormonálnu liečbu. Horšie je to s polycystickými vaječníkmi.
žial nezmizla. Musela som ísť na operáciu. Neželám nikomu, mala som vtedy 19.