ak chceš maturovať z angličtiny oficiálne v druháku-to sa nedá. ak chceš mať papier o tom, že je tvoj anj na takej a takej úrovni, sprav si cambridgské skúšky, FCE,CAE atd, ak to spravíš, dostaneš certifikát, ktorým si môžeš neskôr nahradiť maturitnú skúšku. (že maturovať z angličtiny nebudeš musieť, len požiadaš o náhradu s týmto certifikátom)
Oficiálne sa nedá. Ak si spravíš certifikát na úrovni B2 mohla by sa dať maturita nahradiť certifikátom.
Neviem ako to je po novom, či náhrady už po novom uznávajú, tak sa spýtaj nejakého jazykára na vašej škole radšej.
@glamorous tento rok blbé a naše zaostalé ministerstvo školstva zrušilo náhradu maturity cambridgskou skúškou a nepripúšťa to vrátiť späť.. hold, naše školstvo je super.
@rheia Platia certifikaty, ktore budu uznane do konca februara, cize to stihaju aj ti, co si ich robili v januari a zatial to plati aj pre tretiakov, aj ked bohvie co za rok vymyslia
@helloxd pokial ja viem tak sa maturuje zo vsetkeho normalne v stvrtom rocniku, ale osmom pri 8 rocnom gymnaziu.. jedine bylingvalne 5 rocne skoly maju maturitu zo sj v stvrtom a ostatne v piatom.. o tom certifikate som pocul ale pisu vyssie ze ho zrusili, neuznavaju uz..
btw, jebe ti? to len tak si myslis ze v druhom rocniku 4 rocneho gymnazia si povies ze ides maturovat a normalne sa to da?
Yeaaaaah som jeden z poslednych co maju nahrad maturity pride mi chore ze nechcu uznavat nahrady dalsim, lebo ved predsa, ked clovek ziska CAE tak znaci to ze ma lepsiu uroven anglictiny ako B2 napr. a maturita nehovori nic o tom co clovek vie z Aj.
@amaliemecunova tak ten "akože certifikát" nemohol byť FCE ani CAE, keďže tie sa odosielajú a hodnotia v cambridge-i (okrem speakingu, ktorí hodnotia v danej inštitúcii kde sa dáva robiť certifikát, čiže tiež je to nestranné, keďže ťa nehodnotia učitelia, ktorí s tebou boli 4 roky na základe sympatií/nesympatií)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
Neviem ako to je po novom, či náhrady už po novom uznávajú, tak sa spýtaj nejakého jazykára na vašej škole radšej.
btw, jebe ti? to len tak si myslis ze v druhom rocniku 4 rocneho gymnazia si povies ze ides maturovat a normalne sa to da?
a k teme, oficialne neda, mas bohuzel smolu