Čo treba vedieť pri prechode z androidu na jabĺčko?
Ide o to, že začínam poškulovať po iphonoch, kedže mám 1,5 roka Huawei Ascend G620S a nejak začína byť viac a viac pomalejší, každú chvíľu sa sekne a píše mi ,,táto aplikácia momentálne neodpovedá..." nemôžem nič stiahnuť............1. kome
kedže vnútorná pamäť je 8GB ale použiteľných je len 4GB, takže mi každú chvíľu vypisuje, že treba nejakú aplikáciu aktualizovať a ja mám smolu, kedže na to nemám pamäť, maily mi tiež často nechce zobraziť, lebo malá pamäť, to že tam mám 32GB kartu, môj mobil nezaujíma sú tam akurát fotky, videá, hudba a zopár aplikácií čo išli presunúť... a otázka znie že videla som nejaké video na presun aplikácií z androidu do iphonu cez bluetooth, fakt to tak funguje? či sú tam nejaké zádrhely?
1. iphone nepodporuje prenos dat cez bluetooth
2. aplikacie urcene pre android nepojdu na iphone (a naopak) aj ked je jedna a ta ista aplikacia pre oba systemy.
nenapisala si jaky iphone ale. 16gb bude malo urcite malo kedze nepodporuje pamatovky.
co ti brani v tom trocha ten huawei precistit alebo rovno hodit do tovarenskych nastaveni? pojde zase jak novy
co tam tolko toho mas ked ti nestaci 8gb pamat na aplikacie? mam jeden tablet kde je tolko pamate a mam tam vsetky aplikacie ktore potrebujem a neni ich malo plus nejake hry a este mam nieco cez giga volnej pamate. mozno by stacilo len pustit nejaky master cleaner
super, mne neodoslalo koment a ja tu čakám na @kosmiklove tvoju odpoveď
Ja som asi naivná, myslela som, že keď si kúpim iphone, tak zrazu bude všetko fungovať ako po masle a nebudem musieť stále na niečo čakať alebo premazávať v mobil
To si mám akože teraz vygúgliť, že ktoré aplikácie vytvorili aj pre android aj pre ios? A aj tak si ich nanovo stiahnuť potom? Nedajú sa presunúť? Ak som správne pochopila, tak SR kartu tam nestrčí, takže všetko čo mám na karte môžem len presunúť do pc?
Pokukovala som po 5S alebo po SE ... no tak teda 64GB pre istotu no, keď je 16 málo
čo mi bráni prečistiť ten Huawei? že sa bojím? A neviem to? Proste čo všetko mi ten mobil prečistí? Ako vie, že čo môže a čo nemôže vymazať nejaký cleaner? A továrenské nastavenia ešte nemám všetky data z mobilu v pc, takže to riskovať nebudem
Ja neviem čoho je tam toľko, proste dám ukázať aplikácie čo sú v telefone a dokopy to nedáva tie 4GB ktoré zostanu v mobile pre mna potom ako si mobil zoberie 4GB na svoje fungovanie... väčšinu aplikácií mám na SD karte, ale aj tak je to málo :/ ja tam mám 2 hry, zvyšné som musela vymazať, zaberali vevľa miesta
co treba vediet? iphone je, co sa tyka vydrze, imho spolahlivejsi. proste 2 rocny android bude pomala sracka a iphone bude este pouzitelny, to hovorim z toho, co som videla irl. iphone je jednoducho lepsie optimalizovany, lebo ios nie je univerzalny os, narozdiel od androidu, ktory ma bezat vsade, ale nebezi dobre skoro nikde. asi by som si pockala, nez vyjde 7 a 6tky budu lacnejsie
a komu do riti by nestacilo 16GB internej pamate.....
@alysia cleaner ti vyčistí nepotrebné veci v mobile, fotiek, videí a hudby sa ani nedotkne (maximálne ťa upozorní ak sú nejaké duplicitné), už som to písala v inom fóre - časť každej appky musí zostať v internej pamäti pre správne fungovanie. Najviac miesta zaberá facebook (skús si pozrieť napr. facebook lite je oveľa menší) a keď sa pýtaš také veci či sa dajú medzi systémami presúvať appky a podobne neviem či je jabko pre teba nechcem ťa samozrejme uraziť. ja by som na tvojom mieste kúpila nový andriod s väčšou internou pamäťou
@myschka@anamor hej lenze ona 8gb v telefone + 32gb pamatovku. aby sa potom necudovala preco sa jej to do iphone vsetko nezmesti
@Alysia tiez je to len operacny system akurat lepsie vyladeny. pamat mozes zaplnit aj tam. neviem ci zrovna vygooglit vacsina aplikacii je aj na iphone. neviem co vsetko pouzivas. no pamatove karty nema. takze ta 32gb co mas ti bude na hovno takze ano len do pc. alebo do cloudu. a ano vsetko budes musiet instalovat nanovo. nic sa neda presunut. to je uplne iny OS
pisal som v noci koment ale nepridalo ho , aplikacia ,, move to ios,, tusim tak sa to vola to vyriesi...
pouzil som ju a kontakty, smsky, fotky, videa a aplikacie mi prekopirovalo .. samozrejme ios musi mat tie iste appky ako android (vacsinou ma) ... cizeja som priblem nevidel v nicom... presun trval asi 10 minut a vsetko ok ... malo by ti stavit aj 16 gb mobil, ja som si pre istotu kupil 64 gb kvoli tomu ze aj system nieco zabera a ked budem fotit a natacat tak ci tak pamat idedole
@melancholik vidis ani ma nenapadlo ze taketo nieco moze byt v kazdom pripade to ale len nainstaluje ios verziu. nepresunie to android appku. v kazdom pripade jej by to ale mohlo dost ulahcit prechod
@kosmiklove ono to naozaj dosť ulahči prechod a myslim si že toto je jedina možnosť kedy funguje blutut prepojenie android iphone pri prechode ...
mna to potešilo nemusel som nič nahadzovať ... a appku ti asi ťažko prehodi ..ako ti ma do systemu ios prehodiť aplikaciu v jave ? to je nezmysel D samozrejme že len vezme informacu o aplikacii a stiahne ti iosacku
@melancholik ja si pomaly zvykam na samsung. uz sa mi ten zahnuty display ani nezda taky uzasny. fotak foti o poznanie horsie ale aspon vydrz sa mi zda byt troska lepsia
@hoperpohroma No veď to práve chcem, spoľahlivejší mobil a nie mobil pri ktorom si stihnem okusovať nechty dokedy sa mi otvorí nejaká aplikácia proste pri tomto mobile čo mám 1,5 roka som skromne čakala, že mi vydrží dlhšie a nebudem ho chcieť tak skoro meniť, že mi dojde trpezlivosť no :/
Tá 6ka vyzerá fajn, len neviem či až taký super mobil potrebujem
Ja neviem či stačí 16GB preto sa pýtam proste ak to zase dopadne hentak, že 8GB si mobil rozdelí pre seba 4 GB a mne zostane 4, tak aby som vedela koľko mi reálne zostane z tých 16GB @myschka@anamor dobre vediet som rada, že netreba až tak ten 64GB kedže je drahší no @vlcica1989 otázka je ako to teraz stiahnem aby som si ten mobil prečistila kedže mi to furt hlási, že plná pamäť facebook sa mi zdá, že som minule vymazala a miesto toho tam mám čosi iného, že to ani nemám po slovensky ten FB ja sa len pýtam, a zvažujem možnosti neurážam sa, len som zvedavá ako to teda je aby som sa dopredu vyvarovala nejakých vecí, kebyže dopredu viem, že sa hento stane s tou pamäťou, tak ani neberiem taký mobil s 8GB a nájdem niečo iné ako Huawei. Nezačne mi ale nový Android zase ísť napiču po 2 rokoch? @kosmiklove lenže ja mám zabratých 4GB v mobile aplikáciami a asi 10GB z tej 32GB karty fotkami, videami, filmami, takže nevyužávam celú SD kartu
Lepšie vyladený systém by sa mi zišiel, kedže ja nie som moc trpezlivý človek Tak len tak zbežne čo používam: ,,Pocket, OneNote, Moldiv, Tatrabanka, Ceska sporitelna, HSBC, Transferwise, Word, asi 3 hry, MX Playes, Oxford Map, Document Wiever, Adobe ..., asi 4 aplikácie na učenie jazykov, Whatsapp, Facebook, Messenger
takže ak to správne chápem, ak mám nejaké údaje napr v aplikácií One note, tak sa mi nepresunú tie údaje do iphonu? ak si tam stiahnem one note? Alebo nejako presuniem z jedneho mobilu do druheho
@alysia no one note sa synchronizuje s onedrive takze poznamky by mali ostat. mx player myslim ze neni na ios. tam je prehravanie filmov troska inak riesene
nj android je svina ja mam 100 rocny SE a uz je uplne v pici nic nejde spustit poriadne musim vybrat baterku aj tri krat denne a simku som si musel dat do starej nokie lebo tu mi neslo uz ani poslat sms-ky ani volat obcas no zas treba uznat ze mi 100 krat spadol a asi som sa sral do systemu viac ako bolo vhodne tiez z dovodu ze bola a aj uz navzdy bude plna pamat
@melancholik presne na takéto niečo som narážala, niečo jednoduché na presunutie dát a všetkého možného z androidu...
a koľko teda zaberá systém z tžch 16?
Mne je jedno či tá appka bude v jave alebo v niečom inom vytvorená ale aby som mohla používať aplikácie n a ktoreé som zvyknutá aspoň zopár z nich keď len zoberie informacie o aplikácií a stiahni mi iosacku tak mi to vôbec nebude vadiť
ono to vlastne s tymi appkami ani inak nejde lebo to su rozdielne systémy neviem kolko, to sice neviem viem len ze ak si neni narocny uzivatel telefonu 16 gb verzia ti postaci... mne by nepostacila lebo nerad kontrolujem zostatok miesta a nerad sa obmedzujem ... cize aplikacie mat budes a este sviznejsie budu a lepsie ako na androide @alysia
@melancholik no ja som stredne náročný užívateľ proste nemám mobil len na hodinky a budík ako niektorí ale používam ho častejšie, ale zase nepotrebujem tam mať 300 hier, ale zopár aplikácií hej
@midnight neviem no toľko ľudí má iphone a nesťažuje sa, skôr, že iný mobil by nechceli ako ak mi poradíš nejaký Android mobil, ktorý šlape a nejebe mu tak kľudne beriem tipy
myslim ze ta 16 gb verzia ti postaci... kamos ma tiez 16 a hovori ze je to fajn a da sa to zvladnut, aj toci aj foti a podobne, tiez par aplikacii atd ... neviem no, ja som sa riadil podla odbornych recenzii kde 16 gb verziu odporucali naozaj nemarocnym ludom... mne napr. az tych 64 gb pride ako priemer a podla mna to by mal byt dnes zakladnuloziska v mobiloch, no kazdy to vnima inak... ale urcite to nebude katastrofa podla mna ked si vezmes 16 @alysia
@alysia napriklad Sony Xperia Z5 alebo mensi compact. Asi aj vlajkove lode inych vyrobcov ale ja som mal vlajkove lode iba sony hlavne kvoli vodotesnosti. Inac vlajkove lode, ak nechces na nic cakat.
@melancholik zatiaľ nemám žiadny nový riešila som akosi iné veci, ale hej, tiež mi príde lepšie 64GB, čo ja viem, čo budem všetko sťahovať, tak radšej nech mám viac pamäte ako menej @kosh to máš fajn, že bemáš pocit, že na niečo čakáš... vlajkové lode sú tie veľké? či prečo sú to vlajkové lode?
@alysia ahoj, tak ako to nakoniec skoncilo? Vlajkova lod je najlepsi alebo telefon aka dana znacka aktualne ma. Ale dnes s vykonom to uz nieje take kriticke, aj nevlajkove lode bezia OK..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
1. iphone nepodporuje prenos dat cez bluetooth
2. aplikacie urcene pre android nepojdu na iphone (a naopak) aj ked je jedna a ta ista aplikacia pre oba systemy.
nenapisala si jaky iphone ale. 16gb bude malo urcite malo kedze nepodporuje pamatovky.
co ti brani v tom trocha ten huawei precistit alebo rovno hodit do tovarenskych nastaveni? pojde zase jak novy
co tam tolko toho mas ked ti nestaci 8gb pamat na aplikacie? mam jeden tablet kde je tolko pamate a mam tam vsetky aplikacie ktore potrebujem a neni ich malo plus nejake hry a este mam nieco cez giga volnej pamate. mozno by stacilo len pustit nejaky master cleaner
Ja som asi naivná, myslela som, že keď si kúpim iphone, tak zrazu bude všetko fungovať ako po masle a nebudem musieť stále na niečo čakať alebo premazávať v mobil
To si mám akože teraz vygúgliť, že ktoré aplikácie vytvorili aj pre android aj pre ios? A aj tak si ich nanovo stiahnuť potom? Nedajú sa presunúť? Ak som správne pochopila, tak SR kartu tam nestrčí, takže všetko čo mám na karte môžem len presunúť do pc?
Pokukovala som po 5S alebo po SE ... no tak teda 64GB pre istotu no, keď je 16 málo
čo mi bráni prečistiť ten Huawei? že sa bojím? A neviem to? Proste čo všetko mi ten mobil prečistí? Ako vie, že čo môže a čo nemôže vymazať nejaký cleaner? A továrenské nastavenia ešte nemám všetky data z mobilu v pc, takže to riskovať nebudem
Ja neviem čoho je tam toľko, proste dám ukázať aplikácie čo sú v telefone a dokopy to nedáva tie 4GB ktoré zostanu v mobile pre mna potom ako si mobil zoberie 4GB na svoje fungovanie... väčšinu aplikácií mám na SD karte, ale aj tak je to málo :/ ja tam mám 2 hry, zvyšné som musela vymazať, zaberali vevľa miesta
co treba vediet? iphone je, co sa tyka vydrze, imho spolahlivejsi. proste 2 rocny android bude pomala sracka a iphone bude este pouzitelny, to hovorim z toho, co som videla irl. iphone je jednoducho lepsie optimalizovany, lebo ios nie je univerzalny os, narozdiel od androidu, ktory ma bezat vsade, ale nebezi dobre skoro nikde. asi by som si pockala, nez vyjde 7 a 6tky budu lacnejsie
a komu do riti by nestacilo 16GB internej pamate.....
@Alysia tiez je to len operacny system akurat lepsie vyladeny. pamat mozes zaplnit aj tam. neviem ci zrovna vygooglit vacsina aplikacii je aj na iphone. neviem co vsetko pouzivas. no pamatove karty nema. takze ta 32gb co mas ti bude na hovno takze ano len do pc. alebo do cloudu. a ano vsetko budes musiet instalovat nanovo. nic sa neda presunut. to je uplne iny OS
pouzil som ju a kontakty, smsky, fotky, videa a aplikacie mi prekopirovalo .. samozrejme ios musi mat tie iste appky ako android (vacsinou ma) ... cizeja som priblem nevidel v nicom... presun trval asi 10 minut a vsetko ok ... malo by ti stavit aj 16 gb mobil, ja som si pre istotu kupil 64 gb kvoli tomu ze aj system nieco zabera a ked budem fotit a natacat tak ci tak pamat idedole
mna to potešilo nemusel som nič nahadzovať ... a appku ti asi ťažko prehodi ..ako ti ma do systemu ios prehodiť aplikaciu v jave ? to je nezmysel D samozrejme že len vezme informacu o aplikacii a stiahne ti iosacku
Tá 6ka vyzerá fajn, len neviem či až taký super mobil potrebujem
Ja neviem či stačí 16GB preto sa pýtam proste ak to zase dopadne hentak, že 8GB si mobil rozdelí pre seba 4 GB a mne zostane 4, tak aby som vedela koľko mi reálne zostane z tých 16GB
@myschka @anamor dobre vediet som rada, že netreba až tak ten 64GB kedže je drahší no
@vlcica1989 otázka je ako to teraz stiahnem aby som si ten mobil prečistila kedže mi to furt hlási, že plná pamäť facebook sa mi zdá, že som minule vymazala a miesto toho tam mám čosi iného, že to ani nemám po slovensky ten FB
ja sa len pýtam, a zvažujem možnosti neurážam sa, len som zvedavá ako to teda je aby som sa dopredu vyvarovala nejakých vecí, kebyže dopredu viem, že sa hento stane s tou pamäťou, tak ani neberiem taký mobil s 8GB a nájdem niečo iné ako Huawei. Nezačne mi ale nový Android zase ísť napiču po 2 rokoch?
@kosmiklove lenže ja mám zabratých 4GB v mobile aplikáciami a asi 10GB z tej 32GB karty fotkami, videami, filmami, takže nevyužávam celú SD kartu
Lepšie vyladený systém by sa mi zišiel, kedže ja nie som moc trpezlivý človek Tak len tak zbežne čo používam: ,,Pocket, OneNote, Moldiv, Tatrabanka, Ceska sporitelna, HSBC, Transferwise, Word, asi 3 hry, MX Playes, Oxford Map, Document Wiever, Adobe ..., asi 4 aplikácie na učenie jazykov, Whatsapp, Facebook, Messenger
takže ak to správne chápem, ak mám nejaké údaje napr v aplikácií One note, tak sa mi nepresunú tie údaje do iphonu? ak si tam stiahnem one note? Alebo nejako presuniem z jedneho mobilu do druheho
a koľko teda zaberá systém z tžch 16?
Mne je jedno či tá appka bude v jave alebo v niečom inom vytvorená ale aby som mohla používať aplikácie n a ktoreé som zvyknutá aspoň zopár z nich keď len zoberie informacie o aplikácií a stiahni mi iosacku tak mi to vôbec nebude vadiť
zmieriť sa s tým že platíš minimálne dvojnásobok ceny za ani nie polovicu funkcionality
@midnight neviem no toľko ľudí má iphone a nesťažuje sa, skôr, že iný mobil by nechceli ako ak mi poradíš nejaký Android mobil, ktorý šlape a nejebe mu tak kľudne beriem tipy
@kosh to máš fajn, že bemáš pocit, že na niečo čakáš... vlajkové lode sú tie veľké? či prečo sú to vlajkové lode?