Čo by ste robili, keby ste sa dozvedeli, že vášho kamaráta šikanujú
Ahojte.... potrebujem poradiť mám veľmi dobrého priateľa... bohužiaľ býva na druhom konci republiky a keď som minule pozerala na jeho fb všimla som si urážlivé poznámky jeho spolužiakov na jeho meno a dosť ma to naštvalo. On mi nikdy nič nespomínal že
začni ho šikanovať aj ty
nie, robím si srandu
nemyslím si že by si mu mohla nejako pomôcť, jedine ho slovne podporiť keď to bude potrebovať, a hoovor mu aké má kladné stránky a nech na nich nezabúda
@anitchka noo al oni ho nešikanujú len na fb podľa všetkého, ale aj osobne v škole...@anjelskasatanka skús mu povedať, že ked neprestanú, nech to povie niekomu a nech sa to rieši, ak by to nepomohlo, tak prestup na inú školu pokiaľ podobná jeho škole existuje a nie je už vo vyššom ročníku
moje uvazovanie -> "byva na druhom konci republiky" - pozrel som ci niesi nahodou z BA a on z KE a isiel by som ti pomoct sikanu nemam rad, ale taketo podpichovanie si myslim ze pokial nieje slaby jedinec...je bezne
myslím že ak má tiež 21 rokov a nevie si s tým rady tak je to dosť divné. Ale inak by som sa v prvom rade snažil zistiť prečo ho šikanujú a snažil by som sa ho dotlačiť k tomu aby tie svoje charakterové rysy zmenil.
Skús sa ho na to spýtať, my si so spolužiakmi stále nadávame do retardovaných a sme na seba strašne zlí, ale robíme to zo spolužiackej lásky... možno to len vidíš inak
Tí, ktorí najviac šikanujú to podľa mňa nebudú robiť verejne, lebo sú to dôkazy...
@mariquittka to som mu povedala, ale on povedal že to není taký problém hraje veľké ramená a pritom viem že má s tým problém... a je vo štvrtom ročníku na strednej takže prestupovať nebude + pochybujem že s tým chce niečo robiť okrem toho nevšímania si to a "smiania" sa nad tým :/ @method hej najradšej by som tam šla osobne aj ja ale ktovie načo? :// @semhamforas on je mladší o 2 roky a prečo ho šikanujú... ktovie neviem ako ho berú ale je to vtipný chalan a robia si často srandu z toho že nosí okuliare, stredná ftw-.- to mu mám povedať nech nosí šošovky ako ja a všetko bude super? xD @piter07 & @demoniqangel no tiež som si myslela že to možno len zle chápem oni si vkuse nadávajú robia mu trápne fotky a na jednom videu som videla ako doňho niekto drgol a dobre že sa tam nezmlátili tak som chytila také nervy reportla som to ale tak to nepomôže ani trocha. A zas písať jeho spolužiakom.... to mi príde ako ešte väčšia kravina ...
@semhamforas no jo je to možne ale tak to video ma fakt naštvalo... a na to som mu povedala nech to rieši s učiteľmi a on že ne že ak sa to stane zasa tak možno lebo raz kvoli nemu mal problem aj on....
Podľa mňa mu nič nieje Len ty to berieš možno precitlivelo.. tiež som na strednej (2. ročník) a robia tu tiež kktiny... to nemôžeš brať hneď ako šikanu on je v 4. ročníku.. ak vraví že to nevadí tak to nechaj tak.. posledné čo by určite chcel je aby sa z neho smiali že nejaké dievča mu musí pomáhať pred "šikanou".. život je tvrdé miesto každý sa v ňom musí naučiť žiť sám.. nepoviem keby ho mlátia.. berú mu jedlo a neviem čo ešte ale takéto nadávočky to je nič.. tichá voda brehy myje možno sa nakoniec naštve a bude šikanovať on ich...
It ain't about how hard you hit,
its about how hard you can get hit and keep movin' forward!
@spiralfaust možno máš pravdu...budem s ním ešte o tom kecať a uvidím či to je fakt tak zlé aký mám z toho pocit ja :/ každopádne pekne napísané a ďakujem
Určite tam nechoď! Len to zhoršíš - akákoľvek tvoja snaha je v tomto okamihu irelevantná. Povedať to v škole? Riaditeľovi? Toto to tak isto ešte zhorší! Musí to zvládnuť sám - musí tým ľuďom dokázať, že je v niečom lepší. Teda ak ho naozaj šikanujú. Až potom si ho začnú vážiť. v tejto prehnitej materiálnej spoločnosti s jej blbými návodmi na to ako žiť je toto prirodzená reakcia okolia na niekoho kto je iný. Nikdy nech sa nemení kvôli okoliu. Čo môžeš urobiť ty? Ja ak by som mal dobrú priateľku a niekto by ju šikanoval tak by som prišiel za ňou a objal by som ju. Možno sentimentálne ale aspoň bude cítiť, že ho má niekto rád
@anjelskasatanka
tak ked už je vo 4. ročníku, a je to 4- ročná kola,tak hádam to už nejako prežije, stužková (ak už mali) ich viac spojí, rozlúčka taktiež...ja som podobný prípad a to som chodila na 8-ročné
@matias dík mrkla som si to večer a majú pravdu záleží veľa na učiteľoch a potm tiež na rodičoch, ale v dnešnej dobe učitelia sa viac nestaraju a rodičia nemajú čas... @mariquittka oni sa nevedeli dohodnúť ani na tej stužkovej takže žiadna nebude, ale tak....ktovie no, aspoň že to je už len posledný polrok
@anjelskasatanka
to skoro nikto sa nevie dohodnúť, ani my, ale to väčšinou býva kvôli programu, cene a pod.... a čo sú tam viacerí takí, čo si navzájom robia problémy či všetci len jemu?
niekedy je elspie sikanovanie ako neuprimna apovrchne- mame ta radi, usmeivame sa na teba, ale myslime si to a to, resp nie sme schopni sa s tebou rozpravat o tvojich problemoch, reps nechcem ta spoznat. takze lepsia sikana ako ,, umely svet" radosti a lasky
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
nie, robím si srandu
nemyslím si že by si mu mohla nejako pomôcť, jedine ho slovne podporiť keď to bude potrebovať, a hoovor mu aké má kladné stránky a nech na nich nezabúda
problem solved
Tí, ktorí najviac šikanujú to podľa mňa nebudú robiť verejne, lebo sú to dôkazy...
@method hej najradšej by som tam šla osobne aj ja ale ktovie načo? ://
@semhamforas on je mladší o 2 roky a prečo ho šikanujú... ktovie neviem ako ho berú ale je to vtipný chalan a robia si často srandu z toho že nosí okuliare, stredná ftw-.- to mu mám povedať nech nosí šošovky ako ja a všetko bude super? xD
@piter07 & @demoniqangel no tiež som si myslela že to možno len zle chápem oni si vkuse nadávajú robia mu trápne fotky a na jednom videu som videla ako doňho niekto drgol a dobre že sa tam nezmlátili tak som chytila také nervy reportla som to ale tak to nepomôže ani trocha. A zas písať jeho spolužiakom.... to mi príde ako ešte väčšia kravina ...
:/ fakt by som to najradšej spravila
Otázkou je či sa náhodou nejedná len o bežné podpichovanie meczi chalanmi.
It ain't about how hard you hit,
its about how hard you can get hit and keep movin' forward!
5,12,2013-1:13:00
Osobne to nesledujem ale niekedy majú dobré témy.
tak ked už je vo 4. ročníku, a je to 4- ročná kola,tak hádam to už nejako prežije, stužková (ak už mali) ich viac spojí, rozlúčka taktiež...ja som podobný prípad a to som chodila na 8-ročné
@mariquittka oni sa nevedeli dohodnúť ani na tej stužkovej takže žiadna nebude, ale tak....ktovie no, aspoň že to je už len posledný polrok
to skoro nikto sa nevie dohodnúť, ani my, ale to väčšinou býva kvôli programu, cene a pod.... a čo sú tam viacerí takí, čo si navzájom robia problémy či všetci len jemu?