ranajkujem kazde rano a odkedy som videla Bukovskeho (velmi ho nemusim, ale toto video bolo poucne) video ohladom ranajok, tak sa snazim aby moje ranajky boli co najviac syte a plne proteinov
Ako prvé si dám kávu s maressi mlieckom a o cca 20 minút si spravím kasu - napr od Mixit dolce banana, pripadne inú ovsenu alebo pohánkovu to každé rano rituál... viem že káva by sa nemala na lacno, ale dávam dosť mlieka takze to ju zjemni a potrebujem sa prebrať
raňajkujem v 99% prípadoch sladké - tvaroh/jogurt/ovsenú kašu, do toho proteín, veľa všelijakého ovocia, chia semienka, trošku cereálií posypať, nech to je chrumkavé a navrch nejaké orechové masielko
v poslednom čase väčšinou vajíčka + pečivko
keď mám chuť na sladké, tak ovsená kaša alebo musli s mliekom, keď chcem fakt že niečo iba ľahké tak ovocie
dnes nič, ale väčšinou raňajkujem. Najčastejšie chleba s maslom a lekvárom, alebo zeleninou, rybaciu konzervu, zeleninu (hlavne paradajky, papriku), poprípade to čo zostalo zo včerajšieho obeda.
Vacsinou si dam len nieco co je hned pripravene k jedeniu, banan, jablko, alebo smoothie banan+baby spenat, hlavne sa snazim az aspon nieco zjem pred kavou inak by som mala bolesti.
smoothie bowls, ovocie, oriešky, orieškové maslá, semienka, ovesnú kašu (skúsim tento víkend aj z gaštanovej múky), jogurt s kokosovými chipsami a goji niekedy avo toast alebo pečivo, výnimočne tofu scramble so zeleninou alebo hubami alebo párky
Zvyknem si v poslednom čase dávať cereálie alebo teda ovsené vločky s mliekom, hoci mám to trochu horšie, a musím si dávať tabletku na laktózovú intoleranciu, aby ma náhodou nebolelo brucho aj keď to nemám také silné. Inak okrem toho jogurt, sem-tam toast, ak sú koláče tak tie si ráno dám sladké alebo slané.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
27 komentov
keď mám chuť na sladké, tak ovsená kaša alebo musli s mliekom, keď chcem fakt že niečo iba ľahké tak ovocie
Mám veľmi rada raňajky, je to môj obľúbený chod dňa, tak si na ne vždy doprajem.
Veľa ľudí to považuje za divné, ale mne stačí dať si poriadny obed a je to jediné jedlo čo zjem za celý deň.
a dávam si vždy nejaké pečivo so šunkou, syrom a k tomu vajce natvrdo a rajčiny