No už nad tím niaku tu minútku uvažujem a stále neviem aký je v tom rozdiel. Dilema: aký je rozdiel medzi Notebookom a Laptopom ?! Ďakujem za komenty..
laptop používajú američania, znamená to "na lone" , a notebook znamená "zápisník"... ale, čo sme sa my učili v škole, tak ževraj: laptop je najväčší, najťažší tj asi tak 17 palcový, a notebook je všetko menšie, a pod 13 palcov a bez mechaniky je netbook
ja rozdiel medzi laptopom a notebookom nepoznam, je to to iste zariadenie len ho ludia volaju rozlicne...co sa tyka velkosti tak su tu klasicke notebooky, potom mensie subnotebooky a potom najmensie netbooky
Tak keby si Američanovi povedal, aby ti doniesol notebook, tak ti donesie zápisník... U nás sa to nejak nerozlišuje, no Američania "to" volajú iba laptop...
Na oleji alebo bravč. masti orestujeme väčšie množstvo cibule a pár pokrájaných strúčikov cesnaku, pridáme rascu, bravčové stehno pokrájané na kocky, chvíľu pooprážame a poprášime mletou červenou paprikou (ja dávam sladkú, keďže papajú aj deti ale so štipľavou je to chutnejšie, takže dajte podľa uváženia). V tejto fáze pridáme buď lečo (také sladkokyslé), alebo ak máte čerstvú zeleninu, tak ošúpané paradajky a pokrájanú zelenú papriku (v takom prípade, ale treba pridať trošičku cukru), a posolíme. Podlejeme vodou. Ja som klasicky varila v tlakovom hrnci nejakých 10 minút, ale uvarte aj klasicky až kým je mäso mäkké. Potom pridáme hovädzí bujón (ja do 1 hrnca dávam 2 kusy) a na kocky pokrájané zemiaky a necháme ich uvariť. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme 1-2 pretlačené strúčiky cesnaku, zahustíme polievku múkou rozmiešanou vo vode (každý ako má rád, ja robím polievku trochu hustejšiu), necháme prejsť varom a odstavíme. Nakoniec pridáme majoránku a mleté čierne korenie (ja nedávam aby mohla aj malá papať a my veľký si pridáme až do taniera)....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
ale chaos moze vznikat nadalej
a laptop je po slovensky nepouzivany pojem
v postupe
POSTUP PRÍPRAVY
Na oleji alebo bravč. masti orestujeme väčšie množstvo cibule a pár pokrájaných strúčikov cesnaku, pridáme rascu, bravčové stehno pokrájané na kocky, chvíľu pooprážame a poprášime mletou červenou paprikou (ja dávam sladkú, keďže papajú aj deti ale so štipľavou je to chutnejšie, takže dajte podľa uváženia). V tejto fáze pridáme buď lečo (také sladkokyslé), alebo ak máte čerstvú zeleninu, tak ošúpané paradajky a pokrájanú zelenú papriku (v takom prípade, ale treba pridať trošičku cukru), a posolíme. Podlejeme vodou. Ja som klasicky varila v tlakovom hrnci nejakých 10 minút, ale uvarte aj klasicky až kým je mäso mäkké. Potom pridáme hovädzí bujón (ja do 1 hrnca dávam 2 kusy) a na kocky pokrájané zemiaky a necháme ich uvariť. Keď sú zemiaky mäkké, pridáme 1-2 pretlačené strúčiky cesnaku, zahustíme polievku múkou rozmiešanou vo vode (každý ako má rád, ja robím polievku trochu hustejšiu), necháme prejsť varom a odstavíme. Nakoniec pridáme majoránku a mleté čierne korenie (ja nedávam aby mohla aj malá papať a my veľký si pridáme až do taniera)....
precitaj to tam najdes odpoved
..kvak..