Ktoré z diel, o ktorých ste sa učili na strednej ste čítali alebo videli film a ktoré sa vám páčili? Ale zbytočne tu budú písať taký čo nič nečítali a nevideli :p
Nevesta Hôľ, Hlava XII, Utrpenie mladého Werthera, (ale až na tretie prečítanie), Kafkove diela všeobecne a.. rátajú sa aj autori, ktorých sme brali, ale to dielo, čo sa mi páčilo, sme nebrali? Ak hej, tak Remarqueov Čierny obelisk
tak napríklad Kto chytá v žite sa mi moc nepáčila pretože bola strašne pesimisticky ladená ale Na západe nič nového tam bol celkom reálny pohlad na to čo sa dialo cez vojnu čiže istým spôsobom to dielo malo niečo do seba.... aj ked to bolo smutné a dosť tvrdo napísané...
Niektoré diela boli fajn, ale radšej som mal zahraničný autorov ako tých slovenských, viac mi sadli zahraničné diela a lepšie sa aj učili...Zvonár u matky božej napr. krásna klasika
naj: Kto chytá v žite, Otec Goriot, Peter a Lucia, Hamlet, Starec a more, Prázdniny so strýcom Rafaelom sú bohové skúšala som aj Dekameron, nevydalo..strašne nudná kniha..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
24 komentov
Medzi NAJ urcite patri "Na zapade nic nove"
a isto toho bolo viac, ale teraz si nespomeniem
A ešte Chrám matky Božej v Paríži bol spoko, ale čítala som len jednotku...
Don quckote De la Mancha bol spoko, celkom vtipná kniha
lebo som čítala skoro všetko povinné čítanie a ku dielam, ktoré sme na hodinách preberali, som si vždy prečítala aspoň ukážku, ak už aj nie celú knihu
ale čo ma nikdy nikto nedonúti prečítať, tak to je Dom v stráni, Jozef Mak a hocičo od Jilemnického