Neviem čo ďalej. Môj problém je ten, že mám vyše 2 ročný vzťah a už sa všetko dobré v ňou dlhšiu dobu kazí. Hmm je to nadlho takže komu sa to nechce čítať nemusí.
Budem sa to snažiť zhrnúť čo najviac. Začnem od začiatku asi pred 2 rokmi sme s
nezalezi na tom, ci je podla NAS nacase to ukoncit. ono babam skace nalada casto, skuskove to este znasobi, tazko sa da hovorit, pokial vidime pohlad len jednej strany.
ale ty si ten, kto hovori, ze ti ublizuje. a to spravanie mi nepride vobec ok (aj ked hovorim, nepoznam jej verziu), cize pokial ti to prekaza, tak to skonci.
ani ja si nemyslim, ze takto by sa spraval milujuci clovek
@hoperpohroma Tak z jej pohľadu som niekedy sviňa i keď ja jej naozaj nijako neubližujem. Vždy som stál pri nej, vždy som ju podporoval keď ju niečo trápilo sa mi mohla vyplakať na ramene a stále som jej vravel, že všetko zvládne a všetko bude dobre (od maturity, rodinnych problemov, prijmačiek, skušiek) vždy keď sa trápila šla za mnou a dokonca pred týždňom mi povie že nikdy som jej nebol oporou? pritom vždy som stál pri nej, vždy som bol ten čo ju pomojkal, proste snažil som sa byť ideálnym partnerom. Zlé vlastnosti asi nemám. Nikdy som jej nijako neubližoval a úprimne môžem povedať, že veľa báb jej závidelo to aký som k nej, lebo k dievčatám sa viem dobre správať a hlavne viem rozveseliť v horších časoch. ale aspoň som sa vykecal a som spokojnejší teraz
neviem, podla mňa keď sú dvaja ľudia dlho spolu tak to väčšinou tak dopadne.. a navyše keď jeden nemá vybitú agresivitu.. a ešte k tomu keď spolu bývate..
ja to mám tak teraz s mamou keď bývame len dve, to sa ide človek povraždiť
už sa správate ako manželia po neviemkoľkých rokoch
a skúste si to nejako vyrozprávať, pokús sa jej povedať, že ti to vadí a možno že si to uvedomí alebo možno že by vám pomohlo, keby ste spolu neboli stále..
@zelinka no šak to hej to je asi problém. Lenže už nie sme často spolu. Spolu sme možno 3 dni do týždňa. Minulý týždeň som s ňou nebol vôbec, lebo som bol preč odcestovaný. Ale tak ťažko povedať čo by pomohlo ja, už moc neverím na nápravu a každý s kým som sa o tom rozprával povedal že to mám skončiť.
@rocafella z toho popisu mi prides ako fajn chalan.
len muzi casto robia chyby, ktorych si nie su ani vedomi.
ale tym nechcem povedat, ze to ospravedlnuje jej spravanie.
mne sa uz stalo, ze som priatela v amoku poslala do p, ale priamo jeho (by) som nikdy nijakym vulgarizmom neadresovala. a nechcela by som partnerku, ktora by to robila, pride mi to podobne neospravedlnitelne, ako fyzicke nasilie - kedze aj toto je utok, len verbalny. je len na tebe, ci v takom vztahu chces byt. ja hovorim nie, ale na konci sa aj tak rozhodnes ty.
ja len to, ze muzi casto nerozumeju zenam. za to, ze si myslis, ze sa spravas idealne, neznamena, ze to tak naozaj je.
Hrabe jej z toho že spolu bývate, pravdepodobne s tebou nechce mať trvalý vzťah a bojí sa zodpovednosti ... a je tiež dosť možné to, že má niekoho iného ale bojí sa ti to povedať a z toho jej prepína. Nezvláda psych.tlaky. Chová sa ako primadona .
To kurča ma zabilo .. nemá rodinu v Prievidzi ? Lebo mi to pripomenulo Meliška dosť...daj si bacha keď ti povie "Na nedelu sa spraví paprika! Áno! Na nedelu sa spraví... Dnes sa spravia krky, jenny a kolenka s hríbama"
Podľa mňa by si jej mal vážne a na príkladoch, aké si napísal tuto, ukázať, ako sa správa. Nechcem sa jej zastávať, ale jedna z možností je, že si neuvedomuje, že takýmito nadávkami ti ubližuje, že to len blbo formuluje, a pritom to možno tak nemyslí. Priamo jej ukázať pohľad z tvojej strany. Ako hovoríš, že si jej až na dve výnimky nikdy hrubo nepovedal, a nie je to od nej pekné. A možno by vám aj prospelo, keby ste chvíľu nebývali spolu (aj keď teraz zjavne nebývate, ale neviem ako dlho to už je). A...pokiaľ nič z toho nepomôže, tak tomu asi niet pomoci...
tak mladí ľudia sa spolu k sebe nasťahujú po roku chodenia... to, že sa hádate, by bola normálka, ale toto je trochu moc
skončíš to asi tak či tak, ALE na tvojom mieste by som jej potom ešte povedal, že prečo to končíš, že sa správa ako prijebaná, možno sa trochu uvedomí a pomôže jej to do budúcnosti
Nemusíš si to zas brať tak osobne... Mám úplne rovnakú povahu ako ona Naserie ma dačo vyzjapem to danej osobe, vynadám do všetkých možných aj nemožných vecí/tvorov avšak nemyslím to tak a tých ľudí fakt zbožňujem...
fuha, aj ja viem obcas povedat nieco co asi zaboli, ale taketo nadavky osobe ktoru lubis? asi je to trosku divne, nie? mna by to velmi urazalo a trapilo, a teda ak hovoris ze sa to opakuje, tak uz by som asi sla kade lahsie.
ale pricin moze byt vela, mozno by stacilo zistit co je vo veci a prestala by sa takto spravat. lenze to my tu na fore nevydedukujeme.
@demoniqangel Vieš koľko sme sa bavili na túto tému s ňou? Dlho som jej omieľal nech mi nenadáva za blbosti, proste že sa mi to zle počúva a to čo som sem napísal jej stále hovorím ,že nech si uvedomí aká je. Ona si to aj uvedomí ale pár dní a všetko je po starom. To už sú v cyklusoch tie hádky pravidelné jak menštruácia. Ako ona si to asi nevie uvedomiť lebo aj včera mi napíše litánie, že si uvedomila aká je, že ma nechce stratiť že nikoho takého už nenájde, a chce aby sme boli šťastný a dnes keď s ňou volám za to že neviem dnes prísť mi povie len tak sa poser a zloží telefón? potom si asi s*re do huby strašne.
asi ťa moc miluje a nechce ťa stratiť a zároveň si to neváži, to je v každom vzťahu normálne, časom to opadne, hádky predsa patria do vzťahu, ona je asi precitlivená z niečoho, čo ju trápi a keď ti niečo neuzná, tak ju to rozoštve, mali by ste sa skúsiť porozprávať a keď to pojde takto ďalej, dlho, tak už asi jedine rozchod alebo len pauza. A nie si dement, lebo keby si jej povedal niečo, tak by vznikla zbytočná hádka, áno aj hádky tam patria, ale je lepšie sa im vyhnúť
Najviac čo ma na tom sere je to, že ona si neuvedomuje to ako sa správa ako teraz mi píše, že preto mi napísala poser sa a zložila telefón lebo sa tešila veľmi, že prídem dnes a je sklamaná že až zajtra prídem ako super ospravedlnenie ani prepáč nič takže keď sa niečo nepodarí tak má automaticky právo sa správať jak sviňa ? ne aby sa tešila že zajtra budem s ňou
najprv som rozhorčená z prvej časti @14 komentu (ľudia sa občas tu urážajú za to, že keď sa reaguje na ich koment, označí sa len číslo, tak dám pre istotu aj meno @jimmycrow ).. ja to raz nepochopím, ako muži všetko (okej, nie všetko, ale často to počúvam) hádžu na pms alebo krámy.. ved v čase pred tým, ako ich dostanem, sa správam normálne, lebo ich mám nepravidelné kusok a teda ani neviem, že je to obdobie pred tým.. a keď ich už dostanem, tak mi je akurát tak zle, že sa mi nechce ani rozprávať, nie ešte ziapať po niekom tak prečo sa to tak vždy hovorí?!
a pôvodne som si to tu chcela všetko len prečítať a nevyjadriť sa, ale keď už píšem, tak by bolo blbé, keby sa nevyjadrím k pôvodnej téme..
stotožňujem sa s tým, čo je tu niekde v reakciách, že občas aj ja poviem niečo, čo zabolí.. keď sa hádame hlavne, tak viem, ako zraniť toho druhého (slovami pravdaže a niekedy to aj urobím, no potom mi to je veľmi ľúto.. ale nikdy v živote by som nikomu nenadávala, ani niekomu, koho by som neznášala, nie ešte svojmu frajerovi..
Inak myslím, že ty máš vcelku jasno v tom, že čo robiť, len ona ťa nejako prehovára a ty preto váhaš.. Tak buď by sa ona musela nad sebou zamyslieť a zmeniť sa kusok, alebo sa s ňou rozídeš. Inak sa asi ani poradiť nedá
Nikto ti tu objektívne neporadí pretože si napísal problém len z tvojho uhla pohľadu, nemôžeme vedieť, či si naozaj nespravil niečo, čo ju mohlo vytočiť, pretože buďme úprimní- vy chlapi si často neuvedomujete veci čo stvárate a robíte zo seba najväčších dobrákov a chúďatká ktoré trpia kvôli nepochopiteľným hysterickým stavom priateliek...
akože jasné že v každom vzťahu sa objavia nedorozumenia a hádky.. ale nikdy by som svojej polovičke nevinadala do pohlaných orgánov a ani nič podobne ostré.... a za takúto blbosť už určite nie... tiež som občas dosť náladová...ale to som radšej ticho a snažím sa ukludniť.... alebo si povieme každa svoje ale toto čo ona tebe robí je fakt prehnané.... určite sa porozpravajte a povedz jej všetko čo ti vadí...ale s tým že nech sa hned zato neurazí.... lebo ty len chceš aby sa to zlepšilo...ak sa jej ale nepači tak fakt to asi ukončiť.... no v prvom rade to ešte treba skusiť zachraniť. si myslím
@klaudiqaaa Ano povieš, že z môjho uhla pohľadu. Tak napr. vtedy keď mi za kurča vyp*čovala na to nemala absolútne žiadny dôvod. Tak úprimne deň predtým bol fajn sme si spravili pekný deň, došli domov najedlili, sprcha potom dobrý sex a zaspali sme pri telke. Ráno sa zobudím ona v kuchyni a ide akurát von a pýta sa ma na to kurča a zbytok vieš. Tak ťažko som mohol niečo zlé spraviť predtým Tomu nechápem jeden deň pohoda druhý zrazu o 180 stupňov otočený.
akokoľvek by som bola nasratá, rozčúlená, mohla by som mať desať skúškových, PMS, a čojaviem čo v živote by som si svoju zlosť nevybíjala na frajerovi a hentak hrubo mu nenadávala, ešte k tomu za nič.
keby mi on hentak nadával asi by som sa ale poriadne odula a nebavila si sa s ním, a nechala ho vyžrať si to, tak skús niečo podobné, možno si potom uvedomí, že nadávať milovanej osobe to sa nerobí.
určite si sadnite, porozprávajte sa a hlavne jej jasne povedz čo ti vadí..
a to či sa máš rozísť tak to neviem, to musíš tak cítiť ty a určite sa neriaď nejakými radami, ak máš pocit že ju stále ľúbiš a dalo by sa to nejako napraviť, aj keď len po kúskoch, tak to určite skús.
nechápem prečo je dnes v móde každý problém riešiť rozchodom.
No a u každej inak, moja je tiež v pohode pred krámami, možno trochu prítulnejšia, ale počul som aj o hysterkách čo nemôžu pms pomaly prežiť. Takže tak
@overexcitedgirl tak to si asi svetlá výnimka, to s tým PMS myslím.
Ja som pred krámami hnusná ku každému okrem frajera, proste ja neviem prečo, všetci mi lezú na nervy, nemám na nich moc náladu aj na spolubývajúcu som niekedy vážne hnusná, chvalabohu všetci vedia že to len budem mať krámy
no akozeeee mi napadlo, ze mozno to nebol dobry sex pre nu ale tak, ked vidis, ze ma sposoby mimo tvoju uroven a neznasas to, tak hociaky by bol problem, tato prekazka tu vzdy bude neprekonana, ked je ona taka...povedz jej to narovinu a pockaj, kym to spravi zase a potom jej to zosumarizuj, ze porusila pravidlo, tak koniec a budes mat spravodlivy pokoj
no ja som sa tiež po čase začala s priateľom vadiť za maličkosti, ale aj za väčšie dôvody..asi je to prirodzená súčasť vzťahu..a ak ste boli často spolu tak možno dostala ponorkovú chorobu..a možno si jej povedal/spravil niečo o čom ani netušíš, že ju mohlo nahnevať..neviem prečo sa k tebe takto chová..skús sa s ňou o tom všetkom porozprávať
myslím si o tom,že keď si dvaja ľudia začnú vo vzťahu nadávať ,že to je začiatok konca a že by si spravil sám sebe veľkú službu keby si to ukončil a šiel. a to také ako sa ona zmení a ako to dobre bude nemá význam počúvať ,lebo zmení..na tri dni .
@rocafella úplne mi to pripomína môj vzťah ,tiež je milý a ja hnusná aspoň on by to tak povedal ,ale poviem ti ženy sú vnímavejšie a všetko si berú k srdcu možno niekedy si ani nevšimneš čo robíš ,ale ona áno a potom sa čuduješ prečo sú tie výbuchy ,to isté riešime aj my a už som z toho na nervy ,ešte že tý kamaráti ostali ,pri ných sa dá zabudnúť a odreagovať
ano si dement lebo si nechas takto srat na hlavu..ja by som taketo nieco toleroval raz..druhykrat uz nie..ale zaujalo ma..v akych jednotkach udavate mnozstvo kuracieho masa?
Proste ženy ale "Nezožerem ti to ty kokot jeden vyjebaný, zozereš si to sám, je ti to jasné?". ma zabilo Mi to pripomenulo ako jedna kríza čo sme prekonali eskalovala kvôli Bedliam v leču
Varenie je celkovo citlivá téma Mám rád niektoré veci podľa seba a potom sa štve že jej nedôverujem
No, máš na krku malého hitlera, ktorý prišiel na to, že sa s tebou môže hrať a tak bude zachádzať až do krajností, lebo ju baví sa na teba pozerať, ako to všetko znesieš.
Človek, ktorý miluje sa takto nespráva, ja mám skôr dojem, že je s Tebou už len zo zvyku, ale sa bojí toho byť zase sama a tak si svoju frustráciu vybíja na tebe.
tak v prvom rade ide celkovo o jej vyjadrovanie. ona sa tak možno bežne s niekym rozpráva a ty nie. proste sú ludia, u ktorých je každé druhé slovo vulgarizmus. ona to možno vôbec tak nevníma. to si musíš ty určiť, či to budeš tolerovať alebo nie. ja napríklad by som netolerovala ani keby na mňa partner zvýšil hlas nie to mi ešte nadával. a podla mňa si len príliš dobrý a ona si už na to zvykla a necení si to. nájdi si takú, ktorá to ocení a takých dievčat je naozaj dosť
to je zo včera v súdnej sieni, čo mu manželka robila toto isté 24 rokov, no tá ho aj mlátila...
rozhodne je tvoja priatelka výbušnejšia povaha a chýba jej empatia, jednoducho povedané musí byť po jej a pokial nieje len ju to ešte viac rozzúri... tu pomôže nechať ju, buď si uvedomí a ozve sa (čo aj urobila) to znamená že jej chýbaš, no jej povaha nepustí... mal by sa sňou porozprávať odborník... ten jedinný by jej to vedel vysvetliť tak aby pochopila...
Ďakujem veľmi pekne za vaše rady a názory Ste super a na počudovanie som tu nevidel ani jeden od veci komentár, čo ma potešilo. Dúfam, že sa mi s tým podarí vysporiadať tak držte mi palce
Ak ťa miluje a nechce aby ste sa k sebe tak správali, tak by si mala uvedomiť čo vypúšťa z úst.Myslím si,že by nemala nadávať človeku, ktorého tak nesmierne miluje.Mne keby priateľ nadal už len do kráv tak by som si to nenechala!
A prepáč, ale mali by ste mať vzájomný rešpekt medzi sebou.Toto rešpekt rozhodne nie je.Obidvaja sa nad tým zamyslite (hlavne ona).Sadnite si nad vínom a s chladnou hlavou to vyriešte..
Aj ja som taká napríklad to čo si písal, že sa naštvala, že neprídeš za ňou dnes.. Tak ja tiež som taká, keď sa tešíím tešíím na frajera a zrazu mi povie, že nemôže.Snažím sa to pochopiť, ale dobrú chvíľu ma to štve a občas poviem aj niečo, čo nechcem. Proste také menšie sklamanie. Ale každopádne sa s ňou porozprávať a fakt možno to inak vníma, možno to ako si sa jej opýtal na to kurča, možno tón alebo sposob akým si to povedal ju vytočilo a preto to tak povedala, my ženy sa proste vieme nasrať za úúúplne banálne veci pre mužov, ale neobraňujem ju nadávať frajerovi, že je "kok*t vyj*bany", ale podľa mňa ťa ľúbi no, len je taká, že chce aby bolo stále po jej, možno je rozmaznaná alebo ako to povedať.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
ale ty si ten, kto hovori, ze ti ublizuje. a to spravanie mi nepride vobec ok (aj ked hovorim, nepoznam jej verziu), cize pokial ti to prekaza, tak to skonci.
ani ja si nemyslim, ze takto by sa spraval milujuci clovek
Inak s tým kurčaťom ma to pobavilo.
A ona je trošku divná. Trošku dosť divná. A ty si pridobrý.
ja toto mojmu hovorim bezne
ja to mám tak teraz s mamou keď bývame len dve, to sa ide človek povraždiť
a skúste si to nejako vyrozprávať, pokús sa jej povedať, že ti to vadí a možno že si to uvedomí alebo možno že by vám pomohlo, keby ste spolu neboli stále..
Začni si vážiť sám seba a nechaj ju tak, možno si potom uvedomí, čo stratila. Btw. nabudúce do vzťahu nedávaj všetko
len muzi casto robia chyby, ktorych si nie su ani vedomi.
ale tym nechcem povedat, ze to ospravedlnuje jej spravanie.
mne sa uz stalo, ze som priatela v amoku poslala do p, ale priamo jeho (by) som nikdy nijakym vulgarizmom neadresovala. a nechcela by som partnerku, ktora by to robila, pride mi to podobne neospravedlnitelne, ako fyzicke nasilie - kedze aj toto je utok, len verbalny. je len na tebe, ci v takom vztahu chces byt. ja hovorim nie, ale na konci sa aj tak rozhodnes ty.
ja len to, ze muzi casto nerozumeju zenam. za to, ze si myslis, ze sa spravas idealne, neznamena, ze to tak naozaj je.
ale z popisu? nezasluzi si ta.
To kurča ma zabilo .. nemá rodinu v Prievidzi ? Lebo mi to pripomenulo Meliška dosť...daj si bacha keď ti povie "Na nedelu sa spraví paprika! Áno! Na nedelu sa spraví... Dnes sa spravia krky, jenny a kolenka s hríbama"
skončíš to asi tak či tak, ALE na tvojom mieste by som jej potom ešte povedal, že prečo to končíš, že sa správa ako prijebaná, možno sa trochu uvedomí a pomôže jej to do budúcnosti
ale pricin moze byt vela, mozno by stacilo zistit co je vo veci a prestala by sa takto spravat. lenze to my tu na fore nevydedukujeme.
Neviem či si ťa vôbec zaslúži, ale povedz jej, nech si dáte pauzu na dva týždne. Potom sa rozhodni. Držím paľčuchy!
a pôvodne som si to tu chcela všetko len prečítať a nevyjadriť sa, ale keď už píšem, tak by bolo blbé, keby sa nevyjadrím k pôvodnej téme..
stotožňujem sa s tým, čo je tu niekde v reakciách, že občas aj ja poviem niečo, čo zabolí.. keď sa hádame hlavne, tak viem, ako zraniť toho druhého (slovami pravdaže a niekedy to aj urobím, no potom mi to je veľmi ľúto.. ale nikdy v živote by som nikomu nenadávala, ani niekomu, koho by som neznášala, nie ešte svojmu frajerovi..
Inak myslím, že ty máš vcelku jasno v tom, že čo robiť, len ona ťa nejako prehovára a ty preto váhaš.. Tak buď by sa ona musela nad sebou zamyslieť a zmeniť sa kusok, alebo sa s ňou rozídeš. Inak sa asi ani poradiť nedá
a spravil by som to s hociktorou, ktora by sa ku mne tak chovala
keby mi on hentak nadával asi by som sa ale poriadne odula a nebavila si sa s ním, a nechala ho vyžrať si to, tak skús niečo podobné, možno si potom uvedomí, že nadávať milovanej osobe to sa nerobí.
určite si sadnite, porozprávajte sa a hlavne jej jasne povedz čo ti vadí..
a to či sa máš rozísť tak to neviem, to musíš tak cítiť ty a určite sa neriaď nejakými radami, ak máš pocit že ju stále ľúbiš a dalo by sa to nejako napraviť, aj keď len po kúskoch, tak to určite skús.
nechápem prečo je dnes v móde každý problém riešiť rozchodom.
No a u každej inak, moja je tiež v pohode pred krámami, možno trochu prítulnejšia, ale počul som aj o hysterkách čo nemôžu pms pomaly prežiť. Takže tak
Ja som pred krámami hnusná ku každému okrem frajera, proste ja neviem prečo, všetci mi lezú na nervy, nemám na nich moc náladu aj na spolubývajúcu som niekedy vážne hnusná, chvalabohu všetci vedia že to len budem mať krámy
nechápem prečo sa pýtaš o radu keď už si rozhodnutý to s ňou končiť.
tá ženská si ťa neváži, a áno, si dement že si takto nechávaš srať na hlavu
Varenie je celkovo citlivá téma Mám rád niektoré veci podľa seba a potom sa štve že jej nedôverujem
Ja len tak offtopic spomínam
Človek, ktorý miluje sa takto nespráva, ja mám skôr dojem, že je s Tebou už len zo zvyku, ale sa bojí toho byť zase sama a tak si svoju frustráciu vybíja na tebe.
tak v prvom rade ide celkovo o jej vyjadrovanie. ona sa tak možno bežne s niekym rozpráva a ty nie. proste sú ludia, u ktorých je každé druhé slovo vulgarizmus. ona to možno vôbec tak nevníma. to si musíš ty určiť, či to budeš tolerovať alebo nie. ja napríklad by som netolerovala ani keby na mňa partner zvýšil hlas nie to mi ešte nadával. a podla mňa si len príliš dobrý a ona si už na to zvykla a necení si to. nájdi si takú, ktorá to ocení a takých dievčat je naozaj dosť
rozhodne je tvoja priatelka výbušnejšia povaha a chýba jej empatia, jednoducho povedané musí byť po jej a pokial nieje len ju to ešte viac rozzúri... tu pomôže nechať ju, buď si uvedomí a ozve sa (čo aj urobila) to znamená že jej chýbaš, no jej povaha nepustí... mal by sa sňou porozprávať odborník... ten jedinný by jej to vedel vysvetliť tak aby pochopila...
nenavidim take typy ludi co sa za vsetko nastvu
A prepáč, ale mali by ste mať vzájomný rešpekt medzi sebou.Toto rešpekt rozhodne nie je.Obidvaja sa nad tým zamyslite (hlavne ona).Sadnite si nad vínom a s chladnou hlavou to vyriešte..
ako ti uz napisali, si na nu pridobry..
skus jej to nejako vysvetlit nech to sama pochopi lebo inac sa nezmeni.. a ci to ukoncit.. to musis vediet sam
ale inak hej, necháš si od nej riadne skákať po hlave...
A povedala ti to aj osobne? že to chce dobre a pod? ospravedlnila sa ti aj do očí alebo len formou sms-iek a telefonátov?
Ja osobne dobre viem aké to je nevedieť čo v takýchto chvíľach robiť..opustiť milovanú osobu či nie..?
Ide hlavne o to, ako to cítiš ty... toto je tvoja verzia, ona by to mohla podať inak. Toto je vec na vás súkromný život a tvoje rozhodnutie.
Mne samej by došlo odo mňa dosť nepekné keby ti napíšem že ju nechaj, keď ju ľúbiš.
No jedno ti poradím isto..nenechaj si tak skákať po hlave. Ja som si nechala a dosť som na to doplatila.