no aj keď sa ti hýbe, 7mičky majú dosť hlboké a silné korene..radšej by som to nechala na zubára..lebo bez uvolnenia z alveolárnej kosti (čo zubár robí zubárskym dlátom) ho von proste nedostaneš..
@alysia 4koreňové zuby sú proste pevne vsadené...fakt to nechaj na zubára(keby ide o mliečny tak nepoviem) lebo z toho môžeš mať len zbytočné komplikácie..nebudem ťa radšej strašiť, že aké
mne sa tiež kýve polka zuba a zubár mi na to povedal, že to časom vypadne samé lebo mi prišlo zle, keď mi povedal, že to už nezachráni, že to treba von
@catmartina no ja uz mam aj beztak dost komplikacii so zubmi :/ preco nemat dalsie, obcas fakt nadavam, naco su nam zuby, lepsie by boli umele.... no blbe, ze sa k zubarovi dostanem tak najblizsie o mesiac...
@sisssa081 ja normalne drzim v ruke polovicku zubu co sa zlomila od zvysku to nieje len kyvanie, to je v riti proste
@bress , ja to neviem vysvetlit, ale lieta mi skoro ten zub po ustach
@uggla co je mostik? ako sa mi rozidu? za nim mi hned rastie 8čka
@hopelight , stavim sa ze na pohotovosti sa plati, a este ked som v ČR tak urcite ....
Ja som tupa asi cela nemali mi nikdy davat strojcek na zuby a mala by som pokoj :/
@tangerina ale tebe to ocividne nevadi, či hej? vypadne same? Ja by som isla zubarovi, ale kedy a zaco? :/
sú tam cievy,nervy hádam to nechceš robiť sama o___O
mne sa raz zlomila polka zuba,kýval sa,po pár úpravách a ešte vačšieho poškodenia sa mi ho zubárka rozhodla vytrhnúť a aj keď to nevyzeralo nejako zle.. (a mala som injekciu v sebe).. bola to jedna z najväčších bolestí v mojom živote. A to si nemyslím,že nevydržím vela.. zistila mi RTG,že mám zdvojené korene a každý po jednom trhala,cestou sa jej to lámalo,no neprajem fakt nikomu..
@alysia to je taká neviem čo, čo ti zubár umiestni medzi dva zuby ako náhradu za ten zub. No, tak ak ti rastie osmička, ona by ti ich mala stlačiť, ale aj tak nenahradí dva zuby.
@chanteuse mna tie nervy nejako netrapia, ja si chcem len vytrhnut to co mi tam lieta po ustach, proste sa mi rozlomil zub a polovicka mi tam lieta, tak si to chcem vytrhnut prec.
Ja som bola pred 2 tyzdnami u zubarky a ta mi pvoedala, ze ten zub musi ist von ... preco tam tie nervy nemozu byt? Oni sa zapalia?
@tangerina ty kokos zachvilu budem ako ty a jest polhodinu jedno susto :/ ... tebe to nezavadzia? nechapem
@uggla prečo by mala nahradit dva zuby? mne povedala zubarka, ked mi davali strojcek na zuby, ze tie osmicky ( ani neboli vonku) musia ist prec. Takze by som tam mala mat 7 zubov na jednej strane, ak odstranim 7 cku stale tam budem mat 7 zubov, kedze ratam aj tu osmicku, preco hovoris o dvoch zuboch?
@17 tiež jeden z prípadov v ústach mám asi všetky možné diagnózy.. jedna stolička sa rozlomila .. myslela som, že bude trchať. ale nie ..aj na nej som mala upchaté kanáliky, zub nebol dostatočne vyživovaný a preto za zlomil
@sisssa081 zub nadrobila? wtf? propste ja fakt rozmyslam, ze ked vyhram miliony tak si kupim nove zuby! a ziadne zive, vsetko bude umele! s tym je pookj :/
@uggla nmejaka uggla to pisala ,,ona by ti ich mala stlačiť, ale aj tak nenahradí dva zuby. " takze ako si to myslela s tymi dvoma zubmi na konci vety?
@tangerina zvelicujem, podla mna to prezijem, sak uz som bola asi na 4 plombach u zuba a to vrtanie mi dobre nerobilo, ale prezila som to, odrezanie bradavice tiez nebolo super, ale prezila som to....
Ja ti to neviem vysvetlit, Proste polovicka zubu mi tam trci len tak, tak nejako odtrhnut? Sak beztak mi uz odpadlo z toho zubu sa vela zlomilo, mam len polovicu toh zubu a aj ta polovica sa zlomila, chces to ukazat?
@tangerina aha, zabudla som, kolko ludi je pochovanych, lebo im trhalo zuby, holka vyssie pisala, ze aj tak to citila, aj ked jej to umrtlivi, ja som z toho jelen
a to mam tearz zit s takytmo zubom?
Vazne? Neviem o tom, nehltam kazdu chvilu tabletky ze? Nebola som nahodou 3 roky u zubarky, kvoli prachom a ze mi bude nadavat, ze mam stale strojceK? ktory mam mimocohdom na zuboch uz asi 5 rokov? za opravenie plomby povedala ze budem platit 100 eur, za trhanie zubu mozno 20 alebo 30.... za danie strojceka dole asi 100 mam pokracovat?
@tangerina tak sa smej. Mne je to jedno. Nemám až tak nízky prah bolesti, ale proste kvôli prachom, teraz nemôžem ísť doktorovi. Narozdiel od teba chodím doktorovi ( výnimka zubarka), aj ked viem, ze ma to bude boliet.
Idem si odrezat bradavicu, aj ked viem, ze to bude boliet
Dala som si v minulosti opravit asi 4 zuby, aj ked som vedela ze ma to bude boliet
Isla som gynekologovi, ajked som vedela ze to bude boliet
Isla som na gastro, aj ked somv edela ze mi bude zle z toho
@tangerina to som kedy povedala? zase riesime picoviny? super, len tak dalej. To bol len priklad toho, ze ty doktorom nechodis a ja hej, aj ked viem, ze to bude boliet, nepovedala som, ze toto vsetko je viac ako vytrhnutie zuba, bože....
Nie, nic nechapem, spokojna? som jebnuta piča, staci? O to to ide? aby som ti to stale pisala?
A este som zabudla, vobec ma nebolieva hlava a nepicham si vidlicky kvoli tomu do nohy
Ano viem, ze najhorsia bolest v nejakej statisicke bola bolest zubu, holennej kosti a este niecoho.
isto to netrhaj.. ani by si si ho podla mna nevytrhla sama, zbytocne si z neho odlomis este viac a zapalia sa ti aj nervy a to len bude bolest.. inak mne sa odlomilo zo zubu a mne ho zubar dorobil a je v pohode.. inac, to mas dobre drahu zubarku alebo ja mam stastie, ze mam takeho lacneho neviem.
Ale však to si nepovedala ty, to hovorím ja Prečo mi inak stále na všetko čo ti poviem ja hovoríš toto: "to som kedy povedala?" ?
Ale vieš čo, tak serem na to, tak si to vytrhni sama, ale potom keď budeš týždeň ležať a zistíš, že ti tie blbé ružové tabletky na to nepomáhajú, tak si potom na mňa spomeň
A polopatistickejšie to už vážne nie som schopná povedať...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
a vselijake ine dobroty co sa pri trhani zuba mozu prihodit a v ambulancii sa zvladaju podstatne jednoduchsie
Tak ma napada dalsie forum o dobrom zubarovi v Brne
@catmartina sakra, to je to take zlozite? Proste mne sa polovicka zubu len tak hybe sem a tam
ale to asi nemas mliecny z?
btw. trhanie zuba mňa osobne bolelo aj s injekciou kvôli koreňom :/
@hopelight ublizim? preco? Sak aj tak jest nemozem ( nie zeby som mala za co )
btw. na čo sa potom dava injekcia? Ja tam umriem :/ ja mam nizky prah bolesti :/
prišla som k zubnej, vyvŕtala, vyčistila, dala nejaké liečivo a ešte asi 2x čistila..potom ho normálne zavrela a fungujem ďalej
Nechápem, radšej choď za zubárom a nešpekuluj.
Tak ja som na tom podobne .. proste taká tupá bolesť..
@sisssa081 ja normalne drzim v ruke polovicku zubu co sa zlomila od zvysku to nieje len kyvanie, to je v riti proste
@bress , ja to neviem vysvetlit, ale lieta mi skoro ten zub po ustach
@uggla co je mostik? ako sa mi rozidu? za nim mi hned rastie 8čka
@hopelight , stavim sa ze na pohotovosti sa plati, a este ked som v ČR tak urcite ....
Ja som tupa asi cela nemali mi nikdy davat strojcek na zuby a mala by som pokoj :/
@tangerina ale tebe to ocividne nevadi, či hej? vypadne same? Ja by som isla zubarovi, ale kedy a zaco? :/
mne sa raz zlomila polka zuba,kýval sa,po pár úpravách a ešte vačšieho poškodenia sa mi ho zubárka rozhodla vytrhnúť a aj keď to nevyzeralo nejako zle.. (a mala som injekciu v sebe).. bola to jedna z najväčších bolestí v mojom živote. A to si nemyslím,že nevydržím vela.. zistila mi RTG,že mám zdvojené korene a každý po jednom trhala,cestou sa jej to lámalo,no neprajem fakt nikomu..
Ja som bola pred 2 tyzdnami u zubarky a ta mi pvoedala, ze ten zub musi ist von ... preco tam tie nervy nemozu byt? Oni sa zapalia?
@tangerina ty kokos zachvilu budem ako ty a jest polhodinu jedno susto :/ ... tebe to nezavadzia? nechapem
vyžistila, zub nadrobila a zatiaĺ slúži
@luthien mne to vtipne nepride
A to ako si chceš vytrhnúť sama bezbolestne?
Ja ti to neviem vysvetlit, Proste polovicka zubu mi tam trci len tak, tak nejako odtrhnut? Sak beztak mi uz odpadlo z toho zubu sa vela zlomilo, mam len polovicu toh zubu a aj ta polovica sa zlomila, chces to ukazat?
Proste, prestaň vymýšľať, však sa ti to môže potom zapáliť alebo bohvie čo...a potom budeš platiť viac než len 20€
Nie, vidieť to nechcem!!!
a to mam tearz zit s takytmo zubom?
Vazne? Neviem o tom, nehltam kazdu chvilu tabletky ze? Nebola som nahodou 3 roky u zubarky, kvoli prachom a ze mi bude nadavat, ze mam stale strojceK? ktory mam mimocohdom na zuboch uz asi 5 rokov? za opravenie plomby povedala ze budem platit 100 eur, za trhanie zubu mozno 20 alebo 30.... za danie strojceka dole asi 100 mam pokracovat?
No tak ti to inak vysvetlit neviem ....
Idem si odrezat bradavicu, aj ked viem, ze to bude boliet
Dala som si v minulosti opravit asi 4 zuby, aj ked som vedela ze ma to bude boliet
Isla som gynekologovi, ajked som vedela ze to bude boliet
Isla som na gastro, aj ked somv edela ze mi bude zle z toho
Nie, nic nechapem, spokojna? som jebnuta piča, staci? O to to ide? aby som ti to stale pisala?
A este som zabudla, vobec ma nebolieva hlava a nepicham si vidlicky kvoli tomu do nohy
Ano viem, ze najhorsia bolest v nejakej statisicke bola bolest zubu, holennej kosti a este niecoho.
Ale vieš čo, tak serem na to, tak si to vytrhni sama, ale potom keď budeš týždeň ležať a zistíš, že ti tie blbé ružové tabletky na to nepomáhajú, tak si potom na mňa spomeň
A polopatistickejšie to už vážne nie som schopná povedať...
ja si chcem odtrhnut len ten kusok co sa zlomil
@tangerina ??? prečo asi? lebo typises takym stylom, ako keby som take nieco povedala! tak preto tak reagujem, este sa tomu cuduj...
ALE JA SI NECHCEM VYTRHNUT CELY ZUB, LEN TO CO SA MI TAM ZLOMILO A DRZI LEN NA BLOMBE ALEBO NA COM
Ja blbe ruzove tabletky nejem dost dlho... nie su to jedine tabletky proti bolesti ...