Citanie knihy je zbytocne, ak to nie je naucna literatura. Rovnako sa zabavis aj pri pozerani filmu, akurat nestracas cas citanim a skor sa dostanes k zaveru
Kniha ... pretoze mas istotu ze to co na teba posobi je dobre prtoze cos u to dve hodiny, ale citat osemsto strán niecoho co anm pripadá ako blbsot by snád nikto nedokázal
Tak, obe majú svoje pre a proti... Knihy ma v poslednom čase už tak veľmi čítať nebaví... Ale kedysi, keď som bol malým smradom som čítal viac ako moji rovestníci zvyknú (minimálne 20x)
Filmy sú urobené podľa predstavivosti niekoho iného. V knihe si všetko vytvorím podľa seba. Vo filme sa príbeh odohráva na plátne, na obrazovke, mimo mňa. Keď čítam knihu, prežívam príbeh vnútri.
och kurnik mala som blog..."preco by som chcela byt reziserka alebo preco mi vadia filmy harry potter" ale nemam ho..neviem ci som ho zmazala ci co
knihy su lepsie...kvoli predstavivosti, kvoli podaniu...niezeby filmy neboli zle...ale "pokazi" to knihu...vacsinou...ako ked si to vezmem ako film (napr.harry) je to super film...ale ked podla knihy...tak priemerny...-ako ktory diel...
Lebo film ma obyčajne sklame. Nenachádza sa v ňom totižto toľko informácii ako v knihe. A často ma sklamú aj herci znázorňujúci jednotlivé postavy, ktoré som si predstavovala inak.
vo filme, ktory je spraveny podla knihy, urcite nenajdes tolko detailov, ani tak nerozvija predtavivost, ako kniha, ale ak je original film a podla neho je spravena kniha...
Takmer vždy, kedˇ niečo najprv čítam a až potom pozerám, film sa mi nepáči. Napríklad taká Hlava 22 či Sofiina voľba. Aj kedˇ sú tie filmy celkom dobré, ten príbeh som si dotvárala podľa seba a po zhliadnutí som trochu sklamaná.
A kedˇ vidím najprv film a až potom čítam knihu, núti ma to predstavovať si všetko podľa filmu a nebaví ma to až tak veľmi.
Ale samozrejme záleží od kvality knihy, resp. filmu. Aj zo zlej knihy môže vzniknúť dobrý film a naopak...
Kniha pretože vo filme toho musia dosť vynechať a navyše keď si čítam knihu postavy a všetko si vytváram vo fantázii ja a nemôže sa mi stať že hlavný hrdina sa mi tam nejako nepáči
čo je lepšie hudba alebo obraz ? Podľa mňa je to niečo úplne rozdielne. Kniha poskytuje úplne iný zážitok ako film. Sú úžasné knihy ktoré sa nedajú sfilmovať a sú filmy ktoré sa nedajú napísať ako kniha. V knihe človek musí používať vlastnú fantáziu a vo filme nám režisér poskytne to čo si predstavoval on, keď ho natáčal. Proste keď mám chuť na film tak si ho pustím a keď knihu tak si hu prečítam.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
Môžeš si predstaviť miesta, na ktorých sa dej odohráva.. Pretože vo filme nie sú nikdy tak krásne ako v predstavách.. a mnoho iného.
Ale čoby, ty debil, film!
Čo si sprostá, veď kniha je lepšia!
Hovno, filmy sú najlepšie!
Nie, knihy!
Filmy!
A just knihy!
atď.
och kurnik mala som blog..."preco by som chcela byt reziserka alebo preco mi vadia filmy harry potter" ale nemam ho..neviem ci som ho zmazala ci co
knihy su lepsie...kvoli predstavivosti, kvoli podaniu...niezeby filmy neboli zle...ale "pokazi" to knihu...vacsinou...ako ked si to vezmem ako film (napr.harry) je to super film...ale ked podla knihy...tak priemerny...-ako ktory diel...
a film? Film, to je len autorova myšlienka.. jeho predstavivosť a to sa mi až tak páčiť nemusí
ja mávam radšej menšiu bolesť...
A kedˇ vidím najprv film a až potom čítam knihu, núti ma to predstavovať si všetko podľa filmu a nebaví ma to až tak veľmi.
Ale samozrejme záleží od kvality knihy, resp. filmu. Aj zo zlej knihy môže vzniknúť dobrý film a naopak...