no nemôže darovať keď má menštruáciu, a daruje každé 4 mesiace....neviem čo by na tom nemalo byť nevhodné..ak by krv darovať nemohla, jednoducho ju vyradia...
ono je to super záslužné, ale krv by mali darovať len úplne zdraví ľudia
kto je dnes úplne zdravý a navyše nefajčí, nepije a nerobí s chémiou? to sa hneď na testoch neprejaví, tak ako skoré nakazenie HIV......chceli by ste takú krv
lebo napr rakovina sa šíri aj z transplantovaných tkanív.....a to neskúmajú
@bls JE TO SOMARINA, to je proti prídode ked niekto dáva svoju krv druhému, čo si ju nevie vážiť tak tam skáče na bicykli potom spadne na hlavu a žebre krv od iných... Každý má mať svoju krv! Inak to je proti prírode, a ona sa potom pomstí!
@warhawk proti prírode je tvoj názor. Keby som bola hyena, napísala by som, že by som ti priala, aby sa ti niečo stalo a aby si tú cudziu krv potreboval.
Ale nie som, tak len napíšem, že som zvedavá, odkiaľ by si mal krv ty, keby sa ti niečo stalo. Nejaký debil si povie, že nepôjde darovať, lebo to je proti prírode a ty zatiaľ vykrvácaš. Pekné
@matusha Nevykrvácam, lebo ja nerobím také somarinky ako je skákanie na bicykli a podobné somariny... A uprimne, radšej by som vykrvácal akoby som mal priať cudziu krv... Ja som s prírodou, nie proti nej... A hyena nepraje nikomu nič zlé, len nedaruje svoju krv iným, lebo tak to nemá byť...
@flemi dobre tak nech nikto nedaruje krv a miesto jedneho bude mrtvych tisice, tak je to urcite lepsie. To aby v krvi nezistili HIV je asi 3 tyzdne od nakazenie co je mala sanca a neda sa jej velmi zabranit...
je super pomoct ako sa da. Ak mas dobry zdravotny stav, chces pomoct, a nebojis sa ihiel, nemas dovod krv nedarovat. Budes z toho mat vynikajuci pocit . Darovanie u muzov a zien je rozdielne jedine v tom ako casto mozu darovat. Kym u muzov je to raz za tri mesiace, u zien raz za 4. Dovod je ten, ze zeny nedobrovolne daruju kazdy mesiac. Ale je to vykompenzovane inymi kriteriami (mensi pocet darovani u zien) pre udelenie janskeho plakety.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
a navyše, ženy majú menej krvi......myslím
kto je dnes úplne zdravý a navyše nefajčí, nepije a nerobí s chémiou? to sa hneď na testoch neprejaví, tak ako skoré nakazenie HIV......chceli by ste takú krv
lebo napr rakovina sa šíri aj z transplantovaných tkanív.....a to neskúmajú
@fledma1triedy to ze maju menej erytrocytov ako muzi by nemalo az tak vadit je ich dost nato aby boli schopne prenasat kyslik
Este som nebol ale raz pojdem
Ale aj hamburgery škodia a to nie len ženám, no predsa ich každý je. Darovanie krvi zvykne mať aspoň osoh.
a nevidím dôvod prečo by to u žien nemalo byť vhodné ? akurát čo viem tak u žien je rozostup tuším 4 mesiace a u chlapov sú to 3 mesiace medzi odbermi
Ale nie som, tak len napíšem, že som zvedavá, odkiaľ by si mal krv ty, keby sa ti niečo stalo. Nejaký debil si povie, že nepôjde darovať, lebo to je proti prírode a ty zatiaľ vykrvácaš. Pekné
a k téme: bol som už 7 krát a nemyslím si, že pre ženy to nie je vhodné. nevidím žiadny rozdiel v tom, keď ide darovať krv muž alebo žena