Peter a Lucia/Romain Rolland, Traja kamarati/E.M. Remarque, Polnocny dennik/Maxim.E.Matkin, H.P a vazen z Azkabanu/J.K.Rowling atd... a secky casti Dennik princeznej
poznáte ten pocit zufalstva ked mate niečo vzácne v tomto pripade knihu,a najradsej by ste si ju nechali len pre seba,chcete byt jediny ktory by ju precital,iba ty a autor. Aby ste len vy mali tie naj.pocity a z nikým by ste sa o ne nedelili?tak sa spolovice cítim.
a maly ste niekedy pocit radosti?ked mate niečo vzacne v tomto pripade knihu ,a najradsej by ste ju dali precitat celemu svetu,nech sa podelia z tvojimi myslienkami,pocitmi,názormi.tak sa s polovice cítim.
som rád,ze mate radi knihy ktore ja mam rad,a knihy vobec,(ako kto)ale dufam ze to zostane našim tajomstvom.
a čo tak sci-fi? Duna od Franka Herberta.
Veľmi prepracované dielo. A na sci-fi sa veľmi zaoberá sociálnou stránkou veci a nesie v sebe ekologické poslanie.
všetci čo hlasovali prečítali všetky tie tituly? nie. žiadny z nich neprečítal všetky tie tituly. tak potom prečo hlasujú? sú to skôr hlasy typu "toto poznám"
ja neviem mna osobne hlava XXII nezobrala, ale uznavam, ze je to jedna skvela kniha, no z vojnovej tematiky by som skorej odporucal si preciat knihu Na zapade nic nove, E.M.R tam pekne zivo opisuje obrazy z vojny a proste expresionizmus 4ever a cakal som, ze tu bude jednoznacne viest HP a pan prstenov a som milo prekvapeny, ze na slovensku sa citaju aj ine knihy, nad ktorymi troska aj premyslat. a hlasoval som za knihu 1984, som ju pred nedavnom docital a ostal som mierne sokovany, lebo podobne veci su az prilis realne a v dnesnom svete sa to moze velmi lahko stat.
@36 nj aj ja som milo prekvapeny,napriek som vybral HPottera mierne som sa bal ze to tu vsetko svojou čiernou vykinoží,nič proti Potterovi a fantasty,taktiež užasny svet kazdopadne by sa Tolkienovy nevyrovnal ani keby uvaľoval kliatby.A smrtelne.
neprečítala som všetky... vlastne z toho zoznamu som čítala len tolkiena a rowling; takže ak mám ich dvoch porovnať, to sa nedá... obaja majú svoje svety, ktoré sú pre mňa rovnocenné, ak ide o štýl písma, tolkien predstihuje...
á, čo by som dodala? no tak ja teraz ruskú literatúru, najlepšie, čo som doteraz čítala, bol Idiot a Rakovina
@33 z celeho zoznamu som neprecital tri knihy (poviedky a basne, krstny otec, drakula), ktore si ani neplanujem precitat (teda toho poea mozno hej), ostatne dve ma nemaju sancu zaujat, to viem bez toho, aby som ich cital
@44 teba z niekade poznam! nediskutovali sme spolu?.kazdopadne niesom za porovnavanie tolkiena s rowlingovou, ! wikipedia,nech to reprodukujem spravne ráce na trilógii si vyžiadali celých 13 rokov a druhá svetová vojna zasiahla a poznamenala morálne symbolický význam deja. V roku 1949 bola trilógia dopísaná, sága o boji dobra so zlom na 1 300 stranách so 134-stranovým dodatkom. Dodatok obsahuje podrobné údaje o jazykoch bájnej Stredozeme, chronológiu za 6462 rokov, prehľad dynastií a množstvo iného faktografického materiálu, utriedeného s vedeckou presnosťou.
niiečo taketo velkolepe dokaze genius,rowlingovej knihy inspirovali rozne priručky ako sa učit hrat metloball a tak, ale tolkien,vymyslel historiu svojho sveta!ludia sa dokazu naučit jazyk trpaslikov ,elfov aj orkov!Rowlingovej dielo je taktiež inspirativne,no z majstrovskym dielom tolkiena. Niekto ako Rowlingova pride do dalsich 20 rokov,pričom Tolkien ostane len jeden.
@36@46 myslim si ze hlava a na zapade nič nove maju obidve privlastok proti vojnove, ale hlava ktora priniesla ,skutočneho antihrdinu a nie patriotickeho američana z ktroeho je po smrti len:na zapade nič nove,ani len štatistika! ukazala nie len bolesit vojny ale najme jej hlavnu čast -absurditu cez schopnost hummoru a vtipu! obidve diela su skvele,kazdopadne ja preferujem HLAVU22 dodala mi večšiu vypovednu hodnotu ako NZNnové.
@46@48 ja viem, ze su to dve uplne odlisne diela, uplne ina kompozicia, uplne iny hrdina, len mne osobne sa viacej pacilo NZNN, hlava je tiez genialne pisane dielo, absurdny roman, a odheroizovany hrdina ma cosi do seba, ale subjektivne ma to nezaujalo, neviem preco...
Hlava 22 to bola pecka....isiel som to citat s nechutou kvoli maturite a na koniec sa z toho vyklula najvtipnejsia a najzaujimavejsia kniha aku som kedy cital.....ale keby sa da tak by som hlasoval aj za toho krstneho otca
@52 suhlasim hobbit je očarujuce dielo @54 paoliliho som cital tak z nudy,jednotku dvojku,pači sa mi to taka odlahčena fantakstyka,ale preslo ma to neako,3 jku si uz asi neprecitam,urcite nie,mam uz nieco ine.a na prve dve casti som uz aj pozabudol.
aj,aj Mr.Tolkien ...a dala by som tu Mechanický pomaranč od Burgessa...a ešte My deti zo stanice zoo,Malého princa a možno Kto chytá v žite od Salingera ...ale potom by som si uz nevedela vybrať
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
63 komentov
A na druhom mieste jednoznačne Krstný Otec
a maly ste niekedy pocit radosti?ked mate niečo vzacne v tomto pripade knihu ,a najradsej by ste ju dali precitat celemu svetu,nech sa podelia z tvojimi myslienkami,pocitmi,názormi.tak sa s polovice cítim.
som rád,ze mate radi knihy ktore ja mam rad,a knihy vobec,(ako kto)ale dufam ze to zostane našim tajomstvom.
hlava XXII
prelet na kukucim hniezdom (bol som dlho prec)
meno ruze
1984
potom nasleduje herzog a pan prstenov a potom dlho nic
Veľmi prepracované dielo. A na sci-fi sa veľmi zaoberá sociálnou stránkou veci a nesie v sebe ekologické poslanie.
ja citam len uchylne knizky
@41 no som chalan ale nečudujem sa ti dracula je sexsoš
á, čo by som dodala? no tak ja teraz ruskú literatúru, najlepšie, čo som doteraz čítala, bol Idiot a Rakovina
niiečo taketo velkolepe dokaze genius,rowlingovej knihy inspirovali rozne priručky ako sa učit hrat metloball a tak, ale tolkien,vymyslel historiu svojho sveta!ludia sa dokazu naučit jazyk trpaslikov ,elfov aj orkov!Rowlingovej dielo je taktiež inspirativne,no z majstrovskym dielom tolkiena. Niekto ako Rowlingova pride do dalsich 20 rokov,pričom Tolkien ostane len jeden.
@54 paoliliho som cital tak z nudy,jednotku dvojku,pači sa mi to taka odlahčena fantakstyka,ale preslo ma to neako,3 jku si uz asi neprecitam,urcite nie,mam uz nieco ine.a na prve dve casti som uz aj pozabudol.