Mali ste uz niekedy depresiu ? ale ako depresiu ktora trvala aj tyzdne , mesiace a nielen zopar dni , nie ako kratkodoba strata nalady . Ak ano z coho ta depka bola a ako ste sa z nej dostali ? Mam pocit ze aj na mna sa taka depka valí a chcem z toho ryc
A bola som v riti (ešte som) s malými prestávkami a svetlejšími chvíľkami vyše 2 roky. Odkedy som zistila všelijaké zaujímavé veci. A neviem ako sa z toho dostať.
Počkaj, porozmýšľam, kedy som naposledy nemal depku.... hm, dávno.
Už dva roky non stop, nemôžem poriadne spať, bojím sa chodiť von, niekedy si len sadnem do kúta a smútim.
Ale inak čo sa budeme sťažovať, treba sa usmievať
no, mal som depresiu ktorá trvala niekolko rokov čiže dá sa hovoriť o depresii, keď som sa dobrovolne odhodlal zájsť za jedným milým psychológom, len tak lebo osm to mal vrámci školy preventívne zadarmo (nejká akcia tam bola) tak som sa mu vyrozprával a on mi povedal že ,, vy nemáte depresiu, vy ste len taká osobnosť, melancholická ,, strašne ma to rozosmialo vtedy ale ja to za depresiu samozrejme aj tak pokladám, tieto moje pocity a vnímanie ...
pomohol mi z nej vzťah, ktorí ju zmiernil až skoro vytlačil ... no žial netrval večne
no a že by sa dalo hovoriť o odstránení, to asi ťažko
proste treba hladať motiváciu, motivácia je totiž ten druh energie ktorý zásobuje mysel človeka a dodáva mu chuť myslieť a žiť optimisticky ... :-S
Ja som sa zo svojej dostala silnym sebazaprenim, myslienkami na to ze je to vsetko iba v mojej hlave, velmi mi pomohla praca, plus dostala som psa takze som mala pravidelny pohyb.
Ono je to velmi, velmi o tom kolko volneho casu mate na zaoberanie sa negativnymi myslienkami, casom nastartujete svoj zivot a zvyknete si rychlo sa niecim zamestnat, ked citite ze na vas idu neprijemne stavy.
Pred spanim nemyslim na nic, cez volny cas si zabavujem myslienky dokumentarnymi filmami alebo niecim, pri com treba premyslat... snazila som sa nepit vobec alkohol, dala som sa na jogu, nesedela som hodinu a pol vo vani ponorena do svojich myslienok.
Ked si nepripustite ze mate depresiu, skor vam to pomoze ako prijatie faktu, ze ju mate.
Psychologicka mi mimochodom taky velky barani k*kot pomohla.
@stalingrad1000 Máš pocit, že sa na teba valí??? Nemáš depresiu, možno pocit, že máš (budeš mať) zlú náladu a pod. Ostatné tu bolo napísané - nejaký cieľ, inšpirácia...
ako mozem povedat po liecbe vselijakymi psychofarmakami ze jedine co mi pmoohlo bola praca v zmysle uzitocna cinnost nie rovno platena aj ked aj to neskor, ale zaciatok je proste robit nieco, rozpylit sa, uz len zasit deravu ponozku je krok k nemysleniu na zle veci...a potom priatelia...ked som zistila ze take hovadiny trapia aj inych zdvihlo mi to sebavedomie ze nie som jedina a to pomohlo...ale to nestaci pouha info ze aj ini tym trpia. treba vidiet v praxi konkretnych ludi jak sa stazuju presne na tie veci. a najlepsie ked ma zavolali medzi seba a bavili sa so mnou. len to je zriedka a v tom je najvacsi problem. nikam nepatris a nic ti nepomoze. ked ta nema nikto rad, moc sa sam z toho nedostanes ani neviem akou volou alebo cim.
@19 "..zoziera ho to tak postupne" - 1 velmi silný a velmi trefný obrázok presne vystihujúci tieto slová som tu nedávno na B.videla..
(také dievča si tam chovalo na zátylku takú maličkú čiernu .."prísavku-ducha, mátohu, ale tá stále rástla, až ju nakonec takmer pohltila celú dievčinu
depresie a vobec tieto rozne stavy sú dost zákerné v tom, že začínajú s dlhým nástupom, postupne, nebadane, pozvolna.. (jako "bočný trend ).. :/(
Mala som, bolo to naozaj zlé po všetkých stránkach. Teraz ešte mávam také chvíle, že nemám naládu alebo je pár dni nanič, ale nie v takej intenzite ako predtým...
mal som asi dva mesiace aj viac od oktobra, zvykal som si na VS zivot, nove prostredie, a v tom prostredi som nemal nikoho, koho by som mohol povazovat za akeho takeho kamarata. tri tyzdne pocuvania Porcupine Tree a prve kruzkovice to napravili
Vždy som si myslel, že som mal depresiu. Mával som stavy, myslel som si, že je to len výkrik o pozornosť ale to som vylúčil, keďže každý s kým som sa stýkal by vám povedal aký veselý človek som, hanbil som sa prejaviť smútok.
A potom som dostal depresiu, pravú skutočnú depresiu a pochopil som, že som vlastne depresiu nikdy nemal, iba som mal emotívnu, mierne melancholickú povahu.
A bolo to... wau. Snažil som sa otupiť sa a necítiť nič a potom som sa cítil, zle keď sa mi to nepodarilo. Všetko mi prišlo zbytočné a na nič a hlavne ja som si prišiel úplne na nič, zbytočný a neschopný. Mal som chuť si ľahnúť kdekoľvek som sa práve nachádzal, zavrieť oči a prestať existovať.
Každopádne mal som to z takých liekov čo som bral a keď som ich yvsadila hodili mi druhé tak som sa cítil stokrát lepšie, mesiac cca mi dokonca vydržalo take, že som sa cítil naozaj, naozaj dobre, dokonca lepšie než normálne.
osobne by som povedal áno ale neviem či to bolo ono .. a bolo to po rozchode s priateľkou. Anyway ..
zmenil som svoje hodnoty, resp. tie utláčané som dal na povrch. Môže to byť viera, pomoc niekomu, vytvoriť nejaké hodnoty, stretnúť sa s určitými ľuďmi ale hlavne byť spokojný sám so sebou, byť šťastní a rád aj z maličkostí, viac si vážiť seba atď je toho mnoho pointa depresie je, že si sa niečím dostala pod tlak, niečo v sebe potláčaš, alebo as chceš alebo podvedome sa chceš zmeniť na niekoho kto vlastne nie si ..
musela by si mi povedať viac ak by si chcela pomôcť ale tabletky ti hovorím teraz sú hlúposť ! bude z teba zelenina a tým to skončí.
fuuuuha 9 rokov je to? cca a nepreslo ale nahovaram si ze hej vzdy ked myslim ze som tu kapitolu uz uzavrela mi nieco pripomenie ze ee... a furt som v pejke ale da sa s tym zit normalne vcelku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
35 komentov
A bola som v riti (ešte som) s malými prestávkami a svetlejšími chvíľkami vyše 2 roky. Odkedy som zistila všelijaké zaujímavé veci. A neviem ako sa z toho dostať.
Pomohla som ti?
Už dva roky non stop, nemôžem poriadne spať, bojím sa chodiť von, niekedy si len sadnem do kúta a smútim.
Ale inak čo sa budeme sťažovať, treba sa usmievať
najem sa, pustím si hudbu, idem spať a ráno mi už je lepšie
(dúfam že toto nevidí voľaktorý z mojich profesorov)
pomohol mi z nej vzťah, ktorí ju zmiernil až skoro vytlačil ... no žial netrval večne
no a že by sa dalo hovoriť o odstránení, to asi ťažko
proste treba hladať motiváciu, motivácia je totiž ten druh energie ktorý zásobuje mysel človeka a dodáva mu chuť myslieť a žiť optimisticky ... :-S
Ono je to velmi, velmi o tom kolko volneho casu mate na zaoberanie sa negativnymi myslienkami, casom nastartujete svoj zivot a zvyknete si rychlo sa niecim zamestnat, ked citite ze na vas idu neprijemne stavy.
Pred spanim nemyslim na nic, cez volny cas si zabavujem myslienky dokumentarnymi filmami alebo niecim, pri com treba premyslat... snazila som sa nepit vobec alkohol, dala som sa na jogu, nesedela som hodinu a pol vo vani ponorena do svojich myslienok.
Ked si nepripustite ze mate depresiu, skor vam to pomoze ako prijatie faktu, ze ju mate.
Psychologicka mi mimochodom taky velky barani k*kot pomohla.
clovek ani nevie, kedy to presne zacne, zoziera ho to tak postupne
Nie je to veľmi inšpiratívne asi :letim:
(také dievča si tam chovalo na zátylku takú maličkú čiernu .."prísavku-ducha, mátohu, ale tá stále rástla, až ju nakonec takmer pohltila celú dievčinu
depresie a vobec tieto rozne stavy sú dost zákerné v tom, že začínajú s dlhým nástupom, postupne, nebadane, pozvolna.. (jako "bočný trend ).. :/(
A potom som dostal depresiu, pravú skutočnú depresiu a pochopil som, že som vlastne depresiu nikdy nemal, iba som mal emotívnu, mierne melancholickú povahu.
A bolo to... wau. Snažil som sa otupiť sa a necítiť nič a potom som sa cítil, zle keď sa mi to nepodarilo. Všetko mi prišlo zbytočné a na nič a hlavne ja som si prišiel úplne na nič, zbytočný a neschopný. Mal som chuť si ľahnúť kdekoľvek som sa práve nachádzal, zavrieť oči a prestať existovať.
Každopádne mal som to z takých liekov čo som bral a keď som ich yvsadila hodili mi druhé tak som sa cítil stokrát lepšie, mesiac cca mi dokonca vydržalo take, že som sa cítil naozaj, naozaj dobre, dokonca lepšie než normálne.
Teraz som OK.
zmenil som svoje hodnoty, resp. tie utláčané som dal na povrch. Môže to byť viera, pomoc niekomu, vytvoriť nejaké hodnoty, stretnúť sa s určitými ľuďmi ale hlavne byť spokojný sám so sebou, byť šťastní a rád aj z maličkostí, viac si vážiť seba atď je toho mnoho pointa depresie je, že si sa niečím dostala pod tlak, niečo v sebe potláčaš, alebo as chceš alebo podvedome sa chceš zmeniť na niekoho kto vlastne nie si ..
musela by si mi povedať viac ak by si chcela pomôcť ale tabletky ti hovorím teraz sú hlúposť ! bude z teba zelenina a tým to skončí.
pozitivne pre teba