Hojte chcela by som poradit nejaké dobré knihy na čitanie, najlepšie romány ale tak može to byt čokolvek. Kamoškinu mini-knižničku mam už prečitanú a chcela by som si kupit volaké. Tak pls poradte
No, Beštia ani nie, ale je skvelá, a Aprílové dievča áno, taká novodobá..vlastne má to dve časti-aprílové dievča tam má tá baba15 a v očistci bláznov asi 20. Ale ja som sa od nej nevedela odtrhnúť a plakala a tešila som sa s tou postavou
Odporúčam hlavne tieto : Malý princ, Muž, ktorý sadil stromy, 1984, všetko do J.D.Salingera, Zvieracia farma, Ja Claudius, Sophiina voľba, Nórske drevo, Dracula, Zločina a trest, Smrť v Benátkach a veľa veľa ďalšieho..
Mňa totálne dostalo Confessions of a fallen angel, teda Spovede padlého anjela od Ronan O"Brian-a... len neviem, či je to po slovensky :/ Ináč to bola brutálna kniha s ešte lepším koncom
Od Kinga sa mi páčilo (keď chceš na takú romantickú tématiku... teda, aspoň trochu) Vrece kostí.
Ináč, z romantiky Hostiteľ od Meyerovej, úžasná vec je Žena cestovateľa v čase od Audrey Niffenegger, tú som už čítala niekoľkokrát, Pevné puto od Alice Sebold je nádherná kniha, Thanks for the memories (Ďakujem za spomienky) od Cecilie Ahern len tá neviem či je preložená... Pokánie od Iana McEwana, Upírske denníky od LJ Smith, ak môžeš takéto veci (prvá/šiesta kniha je dosť o ničom). A výsostne odporúčam Thirteen reasons why (13 dôvodov prečo, treba čeknúť google či je po slovensky) od Jay Asher, tá ma fakt chytila. Tie hore uvedené knihy treba pozrieť, lebo mám pocit, že české preklady sú.
a ešte určite Atramentové srdce (potom sú aj dve pokračovania tuším krv a smrž) je to taká.. .fantasy rozprávka? ale strašne krásna... vymyká sa to môjmu štýlu ale je to pekné,
Kralovna Margot - Alexander Dumas = velmi dobra kniha a potom od neho aj Dama z Monsoreau
Dan Brown - DaVinciho kod, Anjeli a demoni, Bod klamu, Digitalna pevnost
Hlava XXII. = dokonala kniha!!
teraz citam Lava ruka Boha a je v pohode
Twilight saga - pacili sa mi knihy
Pevne puto - tak sa vola film a kniha si nepamatam ako sa vola lebo som ju citala asi pred 5 rokmi...ale pekna kniha a aj film sa mi velmi pacil co tyka spracovania podla knihy
...
uz ma viac nenapada ale urcite sa nejake najdu... mam rada knihy
tiež milujem povinné čítanie vo štvrtom ročníku....a hlavne Remarqua, Hellera alebo Mailera
napriek tomu si vždy rada prečítam aj tie naivné dievčenské romány ako Punková princezná, už spomínané Aprílové dievča, Hostiteľa, ale najnovšie sa mi stráááášne moc zapáčili Hry o život, to fakt odporúčam a má to aj druhé pokračovanie, ale k tomu som sa ešte nedostala, no veľmi by som chcela
skus knihu skola noci zacni jednotkou oznacena skola noci potom zradena skola noci potom vyvolena skola noci neskrotena prenasledovana pokusana........... je to dobre
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
Hostiteľa
Annu zo zeleného domu
Aprílové dievča/Očistec bláznov
Krásna beštia
Betónová záhrada
Mačkin zabil Kočkina
Frankenstein
Narnia
Temné Hmoty
Vampiráti
Stratený svet v podzemí....
No, Beštia ani nie, ale je skvelá, a Aprílové dievča áno, taká novodobá..vlastne má to dve časti-aprílové dievča tam má tá baba15 a v očistci bláznov asi 20. Ale ja som sa od nej nevedela odtrhnúť a plakala a tešila som sa s tou postavou
z fantasy: Salvatoreho Drizztovky a Meno vetra od p. Rothfussa
Smrť v Benátkach
Lolita
Sofiin Svet
Portrét Doriana Graya
Piková Dáma
Boh múch
Parfum
.
.
.... hocičo od
- Manna
- Wildea
- Puškina
- Maupassanta
ak si nároščný typ skús drámy od starovekých dramatikov, na Shakespeara síce nedám dopustiť, ale géniovia sú géniovia
skončila som
» www.birdz.sk/webka/bluepante...
Dvojdielny seriál, kde opisujem svojich top 5 kníh, možno ťa nejaká zaujme
ale rad si tiez precitam cokolvek od Dominika Dána
a môžem odporúčať Kto chytá v žite
inak asi Kto chytá v žite alebo Hlava XXII
Neviditelné chvíle rozhodnutí - Iain Pears
Liečiteľ, Šaman - Noah Gordon
Avicenna alebo cesta do Isfahánu - Gilbert Sinoué
Metro 2033 - Dmitry Glukhovsky
Kruh, Špirála, Temné vody - Kodži Suzuki
Vládci strachu - Jiří Kulhánek
+ tvorba S. Kinga
Od Kinga sa mi páčilo (keď chceš na takú romantickú tématiku... teda, aspoň trochu) Vrece kostí.
Ináč, z romantiky Hostiteľ od Meyerovej, úžasná vec je Žena cestovateľa v čase od Audrey Niffenegger, tú som už čítala niekoľkokrát, Pevné puto od Alice Sebold je nádherná kniha, Thanks for the memories (Ďakujem za spomienky) od Cecilie Ahern len tá neviem či je preložená... Pokánie od Iana McEwana, Upírske denníky od LJ Smith, ak môžeš takéto veci (prvá/šiesta kniha je dosť o ničom). A výsostne odporúčam Thirteen reasons why (13 dôvodov prečo, treba čeknúť google či je po slovensky) od Jay Asher, tá ma fakt chytila. Tie hore uvedené knihy treba pozrieť, lebo mám pocit, že české preklady sú.
ale snáď si vyberieš...
-Láska je len slovo - mario Simmel alebo tak.. neviem
-Metafyzika lásky- arthur schoppenhauer
-sesterrstvo putovných jeansoc
akýsi úsmev-Saganová
a.. čo ja viem úptom už iba také psychologické oné...
le také ľahšie romány dievčenské ú fajn od Megan Cabotovej
Pan Prstenov 1-3
Kralovna Margot - Alexander Dumas = velmi dobra kniha a potom od neho aj Dama z Monsoreau
Dan Brown - DaVinciho kod, Anjeli a demoni, Bod klamu, Digitalna pevnost
Hlava XXII. = dokonala kniha!!
teraz citam Lava ruka Boha a je v pohode
Twilight saga - pacili sa mi knihy
Pevne puto - tak sa vola film a kniha si nepamatam ako sa vola lebo som ju citala asi pred 5 rokmi...ale pekna kniha a aj film sa mi velmi pacil co tyka spracovania podla knihy
...
uz ma viac nenapada ale urcite sa nejake najdu... mam rada knihy
napriek tomu si vždy rada prečítam aj tie naivné dievčenské romány ako Punková princezná, už spomínané Aprílové dievča, Hostiteľa, ale najnovšie sa mi stráááášne moc zapáčili Hry o život, to fakt odporúčam a má to aj druhé pokračovanie, ale k tomu som sa ešte nedostala, no veľmi by som chcela
Určite si niečo vyberiem.
Harry Potter
Traja Pátrači
Sú to tí knihy čo nikdy neomrzia