istý čas som si taký zápisník viedla, kde som si zapisovala, ale momentálne ho neviem nájsť.
ale jeden si pamätám, teda je to len veta vytrhnutá z kontextu, ale ja (aj milióny iných ľudí) kontext poznajú a neviem ako pre nich, pre mňa je to veľmi silné.
"Un jour, j'ai vu le soleil se coucher quarante-trois fois! // Jedného dňa som videl zapadať slnko štyridsaťtri ráz!"
Nie je to citát, je to odsek, ale zbožňujem tú knihu a je tam viac skvelých opisov. :S
'I looked and looked at her, and I knew, as clearly as I know that I will die, that I loved her more than anything I had ever seen or imagined on earth. She was only the dead-leaf echo of the nymphet from long ago - but I loved her, this Lolita, pale and polluted and big with another man's child. She could fade and wither - I didn't care. I would still go mad with tenderness at the mere sight of her face.' - Humbert Humbert
„Neľutuj mŕtvych, Harry. Ľutuj živých a predovšetkým tých, čo žijú bez lásky.“
„Nie sú to naše schopnosti, ktoré ukážu kým v skutočnosti sme… ale naše rozhodnutia.“
„Čakajú nás ťažké a temné časy. Čoskoro sa budeme musieť rozhodnúť medzi tým, čo je správne a čo je ľahké. No pamätaj si: Nie si sám.“
„Lipnúť na snoch a zabúdať žiť sa nevypláca, zapamätaj si to“
všetky by Albus Dumbledore
"Ľudské srdce má strach uskutočniť svoje najväčšie sny, pretože si myslí, že si nezaslúži alebo že to nedokáže. Srdce umiera strachom už len pri pomyslení na lásku, ktorá zmizne navždy, na okamih, ktorý nesplní očakávanie, na poklad, ktorý namiesto toho, aby bol nájdený, zostane navždy skrytý v piesku. Pretože keď k tomu dôjde, srdce nakoniec veľmi trpí. " - Coelho - Alchymista
Inak ešte Malý princ je krásna kniha, je tam vela vela peknych a mudrych veci popísaných ale skor vo forme myšlienok v ktorých sa vela ľudí najde než takto vo forme citatu
Ty si pre mňa zatiaľ len malý chlapec podobný stotisícom malých chlapcov. A nepotrebujem ťa. A ani ty ma nepotrebuješ. Ja som pre teba iba líška podobná stotisícom iných líšok. No ak ma skrotíš, budeme jeden druhého potrebovať. Budeš pre mňa jediný na svete. Ja budem pre teba jediná na svete.
Tak napr.
-Ak neviete co chcete, nakoniec skoncite s kopou veci co nechcete.
-Niekedy sa proste musis vystat do umyvadla
-Mal by si priajat moznost, ze ta Boh nema rad. Mozno ta nenavidi. To nie je to najhorsie co sa moze stat.
-Televizia, poznate to, skutocny ludia co predstieraju ze su falosny ludia s vymyslenymi problemami a na to sa pozeraju skutocny ludia aby zabudli na svoje skutocne problemy
-Comu nerozumieme mozeme si vylozit akokolvek
maj najoblubenejsi: Na kom je zlo pachane, ten len zlom sa odplaca
Je ich vela, pametam si vela dobrych citatov z knih, casto si na ne spominam v prihodnych situaciach.
"Tu však jsem náhle viděl, že mohu pro druhého něco znamenat už jenom tím, že tu jsem, a že ten druhý je šťastný protože jsem u něho. Když se to takhle řekne, zní to velmi prostě, ale když pak o tom člověk přemýšlí, je to obrovská věc, která vůbec nemá konce. Je to něco, co člověka může úplně roztrhat a změnit. Je to láska, a přece něco jiného. Něco, pro co lze žít. Pro lásku člověk žít nemůže. Ale pro člověka jistě!"
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Inak odporúčam celú Oscar Wilde's wit and wisdom
ten chlap bol génius na hlášky
čistejšie než všetko,
čo možno o nich povedať.
Ivan Laučík - Tam, kde nie som
rukopisy nehoria
Mikhail Bulgakov - Majster a Margarétka
ale jeden si pamätám, teda je to len veta vytrhnutá z kontextu, ale ja (aj milióny iných ľudí) kontext poznajú a neviem ako pre nich, pre mňa je to veľmi silné.
"Un jour, j'ai vu le soleil se coucher quarante-trois fois! // Jedného dňa som videl zapadať slnko štyridsaťtri ráz!"
'I looked and looked at her, and I knew, as clearly as I know that I will die, that I loved her more than anything I had ever seen or imagined on earth. She was only the dead-leaf echo of the nymphet from long ago - but I loved her, this Lolita, pale and polluted and big with another man's child. She could fade and wither - I didn't care. I would still go mad with tenderness at the mere sight of her face.' - Humbert Humbert
„Nie sú to naše schopnosti, ktoré ukážu kým v skutočnosti sme… ale naše rozhodnutia.“
„Čakajú nás ťažké a temné časy. Čoskoro sa budeme musieť rozhodnúť medzi tým, čo je správne a čo je ľahké. No pamätaj si: Nie si sám.“
„Lipnúť na snoch a zabúdať žiť sa nevypláca, zapamätaj si to“
všetky by Albus Dumbledore
Inak ešte Malý princ je krásna kniha, je tam vela vela peknych a mudrych veci popísaných ale skor vo forme myšlienok v ktorých sa vela ľudí najde než takto vo forme citatu
Ty si pre mňa zatiaľ len malý chlapec podobný stotisícom malých chlapcov. A nepotrebujem ťa. A ani ty ma nepotrebuješ. Ja som pre teba iba líška podobná stotisícom iných líšok. No ak ma skrotíš, budeme jeden druhého potrebovať. Budeš pre mňa jediný na svete. Ja budem pre teba jediná na svete.
(F. M. Dostojevskij - Zločin a trest)
,,Snívať, znamená mať aspoň kúsok nádeje."
-Ak neviete co chcete, nakoniec skoncite s kopou veci co nechcete.
-Niekedy sa proste musis vystat do umyvadla
-Mal by si priajat moznost, ze ta Boh nema rad. Mozno ta nenavidi. To nie je to najhorsie co sa moze stat.
-Televizia, poznate to, skutocny ludia co predstieraju ze su falosny ludia s vymyslenymi problemami a na to sa pozeraju skutocny ludia aby zabudli na svoje skutocne problemy
-Comu nerozumieme mozeme si vylozit akokolvek
maj najoblubenejsi: Na kom je zlo pachane, ten len zlom sa odplaca
Je ich vela, pametam si vela dobrych citatov z knih, casto si na ne spominam v prihodnych situaciach.