cynizmus vzniká z uvedomenia si diskonektu medzi vlastnými idealizovanými želaniami a predstavami a tým ako dané udalosti prebiehajú v realite, a následného zapracovania tohto diskonektu do subsekventných očakávaní, prípadne aspoň vyjadrení o nich
čiže nie, skôr by som povedal že cynici sú pesimisti znechutení túžbou/sklonmi byť optimistickí a tejto túžbe sa sebe aj ostatným vysmievajú práve cynizmom.
pocitový cynizmus - ak naše očakávania nekorešpondujú s realitou, namiesto adaptívnej stratégie vyrovnania sa s týmito faktami preberáme extrémnejšiu formu "obrany" - a potom nás svet nezraňuje. antipocitovo zakuklení.
a potom je tu pózerský cynizmus, starý známy všetkých vôbecnemámsnahubyťcool ľudí.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
13 komentov
Seriem ja na gramatiku ostatným ja mám svoju (/˛°)"
BASFtriguli motyca
Okrem @5 ešte možno ak vedome chcú nimi byť (hrať to, lebo ich to domnele robí "zaujímavejšími", viac "nezávislými", "tvrdšími" a pod.).
jj, cynik je pesimistický realista.
Ano som a som na to pyšná a viaCH ako dosť (/w˘)
cynizmus vzniká z uvedomenia si diskonektu medzi vlastnými idealizovanými želaniami a predstavami a tým ako dané udalosti prebiehajú v realite, a následného zapracovania tohto diskonektu do subsekventných očakávaní, prípadne aspoň vyjadrení o nich
čiže nie, skôr by som povedal že cynici sú pesimisti znechutení túžbou/sklonmi byť optimistickí a tejto túžbe sa sebe aj ostatným vysmievajú práve cynizmom.
mne je blizsi sarkazmus a ironia. vtedy aj ked clovek vidi veci cierno, aspon sa na nich vie zasmiat
a potom je tu pózerský cynizmus, starý známy všetkých vôbecnemámsnahubyťcool ľudí.