začala som 2 v angličtine... ale nejako som nedospela ku vhodnému systému, ako vykryť nedostatky v slovnej zásobe, tak som s jednou zatiaľ skončila po prvej kapitole, a druhú som po dvoch prečítaných stránkach poliala čajom... (nedopatrením, nie schválne)
niekedy v AJ...napr. Pratchet, Tolkien etc. mi už aj v češtine vadia
a polka našej knižnice je v češtine najviac sa mi lúbilo keď som polku knihy čítala hoch ako hroch a potom sa čudovala že ako sa tam do australie hroch nabral
tak čeština mi vôbec nevadí, niekedy si až v polke knihe všimnem, že je vlastne v češtine aa obľúbené knihy čítam v angličtine, čiže celý HP, Hobbit a iné fantasy aaa Malého princa !
Po maďarsky a po anglicky len čo si stiahnem z netu pretože v našej knižnici sú jediné cudzojazyčné knihy maďarské...vlastne ich je tam viac maďarských ako slovenských.
mam zatial rozcitaneho doriana graya, time machine od wellsa, the lost world od doyla a coskoro si planujem kupit toto..tesim sa na tu knihu ako decko na vianoce
no šak pri tej druhej som si povedala, že kašlem na slovník, pochopím z kontextu. ale... zrovna tam bolo nejako moc veľa ekonomickej a poisťovacej terminológie hneď na začiatku, a to by ma asi nejak neobohatilo ani v slovenčine
ale keď na obálke bolo napísané, že hlavná postava pije gin & tonic, tak som si ju musela kúpiť... keď je hlavná postava taký sympoš
heeej, doriana graya som čítala... nejakú super špeci edišn, level náročnosti 3 - neviem z koľkých, ale podľa obtiažnosti tej angličtiny, minimálne z 30
češtinu ako cudzí jazyk nerátam, ani si neuvedomujem, že je to v inom jazyku (hoci keď som ako asi desaťročná prvýkrát čosi čítala v češtine, chvíľu to trvalo)
ale inak angličtina, nemčina sa dá, v závislosti od náročnosti textu, s fínčinou to stále veĺmi slávne nie je
síce som zahlasovala za áno, ale skôr by som to špecifikovala, že musím mať na to náladu a hlavne čas, aby som si nejakú knihu prečítala v angline(to je jediný cudzí jazyk čo ovládam z výnimkou češtiny).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
44 komentov
asi mi to nie je súdené
a polka našej knižnice je v češtine najviac sa mi lúbilo keď som polku knihy čítala hoch ako hroch a potom sa čudovala že ako sa tam do australie hroch nabral
ale keď sa ráta aj čeština ako cudzí jazyk, tak áno
tiež ich polievaš čajom?
no šak pri tej druhej som si povedala, že kašlem na slovník, pochopím z kontextu. ale... zrovna tam bolo nejako moc veľa ekonomickej a poisťovacej terminológie hneď na začiatku, a to by ma asi nejak neobohatilo ani v slovenčine
ale keď na obálke bolo napísané, že hlavná postava pije gin & tonic, tak som si ju musela kúpiť... keď je hlavná postava taký sympoš
heeej, doriana graya som čítala... nejakú super špeci edišn, level náročnosti 3 - neviem z koľkých, ale podľa obtiažnosti tej angličtiny, minimálne z 30
ale inak angličtina, nemčina sa dá, v závislosti od náročnosti textu, s fínčinou to stále veĺmi slávne nie je
ale čítala som aj v angličtine