ja som mal vztah na dialku a fungoval. A myslim, ze fungovat aj moze. Ale treba istu velku davku trpezlivosti, tolerancie a treba si verit. Vsetko moze fungovat, ale je to o ludoch teda to ako sa k tomu postavia. A ako su vyzrety. Niekto do toho ide a neuvedomuje si co to obnasa.
mam kamosa, ktory je tu z BA a priatelku ma z KE. Chodil spolu 2 - 3 roky. Jazdil za nou a ona za nim a fungovalo to a funguje doteraz. Je to o ludoch, nie o dialke.
U mna by to nefungovalo. Ja som strasny drzgros a predstava, ze by som mal tyzdenne len na dopravu ojebat niekolko desiatok eury sa mi absolutne nepaci.
Tak podle me vztah na dalku muze fungovat, my s pritelem jsme od sebe skoro 200km a funguje nam t ...Jsme spolu 3/4 roku ale zname se uz 7 let, je to samozrejme o tom jakou mame v sobe duveru a jak si verime, nase tolerance vuci tomu druhemu, taky hodne trpelivosti to obnasi ve vztahu.Hlavne si musite navzajem verit, protoze bez duvery by to neslo!!!
byvam na intraku a viem,vidim co tam robia "zadane" baby/zeny...a nielen tam ale aj trebarz na festivaloch a my im akoze mame doverovat? (skusenosti mam z prvej ruky takze...
Môj frajer býva 20 km odo mňa a to sa zvláda v pohode, ale na druhej strane môj kamarát je z PE a frajerku má z Dubnice, čo je neviemkoľko km a ich vzťah je viac-menej o ICQ a to by ma nebavilo.
Taký vzťah aj môže mať vážnu šancu do budúcna...prečo nie.
Môj brat mal priateľku na opačnej strane slovenska.
Môžete si stále písať, volať, cestovať za sebou...a môže to byť aj príjemnejšie ako byť stále s niekym v kontakte a ten druhý ťa v kuse otravuje...takto sa dá využiť len voľný čas. Stretnúť sa a byť radi že ste spolu, vychutnať si to...po týždni napríklad.
No je tam aj ten problém diaľky...ťažko je to udržateľné ak to nie je silné puto..nie je ľahké to udržať, ak majú pocit tej vzdialenej lásky..keď sa potrebujú častejšie pri sebe...
@frxxx aj ja chodim na vysku, a kazdy druhy, niekedy aj kazdy vikend som na intraku s kamosmi, a presne viem co sa tam deje... ja som tiez nepadol z marsu. Ale tam nejde o dialku, tam ide o toho cloveka. Su ludia, ktory ak maju moznost partnera podvedu, aj ked ho vidia kazdy den, a zase ini su verni, aj ked sa s partnerom nevidia tyzdne...
ja mam 33km - ale 33km alebo 100km ? aky je rozdiel? (ked neberiem napr cenu cestovneho) ide o to ze cez tyzden sa nevydime zato si vikendy stravene spolu vychutnavame o to viac v kazdom pripade ked si vezmem kolko mam cez tyzden prace niekedy tak by som sa jej koniec koncov nestihal venovat... podla mna moze vztah na dialku fungovat reps moj tak funguje - len radim zaobstarat si volanie zadarmo aspon urcita kompenzacia dialky
Ja si myslim ze sa daju v péohode zvladnut ale musite sa stretavat aspon 3-4 krat do mesiaca minimalne.Ja mam tiez priatela aje dokonca z ciech vidime sa kazdy vikend cez prazdniny volem si a myslim ze je to niekedy lepše ako ked by som mala mat niekoho od tialto..TAkze ja si myslim ze aj vztah na dialku ma sancu vydrzat ako napisala @mizoyka všetko sa da ked sa chce
Vztah na dialku nemoze "normalne" fungovat. Nie je to ani vztah ako klasicky vztah, pretoze sa nemozete vidiet kedy chcete, musite sa stale obmedzovat, vas rok a pol co ste spolu je akoby 3 mesiace spolu co je clovek v normalnom nedialkovom vztahu, takze z tohto pohladu strata casu a vlastne po 6 rokoch zistis, ze k sebe nepasujete, lebo sa nepoznate tak dobre a je to akoby ekvivalent dvoch rokov normalneho vztahu, lebos a nevidite povedzme kazdy den co je pre mna zakladom praveho pevneho krasneho normalneho vztahu!
harleystorm tak ja si zase myslim, ze tvoj nazor na to moze byt pravdivy, ale nie uplne, lebo ked som mala vztah s jednym chalanom, ktory bol odomna ani na 1km, tak nam to skrachovalo behom mesiaca, pretoze sme nemali co spolu robit, sme sa nemali o com rozpravat, a jednoducho ja potrebujem nejake to dobrodruzstvo s mojim priatelom prezivat a premna je tym dobrodruzstvom ta dialka, ktoru musime prekonat.
@mm47 ved preto to hovorim, lebo z par diskusii tvoj nazor poznam... A suhlasim, ze vela chalanov ale aj vela dievcat si tu doveru nezasluzi... ale su aj taki, ktori si ju zasluzia
myslím si, že to nie je pre každého. vzťah na diaľku. musí to byť ozajstná láska aby to vydržalo. musí tam byť ozajstná ochota udržať si toho druhého. a nehorázna dávka dôvery z oboch strán. (pozor! nemýliť si dôveru s naivitou.)
som vo vzťahu presne ako ty (ja zo stredného Slovenska, on z Východu). sme spolu pol roka teraz (plus kus mesiaca). nuž a naviac to máme sťažené tým, že chodím na výšku do Čiech. ale zatiaľ som veľmi, veľmi spokojná.
kamarátka je osem rokov v takomto vzťahu (kvôli škole). takže určite na takýchto vzťahoch bude niečo. len treba nájsť ľudí, ktorí do toho ozaj idú s láskou.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
68 komentov
@marry 1992
ak mate dost penazi na listky na dopravu, no problem
Vela chalanov si doveru ani nezasluzi , takisto vela bab
byvam na intraku a viem,vidim co tam robia "zadane" baby/zeny...a nielen tam ale aj trebarz na festivaloch a my im akoze mame doverovat? (skusenosti mam z prvej ruky takze...
Ale myslím si ,že je to také, čudné, ale záleží dosť na povahe človeka, či dokáže byť takto aj verný.... Ja by som to prote takto nechcela
ano .. ak doverujes, tak preco nie.. otazne je ci je ta dovera spravna alebo ako..
treba si najst partnera ktoremu veris a vies ze to nespravi a ptom sa da prekonat vela..
ak nedoverujes ci sa bojis ci nviem co.. je to na zamyslenie..
Môj brat mal priateľku na opačnej strane slovenska.
Môžete si stále písať, volať, cestovať za sebou...a môže to byť aj príjemnejšie ako byť stále s niekym v kontakte a ten druhý ťa v kuse otravuje...takto sa dá využiť len voľný čas. Stretnúť sa a byť radi že ste spolu, vychutnať si to...po týždni napríklad.
No je tam aj ten problém diaľky...ťažko je to udržateľné ak to nie je silné puto..nie je ľahké to udržať, ak majú pocit tej vzdialenej lásky..keď sa potrebujú častejšie pri sebe...
držalo to viacej ako rok,skončilo to
existujú a fungujú vzťahy na diaľku ale len určitú dobu!
Ale teraz... áno, je to z veľkej časti mučenie a závisí to od množstva vecí, ale... áno. Určite tam niaka šanca je.
@jaro1991 ANo som presvedceny , ja som znami nazormi na baby , na 95% z nich tak sa necuduj
A mimochodom vela chalanov si tu doveru o ktrej si hovoril ani nezasluzi
filip
som vo vzťahu presne ako ty (ja zo stredného Slovenska, on z Východu). sme spolu pol roka teraz (plus kus mesiaca). nuž a naviac to máme sťažené tým, že chodím na výšku do Čiech. ale zatiaľ som veľmi, veľmi spokojná.
kamarátka je osem rokov v takomto vzťahu (kvôli škole). takže určite na takýchto vzťahoch bude niečo. len treba nájsť ľudí, ktorí do toho ozaj idú s láskou.