@darkestangel aj v slovencine ma viaero vyznamov... citujem:
Rendezvous alebo randevú alebo hovorovo rande (z franc. rendez-vous) môže byť:
všeobecne: dohovorené stretnutie dvoch alebo viacerých osôb
v kozmonautike: stretnutie družíc, pozri rendezvous (kozmonautika)
Randevú je (bol?) aj časopis Mladej demokratickej ľavice
@xxar3s no nakoľko predpokladám, že takmer každý rozlišuje medzi slovami rande a stretnutie, ale ty myslíš to druhé, preformulujme si rovno otázku.
Čo je to stretnutie?
Čo je o stretnutie v dnešnej dobe? Ako naň pozývate?
Stretnutie = viac osôb sa zíde na dohodnutom mieste v dohodnutom čase
Stretnutie v dnešnej dobe - mcc? čo sa tým chceš spýtať? Odpoveď je tá istá, možno keď tak pridať nejakú online verziu, napr. videohovor.
Ako naň pozývate? - záleží na účele stretnutia. Na pracovný pohovor pozývam človeka inak ako na obchodné stretnutie, inak ako na rodinnú oslavu, inak ako na stretnutie v kine a tak ďalej. Vráťme sa k mojej "definícii", stretnutie je dohodnutý čas a miesto, kde sa osoby zídu. Takže, logicky, pozývam tak, že navrhnem v závislosti od účelu stretnutia miesto a čas.
@xxar3s aha, uniklo mi, že zakladateľom nie si ty, sorry. Tak či tak, každé stretnutie volám stretnutie a nepovažujem to za rande, a čo je stretnutie plus odpovede na otázky som zhrnula vyššie
Rande, sa už oddávna na slovensku považuje stretnutie ženy a muža, predstava je v podstate všeobecne známa, že má rande obsahovať romantiku vo forme obedu, večere, či prechádzke, viac menej idealistické stretnutie najskôr prvé by som povedal.
ja si rande vykladám ako učelové stretnutie dvoch osôb na rozvíjaný ich vzťahu.
Teda stretnutie zo zreteľom že chcem-e tvoriť pár, prípadne pôsobíme ako pár a rozvíjame vzťah.
Ja moc teda nerandím, vždy ked idem s nejakou ženou von tak sa jej vypytujem atď. a ked som s nejakou už randil bol z toho vztach minimalne 3ročný takže asi tak...
Musím si oťuknúť objekt aby som sním mohol "randiť"
rande je ked si dvaja rozumeli predtym ako sa stretli, zvycajne obklopeni ich/jej kamaratmi a teraz idu sami dvaja kde chlap predstiera, ze negrga, neprdi, ak si da pivko tak ho chlipe ako vriaci caj a snazi sa zahnat do kuta to ako premysla kedy sa konecne ocitnete spolu v posteli
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Rendezvous alebo randevú alebo hovorovo rande (z franc. rendez-vous) môže byť:
všeobecne: dohovorené stretnutie dvoch alebo viacerých osôb
v kozmonautike: stretnutie družíc, pozri rendezvous (kozmonautika)
Randevú je (bol?) aj časopis Mladej demokratickej ľavice
Tolko wikipedia
Čo je to stretnutie?
Čo je o stretnutie v dnešnej dobe? Ako naň pozývate?
Stretnutie = viac osôb sa zíde na dohodnutom mieste v dohodnutom čase
Stretnutie v dnešnej dobe - mcc? čo sa tým chceš spýtať? Odpoveď je tá istá, možno keď tak pridať nejakú online verziu, napr. videohovor.
Ako naň pozývate? - záleží na účele stretnutia. Na pracovný pohovor pozývam človeka inak ako na obchodné stretnutie, inak ako na rodinnú oslavu, inak ako na stretnutie v kine a tak ďalej. Vráťme sa k mojej "definícii", stretnutie je dohodnutý čas a miesto, kde sa osoby zídu. Takže, logicky, pozývam tak, že navrhnem v závislosti od účelu stretnutia miesto a čas.
Čo si tým chcel zistiť? 0_0
Pripadne viac deti, dom vedla rieky.
Nechceš ísť (doplním vhodné miesto, podľa toho čo sa nám obom páči)?
i'm not gay but $20 is $20 heh
Teda stretnutie zo zreteľom že chcem-e tvoriť pár, prípadne pôsobíme ako pár a rozvíjame vzťah.
Ja moc teda nerandím, vždy ked idem s nejakou ženou von tak sa jej vypytujem atď. a ked som s nejakou už randil bol z toho vztach minimalne 3ročný takže asi tak...
Musím si oťuknúť objekt aby som sním mohol "randiť"