No tak poďme filozofovať Podľa mňa je najhoršie to, že my robíme všetko tak stráááášne komplikovane, a že nikdy si nemáme čo obliecť, pričom niekedy tú skriňu už ani zavrieť nemôžem
menšie platy; nemožnosť chodiť odhalená rovnako ako chlap;, ešte stále nás niektorých profesiách neberú moc vážne; očakávanie podstatnej časti mužskej populácie, že budeme vykonávať ženské práce lebo sme ženy; lebo nebudeme nadávať, lebo sme ženy... a tak, ľahko feministická chvíľka
(a ešte tie fyzické záležitosti s menštruáciou)
a nech to neznie, ja som rada, že som žena, má to aj veeeľa výhod
ze spolocnostou nebudes nikdy 100% tne akceptovatelna ako seberovna muzovi...fyzicky ani psychicky..toto by mi asi vadilo najviac keby som bol zena,na druhej strane by mi asi nezalezalo na tom ako ma.vnima tato chora a pokazena (umierajuca) replika spolocnosti...ale v kazdodennom zivote by som ten tlak citil
@3 dajako som si este nevsimol tie nizsie platy zien ak ratame, ze vykonvavaju viac menej to iste zamestnanie. Zatial som si len vsimol cielene zvyhodnovanie zien (stylom poznamky, hadam nechces, aby toto robila zena) kde sice plat je rovnaky ale na zeny su vyvyjane mensie poziadavky.
Zacinam mat pocit, ze to o tych nizsich platoch hovoria ludia, co realne do prace ani nepachli a vravia to ako dajaku zauzivanu frazu.
@3
(i keď napríklad čo sa profesionálnejšieho dress codu týka, ženským prechádzajú sukne v pohode, chlap v kraťasoch prísť nemôže... i keď vždy tvrdím, že ak by si tiež museli holiť nohy, možno by to šlo
Ze musis mat deti teda mas maternicu, mas kramy, mas viac tuku, pomalsie ti spaluje. Mas nestabilne hormony, si naladovejsia. Mala by si byt mudra, poslusna, dobra v sexe, rada varit, rada upratovat, byt upravena vkuse tip top. A menej zarabas vacsinou, mas celulitidu, nabeh na osteoporozu, mozu ta znasilnit, vacsinou budes iba sexualnym objektom, atd.
To, že je všeobecná tendencia v istých veciach zo seba robiť lepšiu časť populácie a hádzať vinu na mužské pohlavie, pričom sa samy diskvalifikujú a stavajú úplne do rovnakej roly a z gender "problému" sa stáva čisto ľudský.
A teda nemám potrebu sa zapodievať otázkou vyššie, príde mi to úplne...
kramy samozrejme a to, ze by sme nemali toto a tamto, zena s cigaretou v ruke? no fuj, u chlapov sa to tak nerozobera, zene to bud vadi, alebo nie, ale bez nejakych odvekych reči, to iste s alkoholom a nadavkami,zena ked vidi ohavneho chlapa, dobre, neriesi, ani si ho nevsimne a ked pride ku konverzacii, pohoda, ale chlap skaredu zenu očividne musi okomentovat-to co ma na sebe, mala by pribrat, mala by uz schudnut, to aku ma velku rit a kde ma prsia, hahaha, vlasy ma mat zena dlhe...my prejdeme okolo a su reci, chlap prejde a nic, bud je pritazlivy, zaujimavy, alebo sa dalej venujeme teme
Podľa mňa je hnusné, keď väčšina mužov ženy berie ako sexuálny objekt. To mne by vadilo, keby som bol žena. Nejaké krámy, isto je to nepríjemné, ale má to svoj význam a ten význam je dôležitý.
podla mna takisto ako byť ženou aj byť mužom má nevýhody...aj byť človekom má nevýhody
jediné čo mužom závidím je väčšia sloboda...myslím skôr tá duševná sloboda, akože niekam idú alebo žijú sami a nemusia sa báť ....no nemusia sa báť žien ako sa my občas bojíme ich...
v podstate všetko spojené s faktom, že fungujeme v šovinistickej spoločnosti (a najhoršie na tom úplne je, že mnohí chlapi si to ani neuvedomujú a viktimizujú seba)
@sheily na to aby som na niečo mal názor nemusím zaživať život z tela ženy ... stači že medzi nimi fungujem a vidim ten princíp, navyše to čo si napísala v @23 druhá polovica je presne to čo som popísal ja ...
a či je to prirodzené a normálne? no je ... no a ? to nemení nič na tom že by sa mi nepáčila myšlienka že ma takto spoločnosť zaraďuje ... chcel by som a tužil by som aby ma spoločnosť zaraďovala vylučne len podla mojho mozgu, nie pohlavia ... sú ženy ktoré sú schopné boxerky, alebo policajtky, právničky atď atď že schovajú muža do vačku ... ale spoločnosť toto vela krát nezaujíma ... žena je odjakživa rodič a slabší jedinec ... a ja nehovorím že nie je ... len sa mi to škatulkovanie nepáči
Vedela by som povedať, čo je najhoršie na tom byť mnou, ale určite nie všeobecne ženou. Každá sme predsa iná.
Osobne som sa ešte nikdy nestretla s diskrimnáciou v rámci mzdových podmienok a ani nikde inde som nemala problém s tým, že som žena ako to niekto spomínal. Možno to kedysi bolo, ale teraz už nie.
Je to skôr naopak, od chlapov sa očakáva napríklad v práci, že fyzicky náročné práce vykonajú.. keď si mal môj zamestnávateľ vybrať či pôjdem nosiť taniere a poháre ja alebo kolega, vždy to bol chlap. Takisto v domácnosti sa od muža očakáva, že opraví hento toto tamto, postaví kôlňu a ja neviem čo a na oplátku žena navarí operie a tieto veci, ale osobne si vôbec nemyslím, že je to na tom niečo zlé. Je to prirodzená deľba práce proste to len niektoré dnešné ženy chcú byť prudko emacipované v týchto veciach.. ale muž sa narodil pre niečo ako muž a takisto žena.
@sheily a trochu si naštuduj tie mzdové záležitosti ... teraz sa tuším o tom hovorilo zopár mesiacov dozadu aj u nás v médiách konkretne aj v správach že platy by sa podla európskej únie mali vyrovnať medzi pohlaviami za takých 50 rokov čo nie je bohviečo
@melancholik ja som napísala "osobne" nebudem si nič študovať.
mám okolo seba asi 100 ľudí s ktorými sa pravidelne stýkam a rozprávam a nikto z nich nebol mzdovo znevýhodnený za to, že je žena. nehovorím, možno to niekde tak je, ale tu nie.
@sheily ok ... je to celosvetová situácia ... netýka sa len určitých krajín (pokial sa mýlim nech ma niekto opraví ale o platoch som bol informovaný že je to celosvetové už dlhé desaťročia)
ono sa tá znevýhodnenosť prejavuje trochu inak ako si myslíš ... jedná sa prevažne o rovnaké posty medzi pohlaviami a presnými rozpismi finančného ohodnotenia ... to je proste fuk, dostali sme sa už niekam inam teraz v tejto teme, ide o to že tento tlak by mi proste vadil
táto spoločnosť ani z daleka nie je postavená na rovnoprávnosti je to len nejaká lacná napodobenina
že nemôžme cikať postojačky,nie,žeby sa mi chcelo pri tom stáť,vlastne som asi rada,že sedím
inak podľa mňa je strašne čudné pozerať sa na chlapa cikajúceho posediačky
Nebiem, podla mna aj kramy napr (teda pokial ma zenska bolestive a vselijak, tak to vie byt riadne minus), to, ze sa od zenskej prirodzene predpoklada, ze sa postara (o vsetko o vsetkych) a aj to, ze mame potrebu vsetko riesit viac ako chlapi a na zenskych sa riesi kazda mala nedokonalost a kazde kilo navyse
Neprestava ma fascinovat, na zaklade coho sa muzi nazdavaju, ze mozu hocikedy bez vyzvania vyjadrovat svoj nazor na to, ci je podla nich zena atraktivna. A hlavne, ze na tom nevidia nic zvlastne a vacsinou to aj myslia uplne milo a nevinne.
Pri predstave, ze ja dojdem za cudzim muzom v MHD, ocumim si ho a zacnem mu rozpravat, ake ma pekne oci.. Je mi smiesne a zle zaroven.
+mansplaining, mansplaining everywhere
O kulturach mimo Europy a severnej Ameriky ani nehovorim, na uvedenych kontinentoch/svetadieloch/whateva to sice tiez nie je vyhra, ale..
Kazdomesacne to.. To zlo
Ale Uvedomila som si ze byt zenskym pohlavim je fuckt strasne kul fuckt ono niekto zavidi chlapom penis ale oni nic ine okrem toho nemaju za to zenske toho maju mrte zavideniahodneho
Ja osobne mužom závidím to, že majú ľahšie upravovanie - ja a partner vstávame od seba hodinu, lebo ja sa chcem ešte namaľovať a vyžehliť aby som vyzerala normálne a k svetu , kým on si len umyje zuby, obleče sa a ide.
A potom menštruácia - ja deti nechcem a aj tak ju musím trpieť. Nechcem to, je to hrozné...
Okrem toho, že ak chlap nedbá o svoju postavu je to brané normálnejšie ako keď sa na to baba vybodne. A tak, no.
Škatuľkovanie - žena informatička - nedám zápočet - nič neviem, lebo som žena. Dám zápočet - nič neviem, len som si to vyspala so skúšajúcim.
Idem na skúšku, tak sa slušne oblečiem - sukňa, blúzka, lodičky - a už komentáre "hentá nič nevie, ide len zaujať skúšajúceho kozami" (a môžem mať oblečené hocičo, vždy budú komentáre na prsia, keďže sú väčšie).
Ďalej, ak sa nenamaľujem, tak som škaredá a nestarám sa o seba.. Ak sa namaľujem, tak neviem zaujať ničím iným, ako výzorom...
pravda je niekde v strede, nerovnost prace je v ponuke prace, teda zenu neprijmu, kds s muzom nie je problem, pricom muz moze aj varit, aj sit, aj opatrovat deti. Pokial sa zena dostane poziciu, ktora je pre zeny narocnejsia, zvyhodnia ju pred muzom, ide o prispobenie prace schopnostiam , nie je to voci muzskym kolegom fer, sam robim v praci viax ako kolegyne, no pre zeny je to ista ulava, avsak byt rovnake podmienky, zena by sa skor unavila, preto radsej pomozu zene odbremenim, aby sa nezmordovala, lebo mi sa lahsie zregenerujeme, pretoze mame vrodene lepsie vyvinutu svalovinu. Chapem to, ale serie ma to, kolegyne zneuzivaju to, ze nemusia makat a zajebavaju sa, vkuse debatuju. Ale srat na to. Genetiku neojebes. @semhamforas
@semhamforas súhlasím...robil som už na pár miestach a nikdy nemali ženy nižšie platy v rámci rovnakej pozície a vždy robili menej ako muži a takisto k nim bolo vždy pristupované s ovela väčšou ohľaduplnostou...ak ja som dačo dojebal tak ma hned zjebali a ked ženska dačo dojebala tak jej bolo pekne povedané....a celkovo ženy podla mna to majú v spoločnosti oveľa lahšie...moj názor
tak ja som bol aj s chudou, aj s britkou na svk pomery, ale aj svetovo "priestorovo vyraznou" ale o to mi nejde. Ja berem kazdeho jedinca tak, ze si z neho utahujem, bez rozdielu pohlavia, sex.orientacie atd... A nech, netreba nic brat moc vazne. Ale budeme si zvykat, (ked platy budu rovnake), ze zenska zaplati ucet v restike atd, ja budemlen rad, rovnako, ak sa ti pokusi prihovorit a zbalit sa, nie ze by som bol neschopny, ale aj dufam ze setko bude viac rovnomerne, fakt... Skor problem je, vsade kde clovek je, ze mi pride jedna zena pripada na troch chlapov... a nehovorim len o krcmach ale bez srandy, videl som uz rozne krajiny, ulice, plaze, muzea, hocico a vsade samy chlap...
Najhorsie je ze mam pocit akoby som nemala pravo nic napisat, lebo mam dojem, ze nie som prave zena ktora ma nejake silne stranky ani pravo sa stazovat.
@15
nah
rovnako ako nájdeš chlapa čo potrebuje komentovať inú ženu, nájdeš ženu, ktorá urobí to isté
a veľa vecí v tomto fóre je podobne nezávislých od pohlavia, len sa to tomu pripisuje / je to bežnejšie u jedného
Najkrajšie na žene je to že sa jej narodí dieťatko, s ktorým prežije krásnych občas aj trošku ťažkých 9 mesiacov. Najšťastnejšia je po pôrode keď už vidí svoje bábo a nachvílu na ostatné okolo toho nemyslí. Muži také niečo úžasné nikdy nemôžu zažiť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
(a ešte tie fyzické záležitosti s menštruáciou)
a nech to neznie, ja som rada, že som žena, má to aj veeeľa výhod
Zacinam mat pocit, ze to o tych nizsich platoch hovoria ludia, co realne do prace ani nepachli a vravia to ako dajaku zauzivanu frazu.
(i keď napríklad čo sa profesionálnejšieho dress codu týka, ženským prechádzajú sukne v pohode, chlap v kraťasoch prísť nemôže... i keď vždy tvrdím, že ak by si tiež museli holiť nohy, možno by to šlo
A teda nemám potrebu sa zapodievať otázkou vyššie, príde mi to úplne...
Milan Lasica v rozhovore s Janom Werichom, Slovensky rozhlas, 26. 7. 2011
jediné čo mužom závidím je väčšia sloboda...myslím skôr tá duševná sloboda, akože niekam idú alebo žijú sami a nemusia sa báť ....no nemusia sa báť žien ako sa my občas bojíme ich...
a či je to prirodzené a normálne? no je ... no a ? to nemení nič na tom že by sa mi nepáčila myšlienka že ma takto spoločnosť zaraďuje ... chcel by som a tužil by som aby ma spoločnosť zaraďovala vylučne len podla mojho mozgu, nie pohlavia ... sú ženy ktoré sú schopné boxerky, alebo policajtky, právničky atď atď že schovajú muža do vačku ... ale spoločnosť toto vela krát nezaujíma ... žena je odjakživa rodič a slabší jedinec ... a ja nehovorím že nie je ... len sa mi to škatulkovanie nepáči
Osobne som sa ešte nikdy nestretla s diskrimnáciou v rámci mzdových podmienok a ani nikde inde som nemala problém s tým, že som žena ako to niekto spomínal. Možno to kedysi bolo, ale teraz už nie.
Je to skôr naopak, od chlapov sa očakáva napríklad v práci, že fyzicky náročné práce vykonajú.. keď si mal môj zamestnávateľ vybrať či pôjdem nosiť taniere a poháre ja alebo kolega, vždy to bol chlap. Takisto v domácnosti sa od muža očakáva, že opraví hento toto tamto, postaví kôlňu a ja neviem čo a na oplátku žena navarí operie a tieto veci, ale osobne si vôbec nemyslím, že je to na tom niečo zlé. Je to prirodzená deľba práce proste to len niektoré dnešné ženy chcú byť prudko emacipované v týchto veciach.. ale muž sa narodil pre niečo ako muž a takisto žena.
mám okolo seba asi 100 ľudí s ktorými sa pravidelne stýkam a rozprávam a nikto z nich nebol mzdovo znevýhodnený za to, že je žena. nehovorím, možno to niekde tak je, ale tu nie.
ono sa tá znevýhodnenosť prejavuje trochu inak ako si myslíš ... jedná sa prevažne o rovnaké posty medzi pohlaviami a presnými rozpismi finančného ohodnotenia ... to je proste fuk, dostali sme sa už niekam inam teraz v tejto teme, ide o to že tento tlak by mi proste vadil
táto spoločnosť ani z daleka nie je postavená na rovnoprávnosti je to len nejaká lacná napodobenina
inak podľa mňa je strašne čudné pozerať sa na chlapa cikajúceho posediačky
Pri predstave, ze ja dojdem za cudzim muzom v MHD, ocumim si ho a zacnem mu rozpravat, ake ma pekne oci.. Je mi smiesne a zle zaroven.
+mansplaining, mansplaining everywhere
O kulturach mimo Europy a severnej Ameriky ani nehovorim, na uvedenych kontinentoch/svetadieloch/whateva to sice tiez nie je vyhra, ale..
@melancholik. @grietusha.
Ale Uvedomila som si ze byt zenskym pohlavim je fuckt strasne kul fuckt ono niekto zavidi chlapom penis ale oni nic ine okrem toho nemaju za to zenske toho maju mrte zavideniahodneho
A potom menštruácia - ja deti nechcem a aj tak ju musím trpieť. Nechcem to, je to hrozné...
Okrem toho, že ak chlap nedbá o svoju postavu je to brané normálnejšie ako keď sa na to baba vybodne. A tak, no.
Idem na skúšku, tak sa slušne oblečiem - sukňa, blúzka, lodičky - a už komentáre "hentá nič nevie, ide len zaujať skúšajúceho kozami" (a môžem mať oblečené hocičo, vždy budú komentáre na prsia, keďže sú väčšie).
Ďalej, ak sa nenamaľujem, tak som škaredá a nestarám sa o seba.. Ak sa namaľujem, tak neviem zaujať ničím iným, ako výzorom...
nah
rovnako ako nájdeš chlapa čo potrebuje komentovať inú ženu, nájdeš ženu, ktorá urobí to isté
a veľa vecí v tomto fóre je podobne nezávislých od pohlavia, len sa to tomu pripisuje / je to bežnejšie u jedného