Máte niekto nejaký tip na dobrú knihu ? dnes je v martinuse poštové zadarmo tak by som si chcela niečo objednať, rozmýšľala som nad Chatrčou, ale neviem je dosť tenká. Mám rada hrubšie knihy, ale žiadne fantasy, take niečo z čoho sa dajú aj vedomosti čerp
mno pokial klasika tak uzasna kniha je Hlava 22 alebo Gold nad zlato od Helera, napinave citanie je Kladivo na Carodejnice... ak fantasy tak Dune od Franka Herberta
A keď už tu @endre nadhodil Stephena Kinga, tak ja od neho odporúčam prečítať kompletnp ságu Temná věž a potom ešte knihu Cujo... aj Mrtví se někdy vracejí stojí za to, ale to už je len pre veľmi silnejšie povahy... Teda aspoň podľa môjho subjektívneho názoru.
záleží od toho, aké knihy máš rada... či literatúru faktu, detektívky, romány, dobrodružné alebo romantické...
z literatúry faktu, takej populárnej odporúčam napríklad Knihu kráľov - o panovníkoch, ktorí vládli na našom území, je to zaujímavé a ešte sa aj niečo dozvieš...
z detektívnych kníh niečo od Kathy Reichs, doteraz sa mi páčili všetky jej knihy a páči sa mi, že sa aj dozviem niečo nové, pretože ona je pôvodne profesorka antropológie...
inak z takých tých svetových románov Sto rokov samoty alebo Láska za čias cholery od Marquéza, alebo niečo od Nicka Hornbyho (celkom vtipné knihy píše, prečítala som všetky, odporúčam), John Irving - Svet podľa Garpa, Pravidlá muštárne, Modlitba za Owena Meanyho, Ian McEwan - Pokánie, Na pláži, Louis de Bernieres - Mandolína kapitána Corelliho...
z klasiky Tolstoj - Anna Kareninová, Austenová - Pýcha a predsudok
z dobrodružných Caldwell, Thomason - Pravidlo štyroch, Elizabeth Kostovova - Historička
alebo pre pobavenie od Satinského čučoriedkareň 1 a 2, alebo Chlapci z Dunajskej ulice
Hm.. nemám moc prehľad čo teraz momentálne majú v ponuke... keď som bol v ich predajni, tak ma moc neoslovila, nemali ktovieaký výber, ale na nete je toho hádam viac
Pokiaľ sa nejedná o fantasy alebo špecificky zamerané knihy ktoré si kupujem v poslednej dobe, tak ozaj nemám prehľad, lebo v našej gigantickej domácej knižnici o niekoľkých tisícoch zväzkov máme toho toľko že to aj tak nestíham prečítať ani za tri životy Však len teraz mám naraz rozčítaných asi 5 kníh (a tri som prečítal teraz za víkend, už mi z toho šibe, preto tu aj teraz "zabíjam čas"
od pritele jsem dostala k narozeninam knihu NIČ NÁS NEROZDĚLÍ, hodne me upoutala a vzila jsem se do ni, ale je to zamilovana kniha takze je tezky co zrovna citas jestli romantiku, scifi, horory, detektovky je to tezky vyber...dobre knihy jsou od stephen king
Wir Kinder vom Bahnhof Zoo od F.Christiane... Tomas Tomasovych Ako daleko je do Sanghaja ?...Radek John -Memento, Karel Zilak -Pusinka ,Iveta Vochalova-Uplna prazdnota ,melvin Burgess-herak ,Viliam Nagy -Anjel narkomanov,Betty Hajkova -Drz ma za ruku,...malo by to postacit
Práve čítam Chatrč A čo že je tenká? Neide o kvantitu, ale o kvalitu
A dobrá kniha je aj od Xiaolu Guo - Vreckový slovník pre zaľúbených. Tiež nie je najhrubšia, ale je dosť dobrá, nie je napísaná sentimentálne a k tomu je aj vtipná
@gebrica s Vreckovým slovníkom pre zaľúbených súhlasím, to bolo celkom dobré a takév dobrom slova zmysle iné... a vôbec nevadí že bola tenšia... aspoň ma neťažila v batohu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
zalezi od toho, co chces citat... aky zaner...
na Chatrč treba veľmi otvorenú myseľ a chcenie porozumieť.
z literatúry faktu, takej populárnej odporúčam napríklad Knihu kráľov - o panovníkoch, ktorí vládli na našom území, je to zaujímavé a ešte sa aj niečo dozvieš...
z detektívnych kníh niečo od Kathy Reichs, doteraz sa mi páčili všetky jej knihy a páči sa mi, že sa aj dozviem niečo nové, pretože ona je pôvodne profesorka antropológie...
inak z takých tých svetových románov Sto rokov samoty alebo Láska za čias cholery od Marquéza, alebo niečo od Nicka Hornbyho (celkom vtipné knihy píše, prečítala som všetky, odporúčam), John Irving - Svet podľa Garpa, Pravidlá muštárne, Modlitba za Owena Meanyho, Ian McEwan - Pokánie, Na pláži, Louis de Bernieres - Mandolína kapitána Corelliho...
z klasiky Tolstoj - Anna Kareninová, Austenová - Pýcha a predsudok
z dobrodružných Caldwell, Thomason - Pravidlo štyroch, Elizabeth Kostovova - Historička
alebo pre pobavenie od Satinského čučoriedkareň 1 a 2, alebo Chlapci z Dunajskej ulice
Pokiaľ sa nejedná o fantasy alebo špecificky zamerané knihy ktoré si kupujem v poslednej dobe, tak ozaj nemám prehľad, lebo v našej gigantickej domácej knižnici o niekoľkých tisícoch zväzkov máme toho toľko že to aj tak nestíham prečítať ani za tri životy Však len teraz mám naraz rozčítaných asi 5 kníh (a tri som prečítal teraz za víkend, už mi z toho šibe, preto tu aj teraz "zabíjam čas"
@ewee dobrý výber
Ach jaj, prečo je toľko kníh a tak málo času
erlend loe: ryba
Radek John - Memento
a hrozne sa mi páči aj ked este neviem ako to skončí...
A dobrá kniha je aj od Xiaolu Guo - Vreckový slovník pre zaľúbených. Tiež nie je najhrubšia, ale je dosť dobrá, nie je napísaná sentimentálne a k tomu je aj vtipná
Marya Hornbacher- Na dne
Joyce Carol Oatesova- Horke ako moje srdce