Tak často o tom počujem akú tu na slovensku máme kommerciu a kommerčné správanie... a včera tak pozerám jeden film Ples príšer a tam čisté kommerčné správanie ale nejak mi to nepripomínalo toto naše slovenské. Tak napríklad hlavná hrdinka nemala na nájom
ale ako sa prejavuje život penazí. Ked dobre zarábaš a šetríš a aby nemohli iný dobre zarábať alebo aby dobre zarábali čínsky podnikatelia čo svojim ludom dajú min. mzdu...
podla mňa je život penazí pohyb a nie ležanie vo vankúši sak samozrejme netreba také extrémi ako v tom filme ale zas ani opačné... niečo si ušetrím niečo miniem niečo si požičiam a tak
ako nebol som ešte v amerike ale niektorý už boli by mohli napísať aké to bolo...
komercia je skor to, ked nieco robis preto, aby to co najviac ludi kupilo/vypoculo/videlo (Zalezo teda od toho, ci produkujes tovar, hudbu, film...)
Priklad pre komercny tovar: iPod, NIKE botasky, hracie konzoli...
komercna hudba: Rytmus, (v poslednych rokoch) Desmod, Madonna, DJ Tiesto
komercny film: Skoro kazdy kasovy trhak... priklad: Twilight, Paranormal activity...
A este nieco na zaver: Co je komercne nemusi byt hned zle. Lebo napriklad: Pocuvat nieco len preto, ze to pocuvaju vsetci ostatny je taka ista sprostost, ako pocuvat nieco len preto, ze to nepocuva nikto iny.... Moj nazor.
A k tej Amerike... by si sa cudoval ako sa to podoba na to, co vidis v serialoch... (OC v tych bohatsich castiach, a povecme Zeny z rodu gilmorovcov v tych priemernych castiach Ameriky... alebo Sex and the City v New Yorku)
Vsetci na nich nadavaju, ale maju sa tam (financne) este stale o dost lepsie ako my... aspom teda ludia s porovnatelnymi zamestnaniami...
@501 komercia je to, že si si vybral pozerať práve tento komerčný film, namiesto nejakého komerčne nezávislého, ktorý sa zaoberá nejakými hlbšími hodnotami a poskytuje divákovi umelecký zážitok.
@5@jaro1991 jasné jasné :p sa normálne čudujem že niesi milionár ked je to také jednoduché... len narážam nato že stačí spraviť niečo originálne a vela ludom sa to bude páčiť a príde Týpek a povie je to kommerčné ...a je to kommerčné (ale častejšie je to dôsledok ako príčina)
ako inak s tebou plne súhlasím
a čo sa týka pravdivosti niektorých filmov tiež som v takýchto veciach zvykol pochybovať kým sa mi nepodarilo navštíviť niektoré krajiny preto mám rád cestovanie a filmy...
asi netreba riešiť či je to kommerčné alebo nie ale či sa mi to páči alebo to robím kvôli okoliu
@7@Stage mne prídu tie tvoje reči trochu kommerčné :p ako s prepáčením nemôžem pozerať kookola len umelecky založené filmy a rád si rozšírim obzory akýmkoľvek filmom čo sa mi dostane pod ruky a hlavne o iných kultúrach a spôsobe života rôznych ludí aj ked sa to možno nepáči niektorým ľudom a nemám problém skočiť do kina aj ked na 3D film (ved to musí by kommerčné, nee )
ako filmy sú bud úspešné alebo neuspešné a tie úspešné sa označujú za kommerčné lebo niekto okrem dobrého nápadu čo zaujal množstvo ludí dokázal to aj vyjadriť jednotkou úspechu 1€
Viem že pre umelcov je to len vedlajší produkt ale znamená to že niekto okrem pekných rečí aj obetoval pár drobných a pozrel si čo vytvorili
ako môžem začať malovať a počúvať chvály ale ked sa mi tie obrazy budú váľať po izbe asi no neviem a ked by bola obrovská dražba že by ho chceli množstvá ludí asi by to bola pekná odmena aj ten vedlajší produkt že mi ho vydražili 10x drahšie ako som ponúkol... ale to by som už asi bol kommerčný umelec
@501@10 To bol len príklad komerčného správania. Nehnevaj sa, ale pozeranie takého blbého filmu ako si ho opísal za nič iné považovať nemôžem. Ale nik tu nevraví, že všetko komerčné je zlé. Len to nesmie začať v našom živote prevládať.
@12@Stage ako ani ty sa nehnevaj ale ako povedal jeden chlapík "pre hlúpeho každý hlúpy " apropo o čom bol ten film :s som tam moc nepísal o deji len o nejakých vedlajších veciach...
@501 no vies, neni lahke spravit nieco komercne, co je aj dobre - co sa teda bude aj dobre predavat... ono treba predsa trosku genialny napad k tomu...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
ale ako sa prejavuje život penazí. Ked dobre zarábaš a šetríš a aby nemohli iný dobre zarábať alebo aby dobre zarábali čínsky podnikatelia čo svojim ludom dajú min. mzdu...
podla mňa je život penazí pohyb a nie ležanie vo vankúši sak samozrejme netreba také extrémi ako v tom filme ale zas ani opačné... niečo si ušetrím niečo miniem niečo si požičiam a tak
ako nebol som ešte v amerike ale niektorý už boli by mohli napísať aké to bolo...
Priklad pre komercny tovar: iPod, NIKE botasky, hracie konzoli...
komercna hudba: Rytmus, (v poslednych rokoch) Desmod, Madonna, DJ Tiesto
komercny film: Skoro kazdy kasovy trhak... priklad: Twilight, Paranormal activity...
A este nieco na zaver: Co je komercne nemusi byt hned zle. Lebo napriklad: Pocuvat nieco len preto, ze to pocuvaju vsetci ostatny je taka ista sprostost, ako pocuvat nieco len preto, ze to nepocuva nikto iny.... Moj nazor.
Vsetci na nich nadavaju, ale maju sa tam (financne) este stale o dost lepsie ako my... aspom teda ludia s porovnatelnymi zamestnaniami...
A konzumná spoločnosť tu bola už pred 2000 rokmi.
ako inak s tebou plne súhlasím
a čo sa týka pravdivosti niektorých filmov tiež som v takýchto veciach zvykol pochybovať kým sa mi nepodarilo navštíviť niektoré krajiny preto mám rád cestovanie a filmy...
asi netreba riešiť či je to kommerčné alebo nie ale či sa mi to páči alebo to robím kvôli okoliu
ako filmy sú bud úspešné alebo neuspešné a tie úspešné sa označujú za kommerčné lebo niekto okrem dobrého nápadu čo zaujal množstvo ludí dokázal to aj vyjadriť jednotkou úspechu 1€
Viem že pre umelcov je to len vedlajší produkt ale znamená to že niekto okrem pekných rečí aj obetoval pár drobných a pozrel si čo vytvorili
ako môžem začať malovať a počúvať chvály ale ked sa mi tie obrazy budú váľať po izbe asi no neviem a ked by bola obrovská dražba že by ho chceli množstvá ludí asi by to bola pekná odmena aj ten vedlajší produkt že mi ho vydražili 10x drahšie ako som ponúkol... ale to by som už asi bol kommerčný umelec
@pernik to bi aj mna zaujimalo mne sa zda ze poniektoriii ludia uz nevedia co robit od nudii, tak vymisleli ze budu delit co je a co nieje komercne
a odkial vies, ze som neni milionar?