doktorát je pre tých, čo chcú učiť alebo robiť vedeckú činnosť... (prípadne možno nejaké právo sa zvykne študovať ďalej) čiže ja som za magistra/inžiniera, bakalár je skôr len taká základňa, neviem, ako ostatní, ja si neviem predstaviť, čo by som robila, keby som nepokračovala v štúdiu ďalej, však po tých troch rokoch nič neviem.
Aale, s bakalarom ta zoberu skoro vsade (na neake priliz vysoke pozicie sa nedostanes na supu ani s Mag, alebo Dr... ) a stale mozes "dostudovat" popri praci...
Môj utopický plán je z môjho terajšieho doboru minimálne Mgr. (prípadne možno aj doktorát, nepáči sa mi titul Mgr a potom k tomu ešte Bc. z ďalšieho odboru, kt. by som si v tretiaku pridala len preto, lebo ma zaujíma, nie preto, že by mi mal výrazne rozšíriť uplatnenie
3. iné riešenie - z oboch odborov Mgr./Ing. a ak nie tak určite nie len Bc., to je dobré pre tých, ktorí prácu už majú ale nemajú titul a šéf si zmyslí, že by mali mať VŠ titul... ale je len málo odborov, kde sa uplatníš s bakalárom... to je zbytočné o tom uvažovať, keď už tak jeden odbor a makám ako fretka alebo teda tá moja alternatíva.
titul ti je aj tak nanič, pokiaľ sa nebudeš vedieť predať a nie si šikovná
je to v podstate jedno.
ale tak čo... ja napr chcem PhD. z môjho terajšieho odboru a Bc. z iného. ale len pre vlastné potešenie, čo ja viem, či to niekedy budem niekde potrebovať?
Jednoznačne dvojku alebo, 2 úplne vysoké školy 1 a 2 stupeň. Bc je nič u nás sa to neberie ani ako titul aj keď si ho môžeš dať do OP a všetky doklady ale nikto ťa nebude rešpektovať ako VŠ vzdelaného človeka skôr ako vyššie vzdelanie ako je maturita ale inak nič. Ja si osobne myslím už keď niekto urobí Bc tak je veľká škoda že to nedotiahne na Ing lebo automaticky plat ma väčší a hlavne už všetko vie Bc ako Ing a v podniku bude robiť podobne ale za menej už len kôly tomu že nemá 2.stupeň spravený.
Rozmýšľal si aj tak že s titulom a s tým čo si ty spomenul tak si kráľ a nie že sa budeš mať dobre, keď sa budeš uskromňovať hlavne čo sa týka vzdelania tak sa omakáš celý život a za almužny.
Mimochodom treba brať do úvahy že človek musí byť aj dobrý v tom čo robí, na to netreba zabúdať a nie len bez hlavo študovať že čo je najlepšie na trhu(ako dnes sa každý trepe na farmáciu či medicínu, ale koľko z ních bude tých čo to budú robiť lebo ich to baví, potom nás operujú mäsiari a lieky miešajú hoc aký idioti a nám to škodí) , lebo ak skončím aby som bol špička a nie nejaký do počtu s platom 1000€. To nie je plat VŠ vzdelaného človeka ktorý sa vie obracať a je vo svojom fachu fakt dobrý ak nie špička.
Ja si robím 2 úplné vysoké školy a potom z jednej uvidím z ktorej budem študovať pokiaľ to pôjde, aj Doc. ak to bude v mojích silách a známostí už mám teraz keďže pôsobím v BA čiže sa nebojím.
@weeman Cele je to o tom ze po sociku zacali smejdi kricat ze trcia na skole par rokov potom vyletia a za tie roky "driny" nedostanu nic. Tak sa zriadil tzv. nizsi stupen vysokoskolskeho vzdelania Bc. Podmienkou pre jeho ziskanie je . . . bla, bla. A tak teraz u ludi vladne spokojnost, kazdy smejd si povie mam vysoku som Bc. Ale ulet pokracuje . . . kym za sociku pred menom nieco ako Bc. vobec neexistovalo . . . teraz by radi Bc. pred menom nosit aj stredoskolsky vzdelani priemyslovaci. Ale to sa nepaci zas hlasom vysokoskolskych Bc. ktory to povazuju za degradaciu vysokych skol
ja pôjdem len na magistra, a aj to po dlhom prehováraní.
keďže už robotu mám, rovnako aj nejakú základňu, z ktorej sa budem môcť kedykoľvek odraziť, myslela som si, že mi Bc. stačí. ak sa ale budem chcieť neskôr uchádzať o nejakú vedeckejšiu pozíciu, moja skúsenosti, ktorých mám už teraz hojne, mi budú úplne na hovno, lebo nebudem mať podľa kancelárskych krýs dostatočné vzdelanie.
takže si myslím, že aj pri akejkoľvek šikovnosti v niektorých oboroch titul proste treba.
@matheusko : Čo je zlé na tom, že keď niekto odchodí na vysokej škole 3 roky, a urobí bakalársku prácu, je oddelený od ľudí čo majú len strednú?? Ja ťa fakt nechápem, čo ťa na tom sere? A čo, že to za socíku nebolo? To je čo za debilný argument??
dvaja bakalari su ti na milu jarmilu, hlavne si sprav z niecoho riadni titul Mgr/Ing.
aj ked sa ti to zda akokolvek odveci.
mne sa to tiez zda odveci ale ked je clovek v skole vnima to inak, potom aby s nebanuval ze mas len Bc titul... ked vydrzis 3 roky tak potom tie dva uz nejak ved... to si apson ja hovorim
@weeman Ved mne je to fuka, ja len pozorujem nesitnost a komplexy ludi a rad potom do nich rypem. Kazdy sa v dnesnej dobe hrabe aby mal titul. A pritom za sociku toho hodne vela nebolo, vela veci sa povymyslalo hlavne preto aby narod posobil vzdelanejsi. Ludia napr. studovali a nevadilo im ze po skonceni studia nemali titul. Teraz chce byt kazdy aspon Bc. . . . dokonca aj stredoskolsky vzdelany priemyslovak chce byt Bc. aj ked vysku este ani nevidel, ved staci ze uspesne zvladol strednu. A ked uz budu vsetci Bc. . . . ako cigan invalidom uz od narodenia . . . potom budu vsetci chciet byt XXDr.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
ale určite radšej jeden odbor do hĺbky.
Hoci je blbosť brať čo je lepšie a čo nie, pretože každopádne ti môžu byť naprd oboje prvé možnosti.
Niekedy sa žije ľuďom bez titulov a VŠ ešte lepšie ako tým, s titulmi. Takže ak si šikovný, vyznáš sa v niečom, tak ti je titul naprd
je to v podstate jedno.
ale tak čo... ja napr chcem PhD. z môjho terajšieho odboru a Bc. z iného. ale len pre vlastné potešenie, čo ja viem, či to niekedy budem niekde potrebovať?
Rozmýšľal si aj tak že s titulom a s tým čo si ty spomenul tak si kráľ a nie že sa budeš mať dobre, keď sa budeš uskromňovať hlavne čo sa týka vzdelania tak sa omakáš celý život a za almužny.
Mimochodom treba brať do úvahy že človek musí byť aj dobrý v tom čo robí, na to netreba zabúdať a nie len bez hlavo študovať že čo je najlepšie na trhu(ako dnes sa každý trepe na farmáciu či medicínu, ale koľko z ních bude tých čo to budú robiť lebo ich to baví, potom nás operujú mäsiari a lieky miešajú hoc aký idioti a nám to škodí) , lebo ak skončím aby som bol špička a nie nejaký do počtu s platom 1000€. To nie je plat VŠ vzdelaného človeka ktorý sa vie obracať a je vo svojom fachu fakt dobrý ak nie špička.
Ja si robím 2 úplné vysoké školy a potom z jednej uvidím z ktorej budem študovať pokiaľ to pôjde, aj Doc. ak to bude v mojích silách a známostí už mám teraz keďže pôsobím v BA čiže sa nebojím.
nie 3 a len tak
keďže už robotu mám, rovnako aj nejakú základňu, z ktorej sa budem môcť kedykoľvek odraziť, myslela som si, že mi Bc. stačí. ak sa ale budem chcieť neskôr uchádzať o nejakú vedeckejšiu pozíciu, moja skúsenosti, ktorých mám už teraz hojne, mi budú úplne na hovno, lebo nebudem mať podľa kancelárskych krýs dostatočné vzdelanie.
takže si myslím, že aj pri akejkoľvek šikovnosti v niektorých oboroch titul proste treba.
aj ked sa ti to zda akokolvek odveci.
mne sa to tiez zda odveci ale ked je clovek v skole vnima to inak, potom aby s nebanuval ze mas len Bc titul... ked vydrzis 3 roky tak potom tie dva uz nejak ved... to si apson ja hovorim