Moze byt ze mam depresiu z tabletiek? Ked som vyse bol roka prala antikoncepciu tri-regol potom som na mesiac presla na minisiston ale ten mi robil zle... tak som sa teraz vratila na tri-regol... ked som brala ten minisiston tak to vsetko zacalo... Dakuje
Ja beriem Minisiston a proste vyskúšala som už za celý svoj život dokopy štyri rôzne antikoncepcie - a Minisiston je z nich najlepší. Nemám žiadne bolesti brucha, hlavy, proste ničoho... a depky tiež z toho nemávam.
Ale tak každé telo reaguje na rôzne hormóny inák.
Čiže áno, môžeš mať z toho depresiu, ale skôr by som to prisúdila kolísaniu hormónov, keď si začala striedať tabletky,
@elemia HAK nie je svinstvo. Kým by som ho nebrala, už v živote by som nemohla mať deti a zobrali by mi oba vaječníky. Ešte stále to považuješ za svinstvo? Lebo ja nie. A ani nevieš, že tie tabletky ma vyslobodili z pernamentných bolestí a cýst veľkých desať až pätnásť centimentrov. Ešte stále je to svinstvo?
@elemia Ok, lieky sú svinstvá, hoci ti niekedy zachránia život a zdravie... ale aj tak sú svinstvá, to je podstatné!
Ak ti nejaké hormóny dodrbávajú telo, mala by si si ich vymeniť za iné. Aj mne tie predchádzajúce viac ubližovali, ako mi boli na osoh. Tak som ich vymenila a už je dobre.
ja beriem HAK, lebo by som inak nemala menštruáciu.. najúrv som brala Diane a z nej som strašne pribrala..teraz beriem Yadine a už to nejde schudnúť.. ja mám pocit,že ako ich beriem mám zase migrény- začali mi...no, ale vraj to nie je tým povedal ženský..a tiež taká depresívna nálada a precitlivelosť.. najradšej by som ich vyhodila..ale nemôžem ak chcem mať deti..menštráciu a pod. skús počkať, možno to zmizne... uvidíš.. veď ona začne učinkovať až po mesiaci
@stenatko ako moze nieco, co ma taketo vazne a s prijemnym zivotom nezlucitelne neziaduce ucinky, nebyt svinstvom?
pokial by to telu len pomahalo, tak by to ziadne nemalo a to teraz nenarazam len na hak.
ale tak sa zamysli kolko toho do seba pchame bez ozajstneho dovodu, a pritom si absolutne neuvedomujeme co vsetko to s nasim organizmom moze spravit...
@elemia Ja len, že niektorí ľudia to ozaj potrebujú a to, že HAK budú brať si nevybrali sami ale doprial im to osud.
Hej, niektoré holky to berú len kôli tomu, aby neotehotneli, to je pravda...
Ja som šťastná, že vôbec budem môcť mať v budúcnosti deti, preboha!
A proste niekedy to ľudia až preháňajú. Je jasné, že lieky nie sú vždy dobré a len prospešné, ale odmietnuť sa liečiť len kôli tomu, že neveríš liekom, lekárom a nechceš mať kopu vedľajších účinkov? Niekedy je lieky fakt potrebné brať.
jasne, ze depku mozes mat z HAK....ved to mas aj v pribalovych letakoch....mozno treba najprv citat, kym nieco zacnete uzivat.....a suhlasim....umele hormony su umele...nie je to nic prirodzene...je to humus....akoze beriem,ak je to zo zdravotnych dovodov, ale tu predpokladam ovazne zdravotne dovody nejde.....u zakladatelky temy, vysadit a je po probleme...inak dievcata....cysty a podobne veci sa daju riesit nielen hormonami ....pre doktora je jednoduchsie predpisat HAk....on isto prirodnu medicinu neuznava a ani mu to nic neprinesie.....alesu prirodne produkty,ktore maju aj prinos a funguju, kdezto hormony sice zaberu ale po vysadeni sa problemy zvacsa vratia....co budete teraz dozivotne brat hormony? @stenatko@niklinka
alternativna medicina je dobra,len treba na nu cas a hlavne to vyskusat....
@sorciera Ja ich po pol roku vysadím. Takže neviem, uvidím, čo potom. Teraz mi každopádne pomohli. I keď stále sú nejaké problémy, rozhodne nie sú také veľké ako pred tým, čo som brala iné tabletky.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
Ale tak každé telo reaguje na rôzne hormóny inák.
Čiže áno, môžeš mať z toho depresiu, ale skôr by som to prisúdila kolísaniu hormónov, keď si začala striedať tabletky,
@elemia HAK nie je svinstvo. Kým by som ho nebrala, už v živote by som nemohla mať deti a zobrali by mi oba vaječníky. Ešte stále to považuješ za svinstvo? Lebo ja nie. A ani nevieš, že tie tabletky ma vyslobodili z pernamentných bolestí a cýst veľkých desať až pätnásť centimentrov. Ešte stále je to svinstvo?
ja nehovorim, ze to nedokaze cloveku zachranit zdravie alebo aj zivot. ale to nevyvrati fakt, ze je to svinstvo
rovnako aj aj o ibalgine a paralene a panadole apod. si to myslim aj ked ich denne niektori ludia do seba pchaju ako lentilky.
no ukrizujte ma teraz za to.
a ano, aj ja beriem lieky. musim ich brat. aj ked viem, ze mi dodrbavaju telo napriek tomu, ze by mi mali hlavne pomoct.
a ano, aj o tych si myslim, ze je to svinstvo.
este nieco?
skús zajsť k doktorovi
Ak ti nejaké hormóny dodrbávajú telo, mala by si si ich vymeniť za iné. Aj mne tie predchádzajúce viac ubližovali, ako mi boli na osoh. Tak som ich vymenila a už je dobre.
a ano, dolezite je to, ze je to vsetko svinstvo. lebo to si vacsina ludi neuvedomuje.
a v suvislosti s hak... ukaz mi kolko percent dievcat a zien ju berie kvoli zdravotnym problemom? bude to velmi chabe percento.
pokial by to telu len pomahalo, tak by to ziadne nemalo a to teraz nenarazam len na hak.
ale tak sa zamysli kolko toho do seba pchame bez ozajstneho dovodu, a pritom si absolutne neuvedomujeme co vsetko to s nasim organizmom moze spravit...
Hej, niektoré holky to berú len kôli tomu, aby neotehotneli, to je pravda...
Ja som šťastná, že vôbec budem môcť mať v budúcnosti deti, preboha!
A proste niekedy to ľudia až preháňajú. Je jasné, že lieky nie sú vždy dobré a len prospešné, ale odmietnuť sa liečiť len kôli tomu, že neveríš liekom, lekárom a nechceš mať kopu vedľajších účinkov? Niekedy je lieky fakt potrebné brať.
ale chcela som vysvetlit preco som napisala, ze je to svinstvo.
alternativna medicina je dobra,len treba na nu cas a hlavne to vyskusat....