Videla som film Sherlock Holmes (2009) a takisto seriál od BBC - Sherlock...oboje ma zaujalo a v poslednej dobe rozmýšľam či si mám kúpiť aj Doylove knihy. Preto sa obraciam na vás Oplatí sa mi ich kúpiť?
Seriál skvelý, filmy nič moc oproti tomu, ale knižky sú dokonalé asi toľko ja som totally "Sherlocked" a mám kúpenú komplet zbierku takže môžem len a len odporúčať
Necital som. ale o filme si myslim ze je skvely. hlavne dvojka. hlavne kvoli humoru. ktoreho v normalnom originale vela nie je. zaroven vsak mam seriu audioknih ktore su v podstate rozhlasove hry zalozene na poviedkach. V originalnom sherlokovi absejtuje akcia. ktorej je vo filme dost. ale napr. uz spominany pes baskervilsky je neuveritelne tajomny a vazne dobry pribeh. ak by si chcel. audioknihy ti viem nejako poslat na mail. a vlastne komukolvek kto sa prihlasi v ts.
Mali sme to na povinné čítanie, vypožičala som si Psa Baskervillského kt. bol v knižke spolu so Štúdiou v šarlátovom. Prečítala som najprv Psa Baskervillskeho ale bolo to také dobré že som prečítala aj tu druhú i keď som to nemala v pláne. Rozhodne skvelý spisovateľ Filmy som nevidela a ani mi to nechýba, viem si to predstaviť aj bez filmu
ďakujem za vaše reakcie myslím, že si tie knihy kúpim a @niella ja som sa "Sherlocked" stala len nedávno a to hlavne vďaka tomu seriálu len neviem ako to vydržím do 3. série xD
Ja mam jednu maxiknihu kde su vsetky jeho poviedky so Sherlockom Holmesom - zda sa mi, ze ani nebola prilis draha - tak sa ti to moze oplatit - no je to vsetko v originalnej anglictine
@xenomorph ďakujem za reakciu a dá sa povedať, že ja som si to už skontrolovala akurát dnes v škole som si stiahla z netu jeho knihy..je to síce v angline ale zaujalo ma to a už sa neviem dočkať kedy budem v rukách držať tú slovenskú verziu predsa len tomu budem o čosi viac rozumieť xDD
mozes si kupit aj verziu, kde na lavej strane je anglicky text a na pravej slovensky, kebyze si chces osvojit kvetnatu anglictinu konca 19. storocia, s ktorou budes pisat bohovske slohy, aj ked si nebudes vediet vypytat v obchode rozky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
Väčšinu príbehom SH som čítal, mne sa páčili.
ale tiež som počula, že filmy majú toho so seriálom a knihami spoločné pomenej...
v každom prípade, Sherlock ako kniha je skvelá!
Filmy majú spoločné s knihami len meno. Asi tak.
Knihy sa i kúpiť oplatia
seriál je mimochodom preceňovaný (ach)
na filmové a seriálové spracovania nemám odvahu
bohovské slohy sa mi môžu niekedy zísť a rožky si vypýtať už viem