Teraz "najbližšie" budeme písať esej z jednej z troch, tak si ich prečítam potom niekedy, lebo ako poznám našu slovenčinárku, tak dá také témy, že aj keď to prečítam, tak si bohvieako neškrtnem.
Ale tak požičala som si z knižnice Kto chytá v žite a Peter a Lucia, a tie si prečítam, aj keď ich ako povinné (zatiaľ) nemáme
momentálne mám čítať Námestie sv. Alžbety, Kolísku, Ako chutí moc, Démon súhlasu a podobné veci... Nejak ma to nechytilo, čo ma bavilo bol asi len Holden Caufield
Ja som zväčša čítavala a z toho, čo som (na strednej) čítala do školy sa mi v celku páčil Hugov Zvonár (s tým, že som preskočila siahodlhé opisy Paríža (50 či koľko strán vkuse bolo skrátka priveľa), Kafkov Zámok (kt. som mala ako referát), Goetheho Mladý Werther sa mi zapáčil až na tretie prečítanie, po veľmi sklamanom referáte, čo mali chalani, o Neveste hôľ som si ju just prečítala a sa mi vážne zapáčila a inak vo mne asi nič výraznejšie nezarezonovalo (ale na základe iného referátu som čítala Hlavu XXII a tá bola super)
@bonita prvom? Ja keď som bola v kvinte, tak najnovšie dielo, čo sme mali čítať, bolo dačo od Štúrovcov (a to som jediné nečítala a samozrejme mala to na maturite
To úplne zabije tú knihu imho.. Keby sme aspoň "Na západe nič nové" tento rok dostali, tak to bych kľudne čítal.. Alebo aj nečítal, lebo to som si z vlastnej iniciatívy prečítal minulý rok
naposledy som povinnu citala na zakladke tak ma napada,ze by som si uz mala zajst do knihovny a par poviinych vypozicat, lebo este ani za 1. Rocnik nemam nic precitane,ou k mature mame mat precitanch tusim 20,no ja este nemam ani jednu
Jar Adely Ostroluckej je skvelá kniha Od jej prečítania som začala Štúra vnímať celkom inak. Chcela som, aby bol s Evou ale nakoniec to bolo celkom inak
Ja citam dost a je skoda, ze decka necitaju knihy. Uz dost odstrasujuci je nazov "povinna" literatura a polovica z toho su fakt strasne hovadiny. Ucitelia by mali byt viac vyneliazavi a podstrcit ziakom v prvom rade zaujimave knihy (ako Hlava XXII).
Ale sa musim priznat, ze dost vela z nich citam az po strednej.
Odporucam aspon zopar: Hlavu XXII, Kto chyta v zite, Pycha a predsudok, Traja kamarati, Zvonar u matky bozej, Cervene vino (fakt!) a ked nie, tak si pozrite aspon filmy, trapaci!
@mielikki ja mám taký pocit, že my sme nešli a nikdy ani nepôjdeme podľa nejakej koncepcie, takže hneď v prvom sme mali asi tie naj z povinných ako je Kto chytá v žite, Vraždy v ulici M., Peter a Lucia a Patagónia
čítam aj nepovinnú ak ma zaujme, ale neznášam slovenskú literatúru, myslím tu staršiu ako sú napr. Maco Mlieč a jemu podobné. nerozumiem tomu. Z duše nenávidím Slávy dceru... a Momentálne dobrovoľne čítam Úklady a láska....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
Kto chytá v žite
Obidve sú fajn
mám veľa rozčítaných kníh..a ďalšie sa mi začínať nechce :/
kazdopadne z mne neznamych dovodov sa neviem nejako prinutit k citaniu vobec.
Ale tak požičala som si z knižnice Kto chytá v žite a Peter a Lucia, a tie si prečítam, aj keď ich ako povinné (zatiaľ) nemáme
Sartre - Múr
malo len par stran tak to bolo v poho
Ja som zväčša čítavala a z toho, čo som (na strednej) čítala do školy sa mi v celku páčil Hugov Zvonár (s tým, že som preskočila siahodlhé opisy Paríža (50 či koľko strán vkuse bolo skrátka priveľa), Kafkov Zámok (kt. som mala ako referát), Goetheho Mladý Werther sa mi zapáčil až na tretie prečítanie, po veľmi sklamanom referáte, čo mali chalani, o Neveste hôľ som si ju just prečítala a sa mi vážne zapáčila a inak vo mne asi nič výraznejšie nezarezonovalo (ale na základe iného referátu som čítala Hlavu XXII a tá bola super)
Ale jedným z najväčších hrôz bol Don Quijotte
myslím, že to bolo v pohode
ale aj tak sa mi najviac páčil Malý Princ ♥♥♥
Jar Adely Ostroluckej je skvelá kniha Od jej prečítania som začala Štúra vnímať celkom inak. Chcela som, aby bol s Evou ale nakoniec to bolo celkom inak
Ale sa musim priznat, ze dost vela z nich citam az po strednej.
Odporucam aspon zopar: Hlavu XXII, Kto chyta v zite, Pycha a predsudok, Traja kamarati, Zvonar u matky bozej, Cervene vino (fakt!) a ked nie, tak si pozrite aspon filmy, trapaci!