ale ved to si mohla vyriesit pracou na dohodu a podpisanim vyhlasenia na uplatnenie nezdanitelnej ciastky..a mohla si mat pokoj od tejto prplacky...ci i ?
@kikushenka tak potom ked sa ot chces naucit tak rozumiem, ale ked mas islu to teraz usetit tak urcite by si nasla aj vtedy a FO B niesu len pre podnikatelov, tam je toho ovela viac...
@kikiushenka mozno hovorim odveci ale to je fixne, resp su tam iste pravidla ale neviem akou kalkulackou by sa to mohlo ratat proste je to presne cislo 4025,70 ked mas nizsi zaklad dane ako 15 387,....
vidíte, v škole sa nám snažia denne natrepať do hlavy toľko blbostí z ktorých 95% na druhý deň (alebo po mature) okamžite zabudneme a vživote potrebovať nebudeme, ale hlavne že si človek nebude vedieť ani vyplniť daňové.... -.-
@kalbun ja to neviem, pretoze je tam v popisku napisane ze dan. A to mi pride divne, ze tam bude nula, ked mi maju nieco aj vratit cakala by som, ze tam bude prave ta suma.
Ak si mala príjimy zo závislej činnosti, kde patria príjmy zo zamestnania alebo z brigád, treba použiť tlačivo daňového priznania FO typ A. Treba tam samozrejme vyplniť riadne všetky údaje. Ak už máš 18 rokov, tak si podávaš už sama. Priznanie si podávaš vtedy, ak všetky tvoje zdanitelné príjmy za predchádzajúci rok presiahli čiastku 2012,85 EUR. Ak tvoje príjmy nepresiahli túto sumu, tak si nemusíš podávať daňové priznanie.
Keby si si náhodou podala daňové priznanie a máš príjimy za predchádzajúci rok menšie ako 2012,85 EUR, tak daňový úrad ti kludne vráti celú zaplatenú daň, tvoj príjem je nižší ako nezdaniteľná časť 4025,70 EUR. Takto môžeš od štátu získať späť až okolo 380 EUR, podľa mňa pre študenta slušný peniaz. Ak máš vyšší príjem ako 4025,70 EUR a počas roka sa z neho odvádzali dane, daň sa ti tiež vrátia.
Tento rok sa budú meniť niektoré veci, treba si sledovať novelizácie a zákony. Zrážková daň sa nebude vracať a nebude možné na ňu uplatniť nezdaniteľnú časť. Zaplatená bude v statuse vyrovnanej. Je to trošku blbé, lebo ľudia, ktorí budú mať nižšie zárobky, čiže študenti, tým sa už ani nebude môcť oplácať podávať daňové priznanie, lebo štát už nebude vracať peniaze z uhradenej zrážkovej dane. Toto sa týka študentov aj dôchodcov aj istej časti autorských honorárov ale v zákone o dani z príjmov č.595/2003 Z.z. existujú aj výnimky, ktoré budú môcť požiadať o vrátanie.
@kalbun ono je to novelizované k 1.1.2011 a od tohto dňa sa to aplikovalo do zákona o dani z príjmov č. 595/2003 Z.z., čiže treba s tým počítať. Proste nové pravidlo. Minimum sa zatiaľ mení jedine pri riešení otázky daňovej reformy, implementácia odvodového bonusu do praxe a podobne. Tam sa to nedá len tak zo dňa na deň robiť rozhodnutia a závery.
nemáš po ruke jedného ekonóma/ekonómku, čo by ti to vyplnil/a? pre skúseného človeka je to otázka 5 minút a máš istotu, že nespravíš niekde chybu a budeš mať podané platné priznanie....
Ja som si spravila danove priznanie cez free server » www.superfaktura.sk/danove-priznani... a tiez som mala vsetko OK. Prve danove za mnou. Veru, ze som si aj vydychla.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
57 komentov
A vsetci este spia
Ked mam v 44ke 0la, tak kolko bude v 45?
Keby si si náhodou podala daňové priznanie a máš príjimy za predchádzajúci rok menšie ako 2012,85 EUR, tak daňový úrad ti kludne vráti celú zaplatenú daň, tvoj príjem je nižší ako nezdaniteľná časť 4025,70 EUR. Takto môžeš od štátu získať späť až okolo 380 EUR, podľa mňa pre študenta slušný peniaz. Ak máš vyšší príjem ako 4025,70 EUR a počas roka sa z neho odvádzali dane, daň sa ti tiež vrátia.
Tento rok sa budú meniť niektoré veci, treba si sledovať novelizácie a zákony. Zrážková daň sa nebude vracať a nebude možné na ňu uplatniť nezdaniteľnú časť. Zaplatená bude v statuse vyrovnanej. Je to trošku blbé, lebo ľudia, ktorí budú mať nižšie zárobky, čiže študenti, tým sa už ani nebude môcť oplácať podávať daňové priznanie, lebo štát už nebude vracať peniaze z uhradenej zrážkovej dane. Toto sa týka študentov aj dôchodcov aj istej časti autorských honorárov ale v zákone o dani z príjmov č.595/2003 Z.z. existujú aj výnimky, ktoré budú môcť požiadať o vrátanie.
@nicmanenapada @kolini už ste podali daňové?
A teda potom este vyplnam X. ? Ja som nerezident, ci?
Inac dakujem
ešte nie :/
a ty si si daňové priznanie tento rok už vybavil?
odkial to mas?
A je zo závislej činnosti, čo nie je náš prípad
da sa kupit tlacivo normalne v papierni? ako je Seft napr.?
neviem, ja som si vždy vytlačil z netu
ja idem tlačiť tiež. Len čo si ja počnem keď ja už nebudem v mieste trvalého bydliska?
@kolini v tých papiernictvách asi majú všetko
mňa dnes oco zrušil s tým, že tam kde máš trvalé bydlisko. Nemám to overené...