tadeto som si chcela kupit fotak, obcas sa tam daju vystihnut dobre akcie, ale potom mi s tym za rovnaku cenu pomohol otec po znamosti v kamennom obchode, tak som to nechala tak, teda nemam osobnu skusenost, ale ceny sa mi tu zdali dobre.
Nikon nekupuj, mozno je dobry, ale nikony maju vlastne objektivy. Kup Panasonic- ti spolupracuju s Leica a maju objektivy Leica. Objektiv je srdce fotaku a zaklad dobrej fotky a v tom je Leica spica.
@kat nedaj sa obalamutit s www.pixmania.sk , maju sice nizke ceny ale tento obchod ani nie je slovensky a pocul som o reakciach dost negativnych. Radsej zaplat o nieco viac ale mas istotu
nikon tak isto ako kazdy dnesny vyrobcovia ma vlastny typ objektivov, ale existuju specializovane firmy kt. len objektivy (napr. Sigma) a tie idu nasrubovat aj na nikon a myslim ze na alze (alza.sk) ho maju. suhlasim s @8 vela stastia a plno krasnych zaberov
@kat mas tam lepsi objektiv ale o cca 100 eur je to tam drahsie ak si neni financne obmedzena tak radsej 18-105 ceny su rovnake skoro ako aj na megafoto
Leica V LUX 1 je kompakt s elektronickým hledáčkem se širokorozsahovým (1:12) vysoce světelným opticky stabilizovaným zoomem a desetimegovým snímačem. Je rozsáhle funkčně vybaven a je určen poučeným fotoamatérům, kteří z nějakých důvodů nechtějí jít do jednooké zrcadlovky. Odpovídá modelu Panasonic Lumix DMC-FZ50K, liší se od něho detaily firmwaru. Platí se za prestižní značku a nutno říci, že značce Leica tento aparát věru nedělá hanbu.
@Vincent_vega A? Pozri sa mne je to v podstate uplne jedno, nemam potrebu kupovat fotaky za x tisic korun ako NIEKTO, pokial to profesionalne nevyuzijem. Mame krasny kompaktik na bezne fotky, ktory je na takej urovni, ze aj tak podla mna prekracuje nase potreby. Ja sa len orientujem na zaklade nazorov a skusenosri ludi, co uz FAKT nieco nafotili a mozno ta prekvapim, ale myslim, ze nie si jediny clovek na svete, co rad foti .
Panasonic se stal v poslední době nejvýznamnějším výrobcem ultrazoomových přístrojů s elektronickým hledáčkem a za svoje postavení vděčí především kvalitě optických stabilizátorů a v neposlední řadě i optice Leica. Takže je celkem logické, že nabízí svoji vlajkovou loď této flotily i pod jménem Leica. Tento desetimegový přístroj s opticky stabilizovaným objektivem s rozsahem 1:12 je ovšem podstatně dražší než prakticky identická varianta s názvem Panasonic: nicméně vlastník se může pyšnit červeným terčíkem Leica a tento odznak elitního klubu se nerozdává zadarmo.
@Frez ide o to ze ona chcela zrkadlovku D90 a ty si jej poradil Leica V LUX co je vlastne kompakt. No jej otazka znela ze kde kupit fotak a nie aky fotak kupit. A dalsia vec keby sa spyta aky by sme jej odporucili ja osobne by som povedal Nikon D3000 alebo D5000 len preto ze ho mam ja a som s nim spokojny. Kazdy odporuci znacku s ktorou on sam foti pretoze ju pozna. A vie s nou narabat.
@Tenario S tebou sa da aspon normalne dohodnut . Klobuk dolu . Ale musis uznat, ze fotaky jak Canon a Nikon su proste komercne najnznamejsie a najpouzivanejsie, preto su take zname. Hoci sa objavilo a stale objavuje vela lepsich fotakov, ktore mozno ani nikto nepozna, no vsetci su uz zatazeni na znacky tohto typu.
@frez hmm moja zrkadlovka nestála dáko extra viac ako môj prvý kompakt takže za to že môžem fotiť bez blesku a môžem robiť výrezy mi stála...a slečna sa zaujíma o konkrétnu vec takže nechápem tvoje príspevky...
šak ja tiež používam kompakt-na minifotkách na facebooku to aj tak nevidno jak to šumí
@frez kámo ty si dačo o tom prečítaj-Canon a Nikon nejsú najpoužívanejšie preto lebo majú dobrú reklamu ale preto lebo majú najširšie príslušenstvo...ale to ťa pri ultrazoomoch trápiť nemusí
@frez s tym nemozesm suhlasit pretoze tak to bol pred par rokmi ze digital fotky bol menej lepsie ako klasicke z filmu. Ale teraz pri tychto fotakoch sa klasicke fotaky na digitalne nechytaju.
Take nieco ako napisal @frez ze si kup panasonic lebo ma leica objektiv nepocuvaj. Ked chces zrkadlovku tak kup zrkadlovku a nie nejake blbe ultrazumove kompakty. Dufam ze to kupujes po nejakich skusenostiach a nie z nejakeho rozmaru. Megafoto.sk .Alebo obchod prolaika . Je to viborni obchod s vibornim pristupom k zakaznikom .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
41 komentov
tadeto som si chcela kupit fotak, obcas sa tam daju vystihnut dobre akcie, ale potom mi s tym za rovnaku cenu pomohol otec po znamosti v kamennom obchode, tak som to nechala tak, teda nemam osobnu skusenost, ale ceny sa mi tu zdali dobre.
Zakladny objektiv so stabilizaciou 877 €
btw.-veľmi dobrá voľba foťáku
» recenzie.sme.sk/test/Fotoaparat...
Ja len tak
» www.fotolab.sk/produkt-14/zrka...
alebo prolaika.sk
ja som kupovala z fotolabu, telo a potom objektív zvlášť. Mám D90, uz asi pol roka a som s ním spokojná.
šak ja tiež používam kompakt-na minifotkách na facebooku to aj tak nevidno jak to šumí
megafoto ale zase neviem ci robia aj na splatky...a nie ze ho niekde zabudnes ako minule!!!