Ako sa podla vas najlepsie ucia cudzie jayzky? Konkretne nemcina. Ja tento rok maturujem a je dost smutneee ze neviem skoro ani zaklady. Co by ste vy pouzili na ucenie aku metodu?
hm neviem preco ale casto sa stretavam u znamych s tym ze tiez sa ucia nemcinu uz roky a vedia z nej velmi malo...ja som nikdy nemal iny cudzi jazyk ako anglictinu a ovladam ju na urovni intermediate(myslim si ze s takym anglicanom by som sa pravdepodobne dohovorit vedel)...na maturity som sa neucil nic na anglictinu, rovnako ako celu strednu skolu...maval som vacsinou dvojky aj na maturite som mal 2
no ja mám ten istý problém s nemčinou ale ja sa ju učím už od základky no tam mi nikto nedal základy a teraz s tým mám problém :/ preto si práve hladám súkromné doučovanie už som jedno našla ale prídu mi všetky také drahé
jediny sposob ako sa mozes naucit jazyk je komunikacia.... treba co najviac rozpravat v tomto jazyku a premyslat po nemecky... ja sa teda nemcinu neucim a ani sa ju ucit nemienim, ale co sa tyka ostatnych jazykov, najlepsie som sa dany jazyk naucila, ked som bola niekde v zahranici a rozpravala som sa s tamojsimi ludmi...
ja maturujem aj z anglictiny aj z nemciny. Na anglinu sa nebojim vobec, to zmaknem, na nemcinu sa bojim trosku, ale ked som bol naposeldy v Nemecku tak som bol sam zo seba prekvapeny ako mi to ide....cize najlepsi sposob ako sa zdokonalit v jazyku je komunikacia
daj si to doučovanie a pozeraj vela nemeckých filmov a seriálov, to ti tiež može pomocť, alebo aj nejaké knihy a pod. Alebo si najdi nejakeho nemca na dopisovanie.
ja som sa teda chytila,nemcina nie je problem...nemecky si pisem asi s piatimi...a presne o tom,najdi si niekoho,s kym budes nemecky komunikovat...mozem povedat,ze co viem z nemciny,65% toho je z vlastnej skusenosti,nie zo skoly...
prečo každému tak vadí nemčina? viem, že to neni moc pekný jazyk... ale ja sa ju učím asi 8 rokov at eraz som v nemeckej triede nikdy som s ňou nemal problém
len pokojne, žiadna panika...ja neviem ani ceknúť po taliansky, nenávidím angličtinu a nemusím dodávať asi, že sa mi protiví ju počúvať, tak ani neviem poriadne komunikovať ňou, nerozumiem, čo mi druhí hovoria, bude prúser, ale nevadí, o čom je život, ak nie o tom, aby boli krízy, problémy, stresy, beznádeje... zatiaľ si pomáham jutúbami videami, kde hermiona eeema watson pekne čisto kecá a jej asi jedinej na celej Zemi rozumiem a také rozhovoríky z prehliadok, natáčania počúvam, aj radcliffe dobre kecá, ron často yeah, húh, yeah emma definitly, amazing, yeah, húh, yeah keby nebolo ich, tak som v riti, fakt, dáke filmy....v nemčine odporúčam kukať winettuovky, a romantikuš movies...tie sú super, také sme kukali na strednej, preto mám rada nemecké romantikuš movies, pripomínajú mi zlaté spomienky
no to je problem...ja som sa ucila 13 rokov anglinu, zmaturovala som na 3 a teraz som v zahranici a prvy krat som rozumela tak velke hovno....jedine sa rozpravat stale sniekym to je najlepsie, ale taku moznost asi nemas
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
@15 heej ale mne sa nemcina paci ako viac nez nemcina len som sa ju neucil
len pokojne, žiadna panika...ja neviem ani ceknúť po taliansky, nenávidím angličtinu a nemusím dodávať asi, že sa mi protiví ju počúvať, tak ani neviem poriadne komunikovať ňou, nerozumiem, čo mi druhí hovoria, bude prúser, ale nevadí, o čom je život, ak nie o tom, aby boli krízy, problémy, stresy, beznádeje... zatiaľ si pomáham jutúbami videami, kde hermiona eeema watson pekne čisto kecá a jej asi jedinej na celej Zemi rozumiem a také rozhovoríky z prehliadok, natáčania počúvam, aj radcliffe dobre kecá, ron často yeah, húh, yeah emma definitly, amazing, yeah, húh, yeah keby nebolo ich, tak som v riti, fakt, dáke filmy....v nemčine odporúčam kukať winettuovky, a romantikuš movies...tie sú super, také sme kukali na strednej, preto mám rada nemecké romantikuš movies, pripomínajú mi zlaté spomienky