Ja som s ním spokojný až na to, že orange nesprístupňuje všetko čo by mal - mohol, veď na čo by mi bol nový software /keď ho nokia vydala/ veď v ponuke orange-u je veľa nový mobilov
@kosmiklove sorry ale nehrozi, ziaden Symbian sa nevyrovna Android Froyo, coskoro pride Gingerbread tak to som zvedavy...je pekne, ze ma tiez AMOLED display, ale rozlisenie je mensie...fotky mozno robi lepsie a toci aj video, ale najviac by mi chybalo led svetlo, kedze si furt svietim (to posledne je subjektivne hodnotenie teda...)
@moonbeam symbian je stale najpredavanejsi a najrozsirenejsi OS v telefonoch...ak to teda nahodou este nevies...to ze sa android hrabe rychlo dopredu este neznamena ze uz je lepsi ako symbian. uznavam ze symbian 9.4 pre dotykove telefony bol docela pomaly pretoze ho narychlo odflakli. tento novy symbian je uz pekne odladeny ...mimochodom zrejme si zaspal dobu pretoze uz je android 3 honeycomb
fandit androidu len preto ze si dokaze posvietit ledkou neni bohvie aka vyhra a dokaze to aj nokia...samozrejme okrem tych co maju xenon blesky ktore su ale pri foteni nenahraditelne...rozlisenie je sice mensie ale ruku na srdce...stale rovnake a riadne aplikacie nemaju problem...kdezto jeden z najvacsich nedostatkov androidu je prave toto...vela rozliseni a aplikacie sa nedokazu prisposobovat...
co sa tyka HW tak android bezi aj na nokii N900 a tam je len 600mhz procak navyse nokia vie co robi...slabsi hw = lepsia vydrz...
@wewo recenzii som cital kopec aj ja predtym nez som ho kupil...boli tam aj nejake tie chvaly. vsetko koli comu ho zhadzovali su len picoviny a nokia stale vie niecim prekvapit (nebudem tu vypisovat jej prednosti)
btw beriem na vedomie ze momentalne stvorica najlepsich telefonov (aspon podla mna co mam prehlad o tom co momentalne stoji za pozornost) samsung galaxy s, iphone4, htc hd2 a nokia n8 ...mal som moznost porovnat a nokia jednoznacne vyhrava...
@kosmiklove neviem o akej krajine to hovoris, ale podla statistik, ktore si rychlo zgooglis je v amerike android uz na prvom mieste a predbehol aj produkty od apple, ktore boli na prvom mieste...kde sa hrabe symbian netusim
o tom ze je android trojka viem, ale hovorim o android trojke pre desire ktora bude dostupna pocas tohto roku.
fandit androidu pretoze dokaze svietit ledkou - nic take som netvrdil, neviem z akej riti si to vytiahol, androidu fandim pre jeho moznosti a hlavne pre to, ze ma najvacsi support zo strany vyvojarov, android market ma uz cez 70 tisic aplikacii a to je vyhoda, ze si tam najdem co chcem. ci uz torrent klienta, winamp alebo wake on lan aplikaciu...
android tak isto bezi aj na htc wildfire, ktory ma slabsi procesor, ale nie je to ziadna slava mal som tu cest...
@moonbeam neviem kde si tie statistiky videl ale podla najaktualnejsich statistik je symbian stale celosvetovo na prvom mieste...tam sa nemame o com bavit...
ty sam si pisal (sice len subjektivne) citujem: "ale najviac by mi chybalo led svetlo, kedze si furt svietim" ... ale vyznelo to tak ako keby si bez toho nemohol zit
vsetko toto co si napisal ma aj nokia...porovnavanie aplikacii je aj si myslim ze zbytocne ... i tak si ale nemozem vynachvalit funkciu USB OTG ktoru myslimze ze android neponuka...
@moonbeam lol...zrejme sme sa nepochopili...v clanku sa pise o najpopularnejsom os na svete ... tuto popularitu si vybudoval vdaka tomu ze za kratky cas sa stal povedzme hodne oblubeny...
co vsak neznamena ze je najlepsi...ja som hovoril o REALNYCH CISLACH ktore ukazuju ktory os je najpredavanejsi a najpouzivanejsi...nokia so symbianom je stale na prvom mieste...
@moonbeam niekde som videl tabulku...statistiky za rok 2010 ako su na tom jednotlive os...len neviem ci som to videl na mobilmanii alebo ma dailymobile...bolo to nieco kratko pred koncom roka a na oboch serveroch uz pribudlo xxx novych clankov..ak to najdem tak ti to sem hodim
@wewo sam si povedal ze si novy symbian este ani nevidel (stary sa samozrejme s androidom porovnavat neda)...ako mozes porovnavat stary symbian s novym androidom? novy symbian je uz uplne o niecom inom a je proste lepsi, jednoduchsi a uz od zakladu ponuka viac moznosti..(a to hovorim s tym ze som mal tu cest si android vyskusat) ..tu sa s tebou nemam o com bavit...
@wewo a co sa tyka tej konkurencie v os...ako ze dlho ziadna nebola? a co blackberry? windows mobile? symbian uiq? (ktory pouzival spominany SE...napr v staruckej P800) ... vsetky su tu uz niekolko rokov...takze konkurencia urcite bola...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
wifi, BT, slušný foťák ... to mi úplne stačí
fandit androidu len preto ze si dokaze posvietit ledkou neni bohvie aka vyhra a dokaze to aj nokia...samozrejme okrem tych co maju xenon blesky ktore su ale pri foteni nenahraditelne...rozlisenie je sice mensie ale ruku na srdce...stale rovnake a riadne aplikacie nemaju problem...kdezto jeden z najvacsich nedostatkov androidu je prave toto...vela rozliseni a aplikacie sa nedokazu prisposobovat...
co sa tyka HW tak android bezi aj na nokii N900 a tam je len 600mhz procak navyse nokia vie co robi...slabsi hw = lepsia vydrz...
@wewo recenzii som cital kopec aj ja predtym nez som ho kupil...boli tam aj nejake tie chvaly. vsetko koli comu ho zhadzovali su len picoviny a nokia stale vie niecim prekvapit (nebudem tu vypisovat jej prednosti)
btw beriem na vedomie ze momentalne stvorica najlepsich telefonov (aspon podla mna co mam prehlad o tom co momentalne stoji za pozornost) samsung galaxy s, iphone4, htc hd2 a nokia n8 ...mal som moznost porovnat a nokia jednoznacne vyhrava...
wp7 telefony zatial neberiem do uvahy...
takze asi tolko...
o tom ze je android trojka viem, ale hovorim o android trojke pre desire ktora bude dostupna pocas tohto roku.
fandit androidu pretoze dokaze svietit ledkou - nic take som netvrdil, neviem z akej riti si to vytiahol, androidu fandim pre jeho moznosti a hlavne pre to, ze ma najvacsi support zo strany vyvojarov, android market ma uz cez 70 tisic aplikacii a to je vyhoda, ze si tam najdem co chcem. ci uz torrent klienta, winamp alebo wake on lan aplikaciu...
android tak isto bezi aj na htc wildfire, ktory ma slabsi procesor, ale nie je to ziadna slava mal som tu cest...
ty sam si pisal (sice len subjektivne) citujem: "ale najviac by mi chybalo led svetlo, kedze si furt svietim" ... ale vyznelo to tak ako keby si bez toho nemohol zit
vsetko toto co si napisal ma aj nokia...porovnavanie aplikacii je aj si myslim ze zbytocne ... i tak si ale nemozem vynachvalit funkciu USB OTG ktoru myslimze ze android neponuka...
» www.muktware.com/n/24/2010/519...
staci googlit most popular mobile os a vsade vidim android...v clanku sa spomina aj symbian
co vsak neznamena ze je najlepsi...ja som hovoril o REALNYCH CISLACH ktore ukazuju ktory os je najpredavanejsi a najpouzivanejsi...nokia so symbianom je stale na prvom mieste...
Symbian je první, iOS a Android ho dohání