Nazdar viem ze asi je tu to milion krat povedane co sa tyka ako napisat dobru knihu . co mna vsak zaujima nie su veci ako hook alebo nejake uvedomenie si o com vlastne chcem pisat . To co mi vrta v hlave je su skor take materialne zalezitosti tim myslim m
@mielikki ano tomu rozumiem to uz mam uvedomene aj prediskutovane z dost dobrimy ludmi co sa lit. tyka . kazdopadne mne hlavne robia problem tie matierialne veci
v prvom rade musíš vedieť o čom chceš písať a mať aj čo to prečítané, aby si vedel ako máš približne písať, ako majú vyzerať dialógy, v akej osobe chceš písať...atď. dobrým spisovateľom sa nestaneš zo dňa na deň
Inak ti staci napad, chut pisat, a nieco kam to zaznamenas- A to je jedno ci to bude na papier, vo Worde, alebo na pisacom stroji. 8) Aj tak ak to pojde do tlace tak to budes musiet prepisat na pocitaci, takze to ber v uvahu ak sa rozhodnes napisat svoje 1400 stranove veldielo
podľa mňa v dnešnej dobe skôr písané v pc by to malo byť, samozrejme normalizovaný formát a číslovanie atď., ale to zvládať nemusíš - korektúru textu ponúkajú napr. copy centrá, ale dosť sa za to platí
A inak v dnešnej dobe vydavateľstvá vydávajú len minimum kníh, často odmietajú aj tie kvalitné, lebo je to veľmi nákladné. Ale môžeš ju vydať na svoje náklady, potrebuješ ale, aby ti priradili ISBN - odošleš žiadosť tuším do národnej knižnice, nie som si istá.
@mielikki nepamatáš si? každý deň fora že ako sa stane spisovatelkou? ale taký zjav, chodí na našu školu somsa ju snažila najsť ale veiš.... birdz vyhladavanie pre len vyvolených
A napisal si vobec niekedy aspon jednu jedinu poviedku? Vykasli sa na knihu, hned teraz si sadni na prdel a napis jednu poviedku aspon na jednu stranu a daj to na blog.
@qwer28 kedysi dávnejšie som tak písal poviedky na Blog.cz každy druhy deň jednu kapitolu/časť/diel alebo ako by sa to dalo nazvať aj som chcel napísať knihu ale ja furt si daný príbeh premýšľam v hlave a často ho domyslím až do konca a potom sa mi to už nechce písať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
v dnešnej dobe, keď to už budeš mať v elektronickej forme, tak všetky hentaké blbosti vyriešiť potom behom pár okamihov
Inak ti staci napad, chut pisat, a nieco kam to zaznamenas- A to je jedno ci to bude na papier, vo Worde, alebo na pisacom stroji. 8) Aj tak ak to pojde do tlace tak to budes musiet prepisat na pocitaci, takze to ber v uvahu ak sa rozhodnes napisat svoje 1400 stranove veldielo
A inak v dnešnej dobe vydavateľstvá vydávajú len minimum kníh, často odmietajú aj tie kvalitné, lebo je to veľmi nákladné. Ale môžeš ju vydať na svoje náklady, potrebuješ ale, aby ti priradili ISBN - odošleš žiadosť tuším do národnej knižnice, nie som si istá.
Vo Worde si daj typ písna: Times New Roman, veľkosť 12, riadkovanie 1,5. (normostrana 1800 znakov)
Na vydanie knihy potrebuje mať tvoj príbeh min. 150 normostrán (taku požiadavku má Ikar).
A tu niečo pošlem, čo by si si mohol prečítať:
» www.renenekuda.cz/tri-casti-kazde... ---- tu si prečítaj celý blog. Hádam ťa to nadchne.
» www.mamtalent.sk/ako-napisat-kni... ___ tu si tiež prečítaj celú kategóriu Tipy na písanie
» blog.kvasnickajan.cz/austin-kleon-kr... ---- názov knihy hovorí sám o sebe. Veľa zdaru pri písaní