čo znamená v praxi že mám mobil s operačným systémom?
ahojte, mám nový mobil, SE Vivaz s operačným systém, nechcem, aby táto otázka vyznela neskutočne hlupo, ale čo vlastne znamená v praxi, že mám mobil s operačným systémom?
ako to môžem využívať, čo s ním možem robiť iné, čo s normálnym mobilo
Operačný systém máš aj v PC, niečo podobné ale "menšie" má aj tvoj mobil. Môžeš doň inštalovať rôzne aplikácie (ktoré podporujú tvoj operačný systém) a takisto ich odinštalovávať, ako bolo vyššie uvedené - ako malý PC.
Vivaz má OS Symbian S60 5th edition, čo značí, že tam budeš mať naozaj plnohodnotných aplikácií na stiahnutie, lebo tento OS podporujú aj Nokie ako N97 alebo 5800. V jednoduchosti ide o to, že môžeš využívať aplikácie, ktoré nemusia mať príponu java, a preto sú dosť podobné tým v PC. Nepracuje len s hrami a programami, ale môže poslúžiť na zmenu vzhľadu, spôsobu vytáčania hovorov, editáciu fotiek... možností je veľa. Hry s možnosťou využívať kinetiku mobilu atď atď. Nájdeš ich jednoducho pomocou googlu a troška znalosti angličtiny (games for Sony Ericsson Vivaz warez )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
maju proste viacej funkcii ako normalne mobily.. vedia viacej veci..