Rozmýšľali ste nad nimi niekedy inak ako len že sú to zlí hnusní ľudia kt. dávajú hrozné písomky a vám sa nechce učiť apod...Máte radi nejakých?...Vidíte v nich svoje vzory?..Čo by mal mať určite dobrý učiteľ?...
Na starej škole sme mali kopu dobrých profesorov. Snažili sa nás naučiť veci, tak aby sme ich vedeli reálne využiť v živote, dalo sa s nimi dohodnúť, vedeli povtipkovať, ale vedeli nám aj naložiť shitload práce alebo pekne nás sundať slovne . A mali sme pocit, že im naozaj na nás záleží, lebo jednoducho sa snažili nám dať čo najviac či k maturite, do života a tak. Na tejto škole je to úplne inde. Učitelia netuším o čo sa snažia, ale tipujem to na psychické zdeptanie.
mne je uz jedno ci vie byt ucitel vtipny alebo ci dokaze latku vysvetlit poriadne, jedine co od neho vyzadujem je aby nebol kokot a ak to splna tak proti nemu nic nemam, tych kokotov sice vela nie je ale stale je to viac nez dost
@freakylikeme no ja som prestúpil (bohužiaľ) z jednej strednej školy do tretieho ročníka na inú školu . Úroveň profesorov neporovnateľná, veľkú blbosť som spravil.
@tosom lolky, jako si na nich nadaval este ked si bol v Myjave....
a z 90% sa nemozem stazovat na profakov, nasa skola si proste asidava pozor na to koho prijme... ako si taki, ktori netusim preco vobec ucia ale inak je to ostatok fakt ze... skvele nieco
@tosom ano ale proste ked si prebyval este v Myjave tak vácej. ta ale je to vtipne jak si na ncich nadaval a zrazu mas pocit ze vas mozno aj chceli daoc naoucit
Presne o to ide...si to uvedomíme až ked máme niečo horšie alebo ked dospejeme a zistíme že tí učitelia vlastne vobec neboli zlí...(zamestnávatelia budú horší)
tak vacsina, co som ja schytala su v pohode...nevyvysuju sa nad nas len preto lebo oni su ucitelia tak maju zakonite pravdu a aspon za seba mozem povedat ze sa nam snazia vychadzat v ustrety ked sa da
Pre mna napriklad ten, ktory umozni dobrym ziakom sa rozvinut, napr. poodporuca dobre knihy, alebo ma tazke a dobre volitelne seminare My sme takto mali genialnu matiku, kde sme cekovali Game of Life, alebo spravanie zivocichov podla Selfish Gene-u, pripadne nejake historky o Feynmannovi. Cize asi - radsej povedat viac a skutocne zaujimavo (a nadsene), nez nechat studentov naucit sa nejake rozdelenie, ktore je sice spravne, ale ktoremu nerozumeju.
Ale napriklad s niektorymi ucitelmi sme stale vynikajuci kamarati a chodievame na festivaly, alebo niekam na kavu, poohovarame riaditelku a tak x) Cize hej, viaceri ucitelia zo strednej su pre mna v roznych veciach stale vzormi
@tosom tak naši profáci ale v pohode si myslím...ja nemám väčšinou problémy..niektorí su lepší su aj horší samozrejme ale to už ide s ich vekom..čo už...Najlepší sú tí ktorí ako bolo povedané nevyvyšujú sa že oni su niečo viac pretože to v dnešnej dobe nerobí dobru krv...Byť zábavný,vtipný, kamarátsky,zhovorčivý, vedieť ako na žiakov, naučiť a nie len poučky z knihy..takí by mali byť..a myslím že aj su vacsinou...len škoda že odozva ich učenia je zláá...:/ a pritom človek stratí motiváciu...
@fragile. tak zato ich uznávam aj ked ich nepoznám ....Je to fakt super ked máš možnosti, máš na výber..a ked vieš vychádzať s učitelmi aj mimo školy a po skončení školy
Máme najlepších profesorov na svete. Niektorí chcú od nás priveľa, no keď sa to nedá zvládnuť, vedia to pochopiť.
Všeobecne môžem povedať, že nikomu to tam nedrbká na hlávku... Okrem jednej angličtinárky, ktorá je fakt čudná a oblieka sa veľmi eroticky,motorkársky a hovorí desne potichu
My máme úžastných profesorov všetkých. Odbor neznášam, ale škola čo sa týka budovy, ľudí a profákov je úplne top. Nikdy by som ich nemenila a nikdy som nad nimi nerozmýšľala ako nad zlými ľuďmi
v podstate mám (ako jedna z mála) skoro všetkých učiteľov rada. teda, fyzika je asi najhoršia, predmet hrozný sám o sebe a ešte aj idiota sme schytali.
my máme asi fakt úžasných profákov. učitel psychológie sa ma neskoro večer na skype pýta či ho mám rada, keď mu odpoviem, že rovnako ako ostatných, zatvári sa urazene a potom sa ma spýta, že ráno sa staví v obchode, čo mi má kúpiť?
alebo telocvikárka mi káže na telesnú priniesť rádio, pustí hudbu a celú hodinu sedíme na lavičke a preberáme jej milostný život. triedna mi povie: Kristína, kôli vám si musím každý deň variť čaj na tlak...lahnite si na to lôžko, nech vás imro alebo laco pomasíruje keď vás tak bolí do sedacie svalstvo.
dobrého učiteľa si predstavujem tak, že keď ho počúvam 45 minút v kuse, nemám si pritom chuť vyvŕtať dieru do hlavy.
A je mi jedno koľko dávajú písomiek alebo čoho, hlavne nemám rada, keď si nevedia vybudovať autoritu alebo keď polovicu hodiny riešia kktiny, lebo nejaký polointeligent nechápe učivu alebo čo. A potom ešte takých, ktorým sa absolútne nechce učiť, čiže mám pocit, že na ten predmet ani nemám učiteľa, lebo všetko si sama musím doberať, keď niečo chcem vedieť
ja som nikdy nemala problém s učiteľmi.. ale pozor na to - s Učiteľmi. Nie učiteľkami Na základke super triedny, handrkovali sme sa, či je lepší HC Dukla alebo HC Slovan a na strednej triedny taktiež super, amatérsky herec (hral v súdnej sieni v pár dieloch súdneho znalca) a šachista, ktorý vyhral partičku šachu z druhého konca triedy bez toho aby sa pozrel na šachovnicu. (Dokonca vedel aj keď mu spolužiak ešte na začiatku partie po pár ťahoch skryl figúrku, že tam má byť! ) a najlepšie si spomínam na informatika - to bol týpek. Najprv si z nás báb robil srandu, a silou mocou chcel dokázať, že baby sa informatike nerozumejú. Po pol roku som v skupinke ostala jediné dievča a už to bolo vpohode Občas mi dal cukrík, čokoládu, občas ma prepol na tabulu keď som miesto pascalu trčala na FB ..potom mi ho zablokoval ..ako jediná som mala svoje oznamko vytrčené na jeho stole ešte dlho po tom ako som mu ho dala! Tancovali sme spolu na stužkovej (mierne v nálade ma učil kačací tanec ) a proste ..to bol týpek. Na konci roka mi dal pusu ..takýchto porfesorov by som uvítala viac No teraz na VŠ... uvidíme
ZIACI nevedia co chcu. Ja neviem, ale mam taky pocit, že ziaci maju radi strach a pisomky. A hocjake jednoduche na 10 minut denne riesenie prikladov na doma je pre nich strasne tazke a umorne.
na našej škole je celkom dosť milých a zlatých ľudí, spravidla to bývajú ženy, väčšinou okolo 35 rokov, ale máme aj jednu staršiu, fyzikárku, ktorá je asi ten najzlatší človek akého som videla.
aj tak, najlepšie to bolo vo fínsku, žiadni zakomplexovaní kokoti, žiadne dokazovanie si autority a jednanie so študentmi ako keby to boli zvery a nie ľudia. všetci sa správali milo a na úrovni, ako seberovní. čo sa však nedá povedať o niektorých pičusoch u nás, hlavne o chlapoch ktorých k nám premiestnili z iných škôl v meste
no ja som na gympli natrafila skoro na všetkých výborných, niektorí dosť ovplyvnili mňa a môj život, môj pohľad na všetko..
no a na vysokej no.. tam sú dobrí aj zlí
ja som mala rada pár učiteliek najme na strednej. .. oceňovala som najme ich schopnosť dobre vysvetlič učivo.... a hoci jedna (angličtinarka) bola dosť prisna a davala nam vela učenia ale perfektne nas vedela naučiť a iný na nu nadavali ale ja som s nou nemala problem.
najviac mi zas vadili také ktoré ani same nevedeli čo nas učia a bez knihy by nam o učive nevedela povedať ani ň....
Som prekvapená že počujem len pozitívne ohlay ale je to super.. ...veľa žiakov naokolo nadáva na profákov a pritom vobec nevedia že o akí sú učitelia z velkej časti ovplyvňujú aj oni...ak ich niekto má uplne v paži robí zle tak ťažko sa k nemu budú spárvať pekne a milo...Moji rodičia sú učitelia a veru nemajú to lahke...Ja som tiež rozmýšlala nad tým že by som si to vyskúšala len neviem či to má u nás na Slovenksu nejaku buducnost..Každý je nejaký...každý má svoje zlé a dobré dni...ale nakoniec aj tak zistíme že bez nich by to nešlo...
Takí, ktorých to baví, chcú ma niečo naučiť, vedia byť vážni ale aj povtipkovať, ľudskí, čo ma vedia pochopiť a predovšetkým tí, ktorí sa nadomnou nebudú vyvyšovať a honiť si ego na tom že oni vedia viac a ja som sprostý.
z pohľadu vysokoškoláka- dobrý učiteľ je priateľský, zaujíma sa a rieši aj veci navyše, akceptuje študentove názory a má otvorené myslenie, teda neberie to tak že ok, toto je jediný spôsob ako to urobiť a všetko ostatné je zle
podla mna ked chcu nejake navysenie platu tak by mali aj nieco skutocne robit lebo ucenie ake je na nasich skolach je len obycajne tlacenie predurcenych osnov do hlavy ... dobry ucitel by podla mna mal fakt hovorit o tych temach podrobne rozoberat to a priatelsky sa spravat a proste fakt chciet nieco zmysluplne naucit nie len to co je napisane v ucebnici ale no tak to robia maloktori
Pre mňa je dobrý učiteľ taký, čo ma dokáže k niečomu inšpirovať. Niekto, kto sa nesnaží byť prísny aby si na hodinách vynútil pozornosť, ale rozpráva tak zaujímavo, že ho ľudia počúvajú sami od seba.
Robím vedúcu na matematickom seminári pre deti a o toto sa snažím na mojich prednáškach, a zatiaľ mi to vždy vyšlo. Tak nech mi kurňa nikto netvrdí, že sa to nedá.
častokrát to čo je v učebniciach a dané v osnovách je celé naprd. Bohužial školský system sa musí dodržiavať a učitelia musia ísť podľa neho. ale sú takí ktorí to vedia obísť a učiť zaujímavými formami. a takí majú dnes veľké plus lebo zaujať deti v dnešnej dobe a ešte ich aj donútiť učiť sa je takmer nemožné.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
37 komentov
a z 90% sa nemozem stazovat na profakov, nasa skola si proste asidava pozor na to koho prijme... ako si taki, ktori netusim preco vobec ucia ale inak je to ostatok fakt ze... skvele nieco
hej, no. Neuvedomoval som si čo mám, kým som o to neprišiel
@freakylikeme tomu ver, a čo ty? akých máš profákov?
Ale napriklad s niektorymi ucitelmi sme stale vynikajuci kamarati a chodievame na festivaly, alebo niekam na kavu, poohovarame riaditelku a tak x) Cize hej, viaceri ucitelia zo strednej su pre mna v roznych veciach stale vzormi
Všeobecne môžem povedať, že nikomu to tam nedrbká na hlávku... Okrem jednej angličtinárky, ktorá je fakt čudná a oblieka sa veľmi eroticky,motorkársky a hovorí desne potichu
alebo telocvikárka mi káže na telesnú priniesť rádio, pustí hudbu a celú hodinu sedíme na lavičke a preberáme jej milostný život. triedna mi povie: Kristína, kôli vám si musím každý deň variť čaj na tlak...lahnite si na to lôžko, nech vás imro alebo laco pomasíruje keď vás tak bolí do sedacie svalstvo.
A je mi jedno koľko dávajú písomiek alebo čoho, hlavne nemám rada, keď si nevedia vybudovať autoritu alebo keď polovicu hodiny riešia kktiny, lebo nejaký polointeligent nechápe učivu alebo čo. A potom ešte takých, ktorým sa absolútne nechce učiť, čiže mám pocit, že na ten predmet ani nemám učiteľa, lebo všetko si sama musím doberať, keď niečo chcem vedieť
aj tak, najlepšie to bolo vo fínsku, žiadni zakomplexovaní kokoti, žiadne dokazovanie si autority a jednanie so študentmi ako keby to boli zvery a nie ľudia. všetci sa správali milo a na úrovni, ako seberovní. čo sa však nedá povedať o niektorých pičusoch u nás, hlavne o chlapoch ktorých k nám premiestnili z iných škôl v meste
no a na vysokej no.. tam sú dobrí aj zlí
najviac mi zas vadili také ktoré ani same nevedeli čo nas učia a bez knihy by nam o učive nevedela povedať ani ň....
a najlepšie je keď je blonďák s modrými očami
Robím vedúcu na matematickom seminári pre deti a o toto sa snažím na mojich prednáškach, a zatiaľ mi to vždy vyšlo. Tak nech mi kurňa nikto netvrdí, že sa to nedá.