Ahojte!
Prijali ma diplomovanú sestru do BA, od detstva som chcela ist na zdravotku.
Uz 2. tyzden chodim na tento odbor, zdravotka ma bavi, ale sa bojim, ze na túto skolu dlho nebudem chodit. Mám iba gympel a strednú zdravotku nemám, ostatné baby v triede
Môj názor: Ak ťa to baví a chceš t robiť, tak v tom pokračuj Samozrejme, ak ti to nejde - čo nie je , môže byť. Napr. ja chodím na technickú iniverzitu, kde je veľa študentov z gympla a zaostávajú za priemyslovákmi. Ale VŠ je o niečom inom ako stredná škola....a tie základy čo chýbali gymplákom sa za tie tri roky doučili (síce s nervami, ale doučili) a teraz už je to len o tom, kto je v tom šikovnejší, koho to baví a ktko má pevné nervy.
Zdravotka SŠ a VŠ je podľa mňa tiež rozdiel, takže ak si vytrvalá a naozaj ťa to baví a chceš to robiť, popros nejaký spolužiačku nech ti pomôže. Základy sa síce nedaú naučiť za deň, či za mesiac....ale dá sa to!
Preto sa PORIADNE rozhodni, či to radšej chvíľku nevydržíš a doučíš sa to čo nevieš...alebo s tým sekneš na dobro...
Držím palce v správne rozhodnutie
nechodim na vysokú, ale na nadstavbu, je tu stredoskolsky system, uplne iny aky bol na vysokej, na tejto nadstavbe dovtedy boli skúsky, a od tohto skolského roka bude pribezne hodnotenie, ako na strednej skola, popri nadstavbe nemozem ani do roboty chodit
chela somm ist na szu ale tam sa plati dost vysoké skolné-....2 roky by som tam musela platit. rodicia ma financne nepodporuju, a popri zdravotke nemozem robit
no v auguste nastali zmeny na nasom odbore, o ktorych som nevedela vobec, napr na diplomovanej uz nebudu semestre, ale polroky, a normálne priebezne hodnotenie, takze chybat zo skoly nesmieme, musima tam chodit kazdy den,na DOD nám hovorili, ze tam sú semestre, a taky system, aky je na VS
@timea91 moja sestra šla na vysokú školu študovať rovnaký odbor z obchodnej strednej školy, tak sa neboj a neváhaj požiadať o radu a pomoc. Na to je tam prax...
ja by som si dokoncila BC hlavne, a potom uvazovala. externe studium + praca asi vychadza jedine mozne, kedze sa musis aj zivit.
osobne by som si to uz v takom stadiu nekomplikovala, a hlavne nie stredoskolskym systemom. ked tak zacat na SZU, pracovat popri, vziat si studentsku pozicku napriklad.
No a...aj moja mama chodila na gympel a potom si este spravila zdravotnu nadstavbu a pokial viem nemala s tym nejake problemy...takze da sa to len musis chciet (teda asi neviem co sa za tych 30 rokov zmenilo )
@willbebetter
kulturologiu som studovala na vysokej, teraz by som mala nastupit do 3. rocnika, no 2. septembra som zacala chodit na zdravotku,vtedy som sa dozvedela, ze od tohto skolskeho roka bude stredoskolsky system
ja osobne by som sla do NR a studovala by som dalej tu kulruologiu a po ukonceni BC stupna by som sla na zdravotku, ale externe a iny odbor
@sapphirizing
aj ja vidim takto
no rodicom sa to vobec nepáci, ze ja sa chem vrátit na VS, ktoru som zanechala kvoli inej skole, vsak som dospelá
do 19. septembra mam cas
@timea91 to je taky dovod, ze by som ich podozrievala, ze skor neveria tomu, ze kulturologia ma nejaky vyznam pre tvoje sance zamestnat sa. ved to si este nezanechala, neukoncila si totiz studium, tak pises... a mala by si sa rozhodnut uz teraz, pretoze toto nema vyznam chciet jedno a potom druhe. preco si si to zacala komplikovat, ked uz raz mas jednu vec zacatu? podla mna uz dokonci tuto vs a lepsie aj mgr potom a na ten sen sa vykasli. ale tvoja vec.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Zdravotka SŠ a VŠ je podľa mňa tiež rozdiel, takže ak si vytrvalá a naozaj ťa to baví a chceš to robiť, popros nejaký spolužiačku nech ti pomôže. Základy sa síce nedaú naučiť za deň, či za mesiac....ale dá sa to!
Preto sa PORIADNE rozhodni, či to radšej chvíľku nevydržíš a doučíš sa to čo nevieš...alebo s tým sekneš na dobro...
Držím palce v správne rozhodnutie
Mala si tam byť naučená učiť sa, tak bojuj
aj ty si chodil na zdravotku?
ja by som si dokoncila BC hlavne, a potom uvazovala. externe studium + praca asi vychadza jedine mozne, kedze sa musis aj zivit.
osobne by som si to uz v takom stadiu nekomplikovala, a hlavne nie stredoskolskym systemom. ked tak zacat na SZU, pracovat popri, vziat si studentsku pozicku napriklad.
tam zoberú studentov aj z inych skol, ktori potom vypadávaju
kulturologiu som studovala na vysokej, teraz by som mala nastupit do 3. rocnika, no 2. septembra som zacala chodit na zdravotku,vtedy som sa dozvedela, ze od tohto skolskeho roka bude stredoskolsky system
ja osobne by som sla do NR a studovala by som dalej tu kulruologiu a po ukonceni BC stupna by som sla na zdravotku, ale externe a iny odbor
aj ja vidim takto
no rodicom sa to vobec nepáci, ze ja sa chem vrátit na VS, ktoru som zanechala kvoli inej skole, vsak som dospelá
do 19. septembra mam cas