Ahojte.. Som ôsmačka a zobrali ma na bilingválne gymnázium... Nie som si však istá či by nebolo lepšie počkať ešte 1 rok a ísť na obyčajné... Please píšte vaše názory a čo by ste si vybrali vy
ja som tam tiež chcela ísť.teda na bilingválne.ale mama nechcela no ja som chcela len preto aby som vypadla zo základnej od mojich spolužiakov.teraz chcem vrátiť deviaty ročník,takže som rada,že som nešla..ale tak ja ti nedám objektívnu radu
ja som chodila na bilingvalne-francuzske v KE...na jednej strane je pravdou, ze ma dokonale naucili prvy rocnik jazyk, no na druhej, konkretne tuto skolu by som odporucala len tym, co sa zmieria s tym, ze znymky nebudu mat take, ako na inych strednych a ze potom na VS mozu mat problem...ale u mna to nakoniec dopadlo dobre...
Keby bolo bilingvalne anglicke tak preco nie. Ale inak nie. A ja osobne by som ani na obycajny gympel nesiel, sam to teraz vidim, ze sa mi nechce na vyske ucit a pravdepodobne ju ani nedokoncim. Co potom s gymplom? No kokot, kopat kanal, alebo za pokladnu
spanielcina je tiez fajn ale ak ti mozem poradit, netreba zabudat sa vzdelavat aj v anglictine, lebo ja som teraz na tom tak, ze franinu mam asi na C1, ale v angline mam este dost medzery...teda hlavne v komunikacii...
Na bilingvalne sa chystam aj ja..ale zalezi len na tom ci ta ten jazyk ktory si si vybrala bavi.Ci chces byt v nom lepsia ako ziaci na obycajnych strednych.Ak nie skus ist na obycko ale ak hej tak ti prajem veeeela stastia
Nechoď na bilingválne..u nás na obchodnej baby z bilingválneho čo vyšli na to nadávali lebo sa na nich skoro nič nechytilo a okrem toho nebudeš mať čas na nič iné tým pádom si vyber či škola alebo osobný život....nikdy by som na to nešla aj keď velmi dobre ovládam anglinu
neviem ja som tento rok zmaturovala na normalnom gymnaziu a nasu skolu by som nevymenila za nic na svete... dalsia vec je ze co mam spoluziakov zo Zs a chodia na bilingvalne tak maju problem napr ze biolu vedia iba v tom cudzom jazyku lenze skusky na vysku mas u nas v slovencine...
neviem je to individualne ja niesom typ co mu idu jazyky .,... mna by ta skola zabila... ale ty asi si inac by si sa tam nedostala...
podla mna to skuus ... mam spoluziakov ktory to po roku vzdali a prestupili na normalny gympel.. maju dobre znamky a naucili sa dobre cudzi jazyk... z prestupom z gympla na gympel nieje problem .. nemas co stratit...
mam par znamych z bilingvalneho ,je to najtazsia stredna skola ...tam ludia kym sa do toho dostanu ,tak maju same patky ,sice ak sa ti to podari skoncit tak budes ovladat jazyky na excelentnej urovni ,plynule ako po slovensky ,ale je to neskutocne narocne ...a myslim ,ze obycajne gymnazium je lepsie,sice je tam tiez "drina " a poriadna ,ale nie az taka ako na bilingvalnom ...keby som si mala vybrat teraz ja ,sla by som na toto gymnazium aj druhykrat alebo uz potom na osemrocne ...no nikdy nie na bilingvalne ...no rozhodnut sa musis sama
ale inak zalezi na tom, ze ako to maju na ktorej tej skole...napr. ja co som chodila, tak som sa rozpravala s holkou tiez z francuzskeho, ale z ineho mesta a tam to mali uplne inac...nie tak debilne ako my...ja som musela maturovat po fran. z matiky, fyziky a bioly...pretu si poriadne pozistuj, ako to ta tvoja skola ma...lebo napr. ta moja nas okrem jazyka na nic nepripravila, aj bio aj chemiu sme nemali slovensku, cize na prijimacky na medicinu ti co sli, mali to velmi tazke...matika to iste- slovenska je uplne inak...proste nasa skola bola v tomto majster!! hehe
ale ako hovorim, co skola- to ina...a aj medzi bilingvalnymi su velke rozdiely!!
biling. je bordel, všetky súkromné školy sú väčšinou bordel. ak chceš celú strednú preflákať, tak spoko, ale skutočné gymko se vším všudy je len štátne
sry !! ale bili-gymko je :pod uroven.. kedže je súkromné .. tak tam beruu každeho aj debila... a ucitelia pod uroven !! moja segra chodila na normalne gymko a tak isla na jazykovu skolu : vysoku .. a bola ovela lepsia ako tí s tej biliny !! takze..radímm chod do deviatky !! este si uzijes posledny rok skoly : ten je najlepsíí... a na konci roka sa rozluc is s ucitelmy a kamaratmy....
Ak raz chceš niečo dosiahnuť tak určite choď na bilingválne gymnázium. Je to ako obyčajné gymnázium ale ešte sa pri tom naučíš plynule aspoň dva ďalšie jazyky aj so štátnicami. Aj ja idem od septembra na bilingválne, nič tým nestratíš.
To je gymnázium je dosť dobré. Aspoň podľa môjho názoru. Jednoznačne sa ti tam oplatí ísť. Ja som chcela ísť z osmičky, ale to som si uvedomila neskoro. Ale deviatka mala svoje čaro a neľutujem, že idem až teraz. A zase záleží aj od toho, ako sa ti učilo doteraz, či ti idú jazyky, alebo ti trvá dlhší čas než sa niečo naučíš z tej jazykovej stránky. Koľká si bola na prijímačkách?
Na tvojom mieste by som určite skusila to bilingválne. Nučíš sa jazyk a myslím si že skombinuješ príjemne s užitočným. Buď rada, že ta tam zobrali, nie každemu sa to podarí . Napríklad aj moja byvala spolužiačka tam išla z 8 ročníka, nepáčilo sa jej to a potom prestupila na normálny gympel s ostatnými spolužiakmi, ktorý práve končili devinu. Čiže o nič neprišla, ba ešte aj získala nové skusenosti
Ja som už 6. rok na bilingválnom španielskom a začínam to ľutovať, pretože by som chcela ísť na medicínu a tam mi je znalosť španielčiny na nič...ale ak sa chceš venovať jazykom určite choď, pretože lepšie základy ti nikto nedá a naučia ťa tam viac ako na obyčajnom..a hlavne sa nedaj odradiť, keď ti to hneď nepôjde...1. ročník je zaberačka držím palce
Bilingválny gympel je skôr dobrý pre tých čo chcú v budúcnoti robiť vo sférach diplomacie, politiky alebo práva, ak chceš robiť lekára alebo farmaceutičku je ti absolútne zbytočné ísť na bilingválne gymnázium. Ja chcem ísť v budúcnosti na Medzinárodné a politické vzťahy alebo Medzinárodné právo, čiže bilingvál je pre mňa lepší než nejaká ina škola. A záleží aj an tom, či ťa učiť jazyky baví a ide ti to. Ak nie, bude to zabiják.
@sweetstar , prečo by to bolo absolútne zbytočné? ved ak ten budúci lekár nechce zostať tvrdnúť celý život len na Slovensku a chce ísť niekam "von", kde sú lepšie možnosti z každej oblasti, jednoznačne potrebuje dokonale vedieť aspoň dva jazyky... a tým gymplom sa otvárajú rovnocenné šance ísť študovať výšku niekde do zahraničia= lepšia kvalita, lepšie uplatnenie
monica888 ak ta zobrali na bilingvarne urciete to vyuzi a hlavne ked ti idu jazyky,je pravda ze je to tazka skola ale dobre ovladany jazyk sa vzdy zide ja som trz na 8rocnom gymnaziu zo zameranim na jazyky a je to fajn skola dost driny ale ak si budes davat prihlasku na VS hned sa na teba inak pozeraju ked vidia ze gympel a k tomu bilingvalny
Určite by si mala ísť na bilingválne. Pripraví ťa do života, ako žiadna iná škola a otvoria sa ti dvere do sveta. Aj ja v septembri nastupujem do Sučian...
aj ja by som chcela ist nabilingvalne ale do sucian len neviem ci sa mi oplati dat prihlasku uz v osmom rocniku....a ci nemam ist na normalne...taze...mame rovnaky probem D...ale na tvojom mieste by som sla...kedze si myslim ak si bola 5. tak to isto zvladnes....a o mne sa to s istotou neda povedat D...ale myslim si aj ze dost zavazi ci to je statne abo sukromne...osobne by som radsej statne bilingvalne..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
a na ake bilingvalne ides?
neviem je to individualne ja niesom typ co mu idu jazyky .,... mna by ta skola zabila... ale ty asi si inac by si sa tam nedostala...
podla mna to skuus ... mam spoluziakov ktory to po roku vzdali a prestupili na normalny gympel.. maju dobre znamky a naucili sa dobre cudzi jazyk... z prestupom z gympla na gympel nieje problem .. nemas co stratit...
Aspon ti to, narozdiel od normalneho, nieco da
ale ako hovorim, co skola- to ina...a aj medzi bilingvalnymi su velke rozdiely!!
Na tvojom mieste by som to isto skúsila
Jazyky ma bavia ale ešte nemám jasno v tom kde by som chcela ísť na výšku