Čo môže človek zistiť z vášho mobilného telefónu ak si tam vloží svoju SIM kartu ?
A mohol by si napríklad poslať dáta z toho mobilu na tú SIM kartu ? A ak hej tak čo všetko ? Napríklad, ak by si od vás niekto cudzí vypýtal mobil s tým, že si potrebuje zavolať a vloží tam svoju SIM kartu, lebo si nepamätá číslo. Ako by to mohol zneužiť
na SIM sa dajú veci kopírovať, ale tak to zas nemá kapacitu ako usb - možno okolo 20 správ by sa tam zmestilo ešte okrem kontaktov a aj to asi preháňam
A tak že či by sa tak náhodou nevedel dotyčný nejak dostať k osobným údajom, teda okrem tých, ktoré by vyčítal z tých správ. Alebo nejak zmeniť nejaké nastavenia v mobile, ktoré by potom majiteľovi narobil dáke problémy. Ale tak také najdôležitejšie sú zrejme zablokované heslom a keď nevie to heslo je dúfam v paži.
Teraz aby som týždeň nespala, rozmýšľala čo si o mne zistili alebo čo mi tam pomenili, aké všetky možné účty mi nabehnú alebo kto ma kde sleduje a podobné somariny... som veľmi paranoidná ?
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
ale tak teoreticky by sa to mohlo stať
a aj tak si myslím, že na tú sim kartu sa až tak veľa toho nezmestí.. a čo by mal zneužiť? .. že si skopíruje dáke tvoje čísla?
inak neviem o ničom
ale tak s telefónom ti teoreticky mohol porobiť hocičo, ale to by mohol aj bez toho, aby si tam dával vlastnú sim ..