Som zúfalá, túto tému môžem preberať furt a stále na to neprídem. Baví ma tancovať (ale niesom taká dobrá + mi každý vraví že s tancom sa moc neuživím). Minule sme boli pozerať školy a zaujala ma Hotelovka, potom dizajn (odevný,interiérový a grafika)
Len na dizajn sa robia talentovky, kreslí sa tam zátišie (a ja som nikdy veľmi nekreslila). Potom je tu možnosť gymnázia, ale moc sa mi učiť nechce. A z gympla nemám po skončení škoky nič. Normalne vs bilingvalne gympel?
Záleží mi na svojej budúcnosti ale neviem čo by ma bavilo..je mi z toho dosť na nič.
Hm... Nechce sa Ti fakt učiť? Prehodnoť to. Po gympli môžeš ísť na dizajn, môžeš ísť aj na umeleckú školu, ak budeš na tom trvať aj neskôr. Si mladá, názory sa menia, záujmy sa tiež menia. Skús možno všeobecnú cestu a vyprofiluješ sa. Skús to aj s rodičmi prebrať.
@dumbledore skúsila som, s rodičmi, s rodinou, každého s tým otravujem
Asi máš pravdu, lepší je gympel keď človek vyslovene nevie, ako študovať niečo k čomu viem že už teraz nemám vzťah.
neviem podľa mňa keď tam ideš s tým, že sa ti nechce učiť je pre teba gympel absolútne zbytočný. množstvo predmetov, ktoré ťa možno nebavia a nič ti do života nedajú, ktoré sa budeš musieť učiť na úkor tých, ktoré ťa bavia. ak nemáš vyslovene ambície ísť na medícinu alebo niečo podobné, kde potrebuješ všetky tie predmety z gymplu (chemia, fyzika, biológia) tak je to podľa mňata času.
a keď už silou mocou gympel, tak aspoň bilingválny, z toho máš aspoň niečo, čoho sa môžeš po maturite chytiť ak nepôjdeš na vš.
čo sa týka toho dizajnu a pod. tak sesternica tam chodila, a keď si nechodila na zušku a nie si extra talent, tak neviem no, ale kreslí sa tam mrte veľa, čiže k tomu tiež musíš mať vzťah, aby si zvládala do noci kresliť..
a čo sa týka hotelky, som absolventka. ja osobne som bola s tou školou spokojná, keby sa nerozhodnem ísť na vš, tak tak mám niečo v rukách, mám certifikát z účtovníctva, orientujem sa v ekonomike, manažmente, v marketingu.. ale nie je toho učiva zas toľko aby ma to nejak deprimovalo a mám za sebou aj prax. čo viem o spolužiakoch, tak sa dostali na akúkoľvek vysokú akú chceli, väčšinou na ekonomické smery, spoločenské vedy, právo, marketing alebo jazyky.. je to podľa mňa dosť solídny základ, ja ds nemôžem sťažovať.
jop a ešte k tomu, z hocijakej školy môžeš ísť na hocijaký odbor.. ak si to včas uvedomíš, tak nie je taký problém sa za pár mesiacov pripraviť na akékoľvek príjmačky
Choď na hotelku teraz tam berú aj tupých ľudí ( viď moja sestra ) teraz bude maturovať, a už popri škole si pekne zarába, lebo ako vidia v životopise, že má hotelku, tak brigádu má istú, ani ju nemusia vidieť.. čo s gymplom? Sa náhodou potom rozhodneš, že nechceš ísť na výšku a máš hovno
Na umeleckú som chodila, je to ťažké, musíš byť fakt dosť dobrá a aj mať peniaze a kontakty ( bez toho to ide ťažko), aby si bola dobrá a živila sa tým
A čo sa týka ešte tej umeleckej, nechodila si na ZUŠku? Moc si nekreslila? Tak si moc neviem predstaviť, ako by si sa tam dostala :/
@alysia nekreslila, to si už asi škrtám zo zoznamu. Hotelovka, hotelovka znie dobre aj kvôli tým praxiam v zahraničí. Celú základku sa skoro neučím, gymp by pre mňa mohol byť šok
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Záleží mi na svojej budúcnosti ale neviem čo by ma bavilo..je mi z toho dosť na nič.
Asi máš pravdu, lepší je gympel keď človek vyslovene nevie, ako študovať niečo k čomu viem že už teraz nemám vzťah.
a keď už silou mocou gympel, tak aspoň bilingválny, z toho máš aspoň niečo, čoho sa môžeš po maturite chytiť ak nepôjdeš na vš.
čo sa týka toho dizajnu a pod. tak sesternica tam chodila, a keď si nechodila na zušku a nie si extra talent, tak neviem no, ale kreslí sa tam mrte veľa, čiže k tomu tiež musíš mať vzťah, aby si zvládala do noci kresliť..
a čo sa týka hotelky, som absolventka. ja osobne som bola s tou školou spokojná, keby sa nerozhodnem ísť na vš, tak tak mám niečo v rukách, mám certifikát z účtovníctva, orientujem sa v ekonomike, manažmente, v marketingu.. ale nie je toho učiva zas toľko aby ma to nejak deprimovalo a mám za sebou aj prax. čo viem o spolužiakoch, tak sa dostali na akúkoľvek vysokú akú chceli, väčšinou na ekonomické smery, spoločenské vedy, právo, marketing alebo jazyky.. je to podľa mňa dosť solídny základ, ja ds nemôžem sťažovať.
Na umeleckú som chodila, je to ťažké, musíš byť fakt dosť dobrá a aj mať peniaze a kontakty ( bez toho to ide ťažko), aby si bola dobrá a živila sa tým
A čo sa týka ešte tej umeleckej, nechodila si na ZUŠku? Moc si nekreslila? Tak si moc neviem predstaviť, ako by si sa tam dostala :/