neni to take jednostanne... aj ked s nim nesuhlasim, yobe si to takto. studujes 6 okov, dalsie 3 az 5 ta buzeruju a dufas ze ta nechaju zatestovat, v nemocnici pomaly spavas. zdovedas za zivoty a celý cas si jedou nohou v base.
a to vsetko za rovnaký plat ako ma nejaký manazér co sa na vysokej ucil v elektricke cestou na skusku.
necuduj sa ze potom ked pride vyliecený pacient a strci Ti do vacku 200 evrí tak sa pokusenie objavi.
a sukrokmnici a poistovne to je druha strana. uvedomme si ze poistovna zarobi tym vac cim menej penazi vyplati. existuju tzv. limity na odliecených pacientov, ktoré ked prekrocis tak smola, od poistovne viac ani fuka. dalsim
skvostom su podhodnotene výkony a výkony, ktoré positovna vyhodnotí ako nepotrebné aj ked ich v skutocnosti treba a pod. to plati aj pre nemocnice aj pe ambulancie.
@suzanne11
zdravie je velmi citliva vec, a ked ti ho niekto obnovi, niekedy sa objavi potreba vyjadrit vdacnost. niekedy aj banalny problem vie pekne potrapit.
ozval sa študent mediciny, ukaz mi jedneho doktora čo za
vaznu chybu pri liečbe alebo pri operacii išiel do basy a ukaz
mi vyliečenych pacientov z chronickych chorob
@matrock
de facto to nie su uplatky, ten rozhovor je nechutne ostihany ako uz byva na narkoze zvykom, ale henten ony lolo asi vravi o daroch, ako som uz pisal zuze11, ide o vyjadrenie vdacnosti, lekar by to ma samozrejme odmietnut, ale doktori su tez len ludia.
a s tymi penezi ma zial pravdu. ked ich nemas tak vacsinou v nemocnici dostatnes najlacnejsiu mozno terapiu, to neni olekaroch ale hlavne o vedeni nemocnice, systeme pridelovania penazi a ´normalnej´ kapitalistickej tendencii generovat zisk.
@mrchozrut Vieš zasa, ešte viem pochopiť prijatie "nefinančného daru" po nejakom zákroku, kde je to úprimne myslené ako vďaka.. Ale toto je jasná taxa.. Nemáš, nedáš padaj... V rámci mojej diplomovky sa venujem problematike motivácie k výberu povolania... A práve pri pomáhajúcich profesiách poukazujeme na to že tí študenti prevažne študujú z "prosociálnych" dôvodov.. Tak verím, že tento exot je ozaj iba výnimka aspoň v tom arogantnom prístupe.. Och...
@suzanne11
chronicke choroby sa volaju chronicke asi preto ze pebiehaju chronicky a ich uplne vyliecenie je narocne. k ich uprave su popri liekoch potrebne aj zivotospavne opatrenia,ktoré pacient nedodrziava a spolieha sa na pilule.
no mena odsudených ti nepoviem. ale prezradim ti ye vo velkej casti sporov nejde o medcinske pochybenie ale o picoviny typu cakal som u doktora dve hodiny a on sa na mna ani neusmial odsudenim sa nekoncia vecsinou, ale k zdaviu a spokojnost to vecsinou moc neprida.
@suzanne11
a nechytaj ma za slovicka,je nevravim ze nikde inde sa vela neucia, ze kopec uplne zbytocnych pofesii je ynacne nadhodnotených a inde je to naopak, a to nehovoim len o lekároch.
ze ma smolu hovori preto ze ho uy asi stvu podjebovacne otazky s absenciou snahy o porozumenie. rozhovorje zostri, vidime len jeo cast, ak si vsimnes ec tela a intonaciu, jednoznacne podlamna vidiet ye ten clovek je konfontačne naladený a v hneve hovoí clovek obcas veci
ja sním nesúhlasím ale pokial ten rozhovomr nevypocujem celý a neposúdim co ho do toho satvu doviedlo, pridu mi podobne súdy kratkozraké.
zostrihane to bolo trochu na zač. rozhovoru
ale ku koncu nie, podla mna pán nebol konfrontačne
naladený, skor akokeby vysvetloval veci,
a na konci sa ho jasne novinarka pytala a čo vtedy
ked pacient nema na uplatok a on odpovedal že vtedy má smolu
a tam nebolo vidiet že by niečo zostrihali
celé video mi príde hrozne divné, neverím, že človek, ktorý je dostatočne inteligentný na to, aby vyštudsoval na doktora, by spravil takú hlúposť, ako verejne priznal, že berie úplatky.... podľa mňa je to len veľmi šikovne zostrihaná senzáciechtivá reportáž
Aspon je uprimny. A problem nie je on, problem je system a dobre to tam aj pomenoval. Pacient sice plati, ale peniaze sa k doktorom nedostavaju, lebo idu na CTcka a podobne.
myslím že tymto práve ukončil svoju kariéru to že vela doktorov bere finančné uplatky(flašu alkoholu nepovažujem za úplatok ale za podakovanie)vie každy ale chvalit sa tým v telke može len uplny idiot
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
vysvetli mi tu niekto za čo sa davaju tolke uplatky všeob. doktorovi? možno by som pochopila nej. čo robí operácie
ok tak za čo mu davaju pacienti tie platby či dary či čo
a to vsetko za rovnaký plat ako ma nejaký manazér co sa na vysokej ucil v elektricke cestou na skusku.
necuduj sa ze potom ked pride vyliecený pacient a strci Ti do vacku 200 evrí tak sa pokusenie objavi.
a sukrokmnici a poistovne to je druha strana. uvedomme si ze poistovna zarobi tym vac cim menej penazi vyplati. existuju tzv. limity na odliecených pacientov, ktoré ked prekrocis tak smola, od poistovne viac ani fuka. dalsim
skvostom su podhodnotene výkony a výkony, ktoré positovna vyhodnotí ako nepotrebné aj ked ich v skutocnosti treba a pod. to plati aj pre nemocnice aj pe ambulancie.
zdravie je velmi citliva vec, a ked ti ho niekto obnovi, niekedy sa objavi potreba vyjadrit vdacnost. niekedy aj banalny problem vie pekne potrapit.
ozval sa študent mediciny, ukaz mi jedneho doktora čo za
vaznu chybu pri liečbe alebo pri operacii išiel do basy a ukaz
mi vyliečenych pacientov z chronickych chorob
de facto to nie su uplatky, ten rozhovor je nechutne ostihany ako uz byva na narkoze zvykom, ale henten ony lolo asi vravi o daroch, ako som uz pisal zuze11, ide o vyjadrenie vdacnosti, lekar by to ma samozrejme odmietnut, ale doktori su tez len ludia.
a s tymi penezi ma zial pravdu. ked ich nemas tak vacsinou v nemocnici dostatnes najlacnejsiu mozno terapiu, to neni olekaroch ale hlavne o vedeni nemocnice, systeme pridelovania penazi a ´normalnej´ kapitalistickej tendencii generovat zisk.
vyjadrenie vdacnosti, tak prečo hovorí že kto nemá má smolu,
vdacnost sa moze teda prejavovat po liečbe a nie pred liečbou
a jasne na vysokej škole sa učia vela iba študenti lekarskej fakulty
chronicke choroby sa volaju chronicke asi preto ze pebiehaju chronicky a ich uplne vyliecenie je narocne. k ich uprave su popri liekoch potrebne aj zivotospavne opatrenia,ktoré pacient nedodrziava a spolieha sa na pilule.
no mena odsudených ti nepoviem. ale prezradim ti ye vo velkej casti sporov nejde o medcinske pochybenie ale o picoviny typu cakal som u doktora dve hodiny a on sa na mna ani neusmial odsudenim sa nekoncia vecsinou, ale k zdaviu a spokojnost to vecsinou moc neprida.
a nechytaj ma za slovicka,je nevravim ze nikde inde sa vela neucia, ze kopec uplne zbytocnych pofesii je ynacne nadhodnotených a inde je to naopak, a to nehovoim len o lekároch.
ze ma smolu hovori preto ze ho uy asi stvu podjebovacne otazky s absenciou snahy o porozumenie. rozhovorje zostri, vidime len jeo cast, ak si vsimnes ec tela a intonaciu, jednoznacne podlamna vidiet ye ten clovek je konfontačne naladený a v hneve hovoí clovek obcas veci
ja sním nesúhlasím ale pokial ten rozhovomr nevypocujem celý a neposúdim co ho do toho satvu doviedlo, pridu mi podobne súdy kratkozraké.
zostrihane to bolo trochu na zač. rozhovoru
ale ku koncu nie, podla mna pán nebol konfrontačne
naladený, skor akokeby vysvetloval veci,
a na konci sa ho jasne novinarka pytala a čo vtedy
ked pacient nema na uplatok a on odpovedal že vtedy má smolu
a tam nebolo vidiet že by niečo zostrihali
ľudia si ich tak naučili a proste ľudia dali a dajú opäť tak prečo si rovno nevypýtať?
nemyslel na dosledky?