Uzivala som a mozno este budem uzivat, uvidime. O HAK je strasne vela hlupych predsudkov. Ja nespadam uz do ziadnej rizikovej skupiny uzivateliek, takze ak bude treba, dam si ju este predpisat.
@dwarvax jj pouziva sa prakticky na kazdy problem s hormonami, bolestami, PCOS, na vacsonu gynekologickych problemov..... vacsinou ti doktor ani nezobere krv, mne zobral az piaty doktor u kt. Som bola. (ktora sa ma brat na 3x, v specifickych dnoch cyklu, aby sa namerali hladiny hormonov...) ani nevysvetli co sa deje, ani nevysvetli ako to s hormonami je len ti predpise lieky. Mne predchadzajuci doktor vravel, ze na moj pripad su vhodne len 2 druhy. Ked prisli vazne problemy a doktor ma zacal ignorovat sla som k inej doktorke. Ta mi dala random "tabletky na naladu" ktore mali niekolko nasobne viac urcitych hormonov, coz by ma v tom case riadne fuck uplo. Navyse, ak odmietnes brat takto ladidadida predpisane lieky, tak ta kazdy mega zhejtuje a musis podpisat revers ze na vlastu zodpovednost. Cize ano pouziva sa na zlepsenie neziaduceho ale ucinok casto krat pomine a ma dost vela zlych ucinkov. A hlavne, doktori ich predpisuju ako bingo. Z coho totalne nechapem lebo proste hormony du strasne narocny shit a ked si dojebes hladinu tak sa z toho telo spamatava aj pol roka
@lawey boze moj, inak ja som taka stastna za mojho gynosa, on normalne berie krv a vzdy aj po roku uzivania HAK ju berie kontrolne, ci je vsetko ok a nie je nejaka zmena a pri vsetkom, co mi kedy robil, aj pri zavadzani HAK mi povie, ze akonahle bude nejaky problem, tak volat a prist (a to aj s odstupom casu, nie iba nejaky mesiac).
Ano, niekolko gynekologickych problemov sa nimi lieci, mas uplnu pravdu. Ale kedze to nie su lentilky, treba si o nich nastudovat a mat dobreho lekara. @dwarvax
Inak vzdy to u mna chodilo tak, ze HAK som brala zo zaciatku vztahu, take prve dva roky, kedy otehotnenie by bolo fakt neziaduce. Potom sme prechadzali na ine metody a bolo to fajn, ale ja som zas vzdy mala absolutne tolerantnych partnerov, ktori v tomto robili vsetko ako som si ja priala. Ale su aj take hovada ktore zadrbu, ze kondom si proste nedaju, a zeny trubky, ktore im to toleruju.
Dlho som brala, potom dlho nie a teraz zase beriem, som si vedoma rizik ale eliminovala som ich co najviac ako sa da - bola som aj na extra spesl vysetreniach krvi ktore som si navyse hradila napr ci nemam zvysene rizoko trombozy, bola som na ultrazvuku srdca, prestala fajcit..
nie, mám z toho strach, skoro každá v okolí, čo to brala, mala nejaké problémy, sú aj lepšie formy ochrany a čo vôbec nedokážem pochopiť je užívanie HAK kvôli pleti a postave
@lawey Ty kks to presne poznám, takisto mi ani len nezobrali krv. To je super, keďže môžem brať len jeden určitý druh, z ostatných môžem mať trvalé následky. Je len šťastie, že sa mi nič nestalo. Tie jedny, čo môžem som tiež chvíľu brala, ale tie ma totálne dojesrali a dosť dlho som sa z toho dostávala. Nenávidím HAK.
Keď som užívala Belaru, poctivo a pravidelne, ostala som aj napriek tomu tehotná a teraz, keď má Pilulka 8 mesiacov, užívam znovu a inú značku. ale inak tabletky užívam bez cca ročnej pauzy už približne 10 rokov.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
19 komentov
nastastie = dlho som k HAK mala pomerne laxny postoj
teraz k nej mam postoj pomerne negativny a som rada, ze som ju nikdy nebrala
Inak vzdy to u mna chodilo tak, ze HAK som brala zo zaciatku vztahu, take prve dva roky, kedy otehotnenie by bolo fakt neziaduce. Potom sme prechadzali na ine metody a bolo to fajn, ale ja som zas vzdy mala absolutne tolerantnych partnerov, ktori v tomto robili vsetko ako som si ja priala. Ale su aj take hovada ktore zadrbu, ze kondom si proste nedaju, a zeny trubky, ktore im to toleruju.