Daroval tu už niekto kostnú dreň? Alebo poznáte niekoho, kto to už má za sebou? Chcel by som vedieť ako to prebieha, priamo od človeka, ktorý to už zažil, či je darca počas darovania v narkóze a ako dlho sa z toho darca zotavuje. Ďakujem
"Odber kostnej drene na účel transplantácie sa v súčasnosti robí menej často ako odber PKB. Kostná dreň sa získava z lopaty bedrovej kosti v krátkej celkovej narkóze opakovanými vpichmi a nasávaním dreňovej krvi do odberového vaku. Odber teda prebieha na operačnej sále. Darca počas odberu necíti bolesť, keďže je v narkóze. Po odbere a po odoznení účinku anestézy cíti darca miernu bolestivosť v mieste odberu a môže byť ešte slabý. Pred odberom kostnej drene je potrebné interné predoperačné vyšetrenie."
@rheia ten clanok som cital, netreba googlit tuto dve dievcata hore sa vyjadrili ze to tak nie je a podobne sa vyjadrila aj kamaratka, ktora studuje nieco podobne na vyske...uvidime no, ako bude tak bude, ide o zachranu zivota
@moonbeam ale pozri ako sa vyjadrili, VRAJ to bolí.. veď ale ak niečo takéto súrne potrebuješ vedieť, tak sa opýtaj niekde priamo v nemocnici bežný laik, čo o tom nemá informácie, ti moc nepomôže a na druhej strane aj internet je plný bludov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
A ano, vraj je to strasna bolest.
» www.registerdarcovkostnejdrene.sk/ako-prebieha-da... a čo som čítala o ľuďoch medicínske články alebo videla nejaké dokumenty, uspatí boli všetci doradu...